Jump to content

rinstarju

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    rinstarju je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Uknjižba nakon dugotrajnog stanovanja - neprekidnog posjedovanja   
    Izgleda da ću angažirati odvjetnika da podnese tužbu radi utvrđenja prava vlasništva dosjelošću. Nadam se da neće biti velikih troškova, da se neće odužiti te najbitnije, da će se konačno riješiti u našu korist. Puno hvala na odgovorima.
     
    Lp,
    Marko
  2. Hvala
    rinstarju je reagirao na Matrix u Uknjižba nakon dugotrajnog stanovanja - neprekidnog posjedovanja   
    Ako je bila ostavinska rasprava, pronađite rješenje o nasljeđivanju i provedite upis na majku i ujaka, nakon čega bi po svemu sudeći trebalo tužiti ujaka. 
     
    Mišljenja sam da nije potrebno čekati, ovo iz razloga što se u konkretnom slučaju posjed temelji na ugovoru koji nije provediv u zemljišnim knjigama, iz čega proizilazi da je nužno najmanje 10 godina posjedovanja kako bi se vlasništvo steklo dosjedanjem. 
  3. Hvala
    rinstarju je reagirao na Ruby_Danderfluff u Uknjižba nakon dugotrajnog stanovanja - neprekidnog posjedovanja   
    Nije to ništa posebno, morate podnijeti tužbu radi utvrđenja prava vlasništva dosjelošću kod suda mjesta na čijem se području nekretnina nalazi, u tužbi navesti o kojoj se čestici radi, da je Vi po Vašim prednicima posjedujete kroz zakonom propisani period, da Vas u tom posjedu nitko nikada nije uznemiravao niti Vam ga osporavao, te predložiti najbolje nesrodne svjedoke koji bi to potvrdili. I to je to. Sud zakaže ročište ili dva, sasluša svjedoke, donese presudu.
    Međutim, ispada da je sada u zk-ulošku upisana Vaša mama i ujak, na dva dijela, i baka. Tko se želi upisati kao vlasnik?
  4. Hvala
    rinstarju je reagirao na Ruby_Danderfluff u Uknjižba nakon dugotrajnog stanovanja - neprekidnog posjedovanja   
    Vjerojatno utvrđenje prava vlasništva dosjelošću, odnosno dugotrajnim korištenjem. Imate li kroz razdoblje dulje od 20 godina zakonit, istinit i pošten samostalan posjed? Postoje li osobe koje to mogu potvrditi kao svjedoci? 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija