Jump to content

Dzeni43

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

135 pregleda profila
  1. G-man, hvala vam najljepse na odgovoru.
  2. Hvala, to sam i odlucila uciniti...
  3. Da, prijetio je, ali nemam to cime dokazati, osim moja rijec protiv njegove, a jednu prijetnju imam u prepisci preko watsapp-a gdje mi je poslao dvije intimne slike koje sam mu poslala dok smo bili u vezi i napisao kratko "Nemoj to", jer me pokusao ucijeniti da ce objaviti to javno, a ostalo su bile prijetnje "opasnim ljudima", i "padanjem glava", sto je jednom cula moja prijateljica jer je razgovor bio na zvucniku. Ustvari imam i poruku preko Fb pod njegovim imenom i prezimenom gdje je prijetio prvo da ce moja kcerka "doci na red", pa onda napisao, ustvari nece ona, njen decko ce prvo "platiti vaspitne"
  4. Pozdrav! Pokusala bih ukratko iznijeti svoj problem, naime bila sam u vezi 3 godine,sa bosanskim gradjaninom, i sama sam BH gradjanin.On je imao slovensku vizu, na osnovu otvorenog d.o.o. u Sloveniji, od pocetka mi je obecavao brak, i posao, vizu preko njega, tj. njegove firme, stalno se zalio na finansijske poteskoce, i ja sam mu slala novac za sta imam uplatnice Western Uniona.2018 se preselio u Zagreb, jer je tvrdio da je tu bolja klima za posao, poznaje ljude, jer je zivio godinama prije toga u Zg, tu je osnovao sa jos jednom osobom novu firmu, a poslije sam saznala da je taj covjek sa kojim je osnovao firmu okorjeli kriminala koji je pobjegao iz BiH zbog pokusaja ubistva, i krio se po Hr do zastare istog.Tu se nastavlja prica da je u finansijskom skripcu jer sada mora placati doprinose za dvije firme, i dalje obecanja dok se nesto sredi, da ce me ozeniti, srediti vizu...Tu se sukobe zbog neplacanja obaveza firme u Hr, i on prelazi u trecu firmu, odnosno drugu u Hrvatskoj, gdje se sa jos jednom osobom postavlja za direktora(firma ima 3 radnika, od toga 2 direktora), i u tom periodu sam poslala oko 10 000 eura mom "buducem" suprugu, za raznorazne potrebe, kupovinu auta za firmu, materijala, troskove moje vize, zajednicki stan, itd...poslala sam cak i osobne stvari moje i mog djeteta, da bi se prije mjesec dana objelodanilo da od toga svega nema nista, a sve pare su nestale.Izmedju ostalog ga trazi finansijska policija Slovenije zbog duga prema drzavi, a tuzi ih i jedan od osnivaca, za prijevaru.Na sve moje molbe da mi vrati osobne stvari,moje i mog malodobnog djeteta, i barem dio duga u iznosu od 6000 eura, od ukupnih 14000 ne zeli ni da cuje, i pravi se da nema pojma o cemu pricam, cak je pokusavao prijetiti. U januaru sam mu uplatila na osobni racun 2000 eura, a u martu dva puta po 2000, a i ostale uplatnice od westerna imam.Da li je to dovoljno za podnosenje krivicne prijave u BiH, pa da se procesuira u Hrvatskoj, jer ostalo imam samo kao poruke i nasu prepisku, sto ne vjerujem da je validno na sudu.I da li da ih prijavim kao firmu ili fizicka lica, jednostavno ne znam sta da radim, jer sam jos uvijek u soku koliko sam planski i kontinuirano varana.Da jos dodam da mu je ukinuta slovenska viza, a od januara 2021-e je ishodovao hrvatsku radnu vizu. Ipak nije moglo ukratko, izvinjavam se na ovako dugom postu, i nadam se da ce me neko uputiti sta dalje. Unaprijed hvala!
  5. Lijep pozz svima, Moze li mi neko odgovoriti posto sam prekoracila dosta dugo boravak u Njemackoj, ako se desi da dobijem zabranu ulaska u eu, da li to automatski znaci i da imam zabranu ulaska u Hrvatsku, jer trebam dobiti radnu vizu u Hrvatskoj, decko mi zivi i radi u Hr, nije hrvatski drzavljanin, a planiramo brak, postoji li nacin da saznam sta se moze uraditi ako dobijem zabranu ulaska u eu zbog prekoracenja, da bih ipak nekako uspjela prijeci raditi i zivjeti u Hr...hvala unaprijed na odgovoru.
  6. Lpozz svima, Zanima me moze li mi neko ovdje dati odgovor, ili savjet vezano za moju situaciju...Naime, imam 43 godine, BH sam drzavljanka, i imam malodobnog sina, tacnije 7-ogodisnjaka koji pohadja prvi razred u Bosni, razvedena sam i imam starateljstvo nad djetetom...Dobila sam ponudu da idem raditi u Hrvatsku, tacnije Zagreb, pa je moja nedoumica postoji li nacin da i dijete odmah dodje sa mnom zivjeti, posto nemam nikoga od porodice ko bi mogao brinuti o njemu, nemam ni roditelje ili bilo koga, a on usto jos ide u skolu...da li kao samohrana majka imam neke olaksice da dovedem dijete? Unaprijed sam vam zahvalna ako neko nesto zna i moze dati neki odgovor...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija