Jump to content

YOT

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

1 pratitelj

O YOT

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Kako mislite završio i dobio kaznu? Nekakav postupak je bio prije presude, pravomoćnosti i rješenja o upućivanju. Da li je bio u zatvoru prije Centra za dijagnostiku ili na slobodi?
 2. Misim da je bitno da li ste zaista spavali sa bivšim šefom ili ne. Ne znam da li je kleveta ukoliko je iznesena činjenica istinita.
 3. YOT

  Rok

  Ako se javite na izvršavanje kazne zatvora (pretpostavljam da je ostalo više od 6 mjeseci) u Centar za dijagnostiku, svakako ponesite medicinsku dokumentacju sa sobom.
 4. Prijetnje obavezno prijaviti policiji.
 5. YOT

  Optuznica

  Sudovi su na neplaćanje alimentacije dosta osjetljivi i često ljudi koji ne plaćaju alimentaciju završe iza rešetaka. Svakako preporučam angažirati branitelja.
 6. YOT

  Rok

  Iako se moje povjerenje u pravosuđe dosta narušilo vjerujem da će Vam odgovor doći prije nego se trebate javiti na izvršavanje kazne. Ako se pak javite na izvršavanje kazne, onda bi trebali zatražiti prekid kazne za vrijeme kada je potrebno liječenje. Neće na slobodu. Na slobodu možete po izdržanoj kazni. Ali mogu Vas pustiti na prekid kazne.
 7. Ovdje ste vi ispali poprilično naivni. Mislim da bi vam tu bilo najbolje uzeti dobrog branitelja. Što znači "pokušavati prijetiti"? Da li vam je prijetio ili nije?
 8. bilo kako. hoću reći da osumnjičeni za bilo što smije lagati.
 9. Ta osoba koja te htjela ubiti autom, ako je za to osumnjičena smije lagati. Smije se braniti kako god želi. Svjedoci ne smiju lagati ali i oni ne moraju odgovoriti na pitanja koja bi ih izložila kaznenom progonu, sramoćenju itd...
 10. Ne znam što smatrate smanjenjem kazne? Djelomičnu uvjetnu osudu, uvjetni otpust? Odgodu izvršenja kazne može dati sudac izvršenja, odnosno sudac koji upućuje na izvršavanje kazne zatvora ukoliko je osoba na slobodi. Ukoliko je osoba u istražnom zatvoru pa samo upućena rješenjem na izvršavanje kazne onda može zatražiti prekid kazne isto kod suca izvršenja. A koje bolesti, hmm, pretpostavljam da se radi o jednokratnom liječenju, primjerice nekoj neodgodivoj operaciji i slično. Neće primjerice odgodu ili prekid dobiti netko tko mora ići na dijalizu jer je to trajno. Ali a
 11. YOT

  Rok

  Kada se trebate javiti na izdržavanje kazne?
 12. Ako niste dobili nikakvo rješenje o provođenju istrage nazovite ODO Zagreb ili im se obratite elektroničkom poštom.
 13. YOT

  Pronevjera

  Ne znam odgovor ali mogu napisati kako to izgleda u praksi. Ne vjerujem da bi to bila olakotna okolnost. Bojim se da je ovisnost o kocki teško dokaziva. Može pomoći eventualno dokumentacija o liječenju od te ovisnosti u svrhu vještačenja ako bude zatraženo. Pojam "ovisnosti o kocki" sam čuo samo u teoriji iako zaista ne ponajem niti jednu osobu koja se liječila od te ovisnosti. Napominjem, ovo je samo mišljenje na temelju osobnih iskustava.
 14. obavezno odite kod liječnika. mislim da se u roku 3 dana možete javiti liječniku. nije baš da vam nije ništa. Što se tiče kolica, od osiguranja sigurno nećete dobiti dostatna sredstva da kupite nova. jedino ako su mjesec-dva stara. Nisam u životu koristio osiguranja i sada u godinu dana 2 puta gdje niti u jednom slučaju nisam kriv. Uništen automobil procijenjen na neisplativost popravka a u automobilu je bila "be safe" sjedalica stara godinu i pol plaćena 2100 kn a od osiguranja sam dobio 600 kn. Predlažem vam da uzmete branitelja. Meni se svakako isplatilo jer unatoč velikoj amortizaciji
 15. Zatvori su svi zatvorenog tipa. Mogu postojati poluotvoreni odjeli unutar zatvora. Imamo: Zatvor u Varaždinu, Bjelovaru, Osijeku, Požegi, Sisku, Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. U pravilu se u zatvorima nalaze istražni zatvorenici ali i osuđene osobe do 6 mjeseci kazne i prekršajno kažnjene osobe (zbog nedostatka kapaciteta nalaze se i osuđene osobe sa kaznama duljim od 6 mjeseci). Kaznionice su ustanove za izvršavanje kazni duljih od 6 mjeseci. Postoje zatvorene, poluotvorene i otvorene. To su: Ksznionica u Lepoglavi, Glini, Pop
×
×
 • Napravi novi...