Jump to content

CrniToma

Korisnik
 • Broj objava

  73
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

CrniToma je zadnji put osvojio dan srpanj 5 2020

CrniToma objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O CrniToma

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Postovani. Zahvaljujem na odgovoru. Po pitanju putem suda da jedan roditelj vodi brigu o vanskolskoj aktivnosti,da bih djete moglo redovito pohadati svoju vanskolsku aktivnost, da li je potrebno ici sa izmjenom sudske pravomocne presude, ili je to poseban postupak u kojem se samo trazi da jedan roditelj vodi brigu od vanskolskoj aktivnosti djeteta, koji nema veze sa sudskom presudom razvoda braka.
 2. Postovani, Ukoliko je djete uposano u vanskolsku aktivnost,konkretnije sport, kako rijesiti problem, ukoliko jedan od roditelja ne zeli djete voditi na vanskolski aktivnost,dok djete boravi kod tog roditelja? Kako djetetu se omoguci da redovito pohada vanskolsku aktivnost ? Da li postoji zakonska mogucnost da se djetetu to omoguci, ili da jedan roditelj dobije da djete vodi na vanskolsku aktivnost bez obzira gdje se u tom trenutku nalazi. Czss u ovom slucaju ne reagirq,vjerovatno to ne smatraju bitnim,iako po obiteljskom zakonu su roditelji duzni djetetu omoguciti i poticat
 3. Ravnopravno roditeljstvo rijesava sve ove probleme..tj.takvih problema onda nema.
 4. Kakve veze,ukoliko provode sa svakim roditeljem po pola?
 5. Pretpostavljam da vecina nas u sudskim presudama nema tocno upisano termin jesenski skolski praznici, jer su novo uvedeni u skolske praznike. Konkretno kod mene se spominju zimski ,proljetni i ljetni praznici da djeca borave po pola sa oba roditeljima sa naznakom po vazecim skolskim praznicima za tekicu godinu. Pa bi bilo logicno da je tako i za ove nove jesenke skolske praznike,medutim majka djece tvrdi kako taj termin jesenski praznici nisu upisani i nemamo sto djeliti. Naravno zbog togq ako nebi bilo prqznika tih dana po rasporedu su s majkom,pa joj ne odgovara djeliti praznike.
 6. Pozdrav, Npr,kad pogledam sk.praznike za ovu godinu, sluzbeno,pojedini praznici ili kako navode odmor ucenika pise traje do odredenog datuma odnosno petka,a zatim pise a nastava ucenika pocinje u ponedjeljak. Moje pitanje je da li u tom slucaju se broji da praznici zavrsavaju u petak ili ponedjeljak,odnosno nedjelju ,dan prije pocetka nastave? Tako je isto i za pocetak praznika, da li praznici pocinju na zqdnji dan skole ili tek u ponedjeljak. Ili se iskljicivo ravnati po onom kako pise kad pocinju i kad zavrsavaju,jer neki praznici obuhvacaju vikende a neki ne.
 7. To sto dijete boravi kod oca 3 vikenda s majkom jedan, roditelji su se sami dogovorili, to i nije bila rasprava od strana pokretacice ove teme. Pokrecete rat koji ne postoji,tema uopce nije bila da li otac vodi djete u vrtic ili provodi vrijeme s njim dok djete treba biti u vrticu,vec da li je to 2 puta u tjednu ili 2dana u komadu. Svima je jasno da djete otac vodi u vrtic ujutro,osim vama i da djete ne boravi kod oca sutradan do 23,59. Mislim da to nebi nikom nirmalnom palo na pamet da na taj nacin iscitava presudu,niti je to bila zamisao suca koji je napisao presudu. U najbolj
 8. Pise da ga otac vraca sutra dan u vrtic,a zna se kada pocinje vrtic ili na adresu majke se odnosi u slucaju da nema vrtica toga dana,sta je logicno i jednostavno. Ne razumjem sto je tu vama uopce sporno. Recenica u presudi je vrlo jednostavno napisana osobi koja ne zeli komplicirari i traziti dlaku u jajetu, osobe koje vole komplicirat sta god pisalo u presudi ce izokrenit sve kako bi zakomplicirali. Prema ovim vasim tezama, pod stavkom vidanja djeteta u sudskoj presudi umjesto par recenica trebalo bi naposati 1000 stranica, i opet nebih obuhvatilo sve situacije u zivotu. Na kr
 9. Slazem se..rat svakako nije dobar za djete.bilo bi najbolje postici kakve takve dogovore roditelja.
 10. a tko je donio odluku kojeg roditelja djete vise treba? Besmislica... djete treba oba roditelja, djetetu je tesko ako je bez oca ili majke,nebitno...zato se potrudite svim silama da djetetu ne ogranicavate drugig roditelja...ako to djete volite..jer djete voli oba roditelja jednako.
 11. A mozete li vi navesti 100 linkova gdje je znanstveno dokazano da je dobro za djete, da je iscupano iz doma gdje je zivjelo sa majkom i ocem, i nastavi provoditi 99posto vremena sa majkom , a sa ocem provodi 2 tjedno po par sati, i navesti istrazivanja da nije dobro za djete da boravi kod oba roditelja. Jer je djete prije rastave zivjelo sa oba roditelja. I ubog cega se uopce borite za tezu da djete treba sto je manje moguce boraviti sa drugim roditelkem,nebitno da li je to majka ili otac. Ne shvacam vasa razmisljanja da za djete nije dobro da ima na raspolagannu oba roditelja u jedn
 12. To se zove otudenje od roditelja s kojim ne zivi.sto na djete ostavlja velike posljedice u daljnjem zivotu.
 13. ako su roditelji zivjeli zajedno sa djetetom prije rastave ,zasto je jedna noc kod tate previse vremena je odvojeno od mame,a kad spava 6 noci kod mame,se ne kaze da je previse odvojeno od tate. Za najbolji razvoj djeteta je dokazano da u slucaju rastavljenih roditelja djete boravi jednako kod oba roditelja. Djete ima pravo na oba roditelja.
 14. Mislim da pise da otac djete vraca u vrtic, a vrtic sigurno ne pocinje sutra dan u 23:59h, vrtic sigurno pocinje sutra dan u 8:00h , sto onda teza od vasem tumacenju da je to dva dana pada u vodu.
×
×
 • Napravi novi...