Jump to content

kudakamo

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O kudakamo

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

1511 pregleda profila
 1. Sve što ste napisali, za mene je od ogromne koristi. Vjerujem i drugima koji imaju slična razmišljanja. Sada više razumijem što je u stvarnosti to i ćemu služi i na koji naćin. Biti će to dio slagalice... Hvala Vam još jednom. Pozivam i druge koji imaju iskustva sa takvim ili slićnim vještaćenjim da svoja iskustva napišu.
 2. Poštovanje, od srca zahvaljujem na ovako iscrpnom odgovoru. Hvala. Da potpuno ste me razumijeli, da u dilemi sam, da li će biti efekta, da li će se uvažiti mišljenje stručnjaka a ne samo naklonjenost CzSS, da li da pokušam i sa tim vještačenjem dokazati na sudu, sustavu..... da i ja imam pravo biti jednako roditelj i ravnopravan roditelj, da nemogu i nesmiju djeci umanjivati vrijeme drugog roditelja, marginalno ga svodeći, samo zato što je to sudska praksa ili po šabloni: svaki drugi vikend i par sati po dva dana na tjedan i pri tome ovisiti o odluci drugog roditelja kod kojeg djeca stanuju, kada i koliko ću ih vidjeti. Jer se druga strana ne želi dogovoriti za ravnopravno i podijeljeno roditeljstvo. Razlog-Cilj: alimentacija, osveta, ucjena itd... Ili te novce jednostavno potrošiti na djecu i pomiriti se sa nepomirljivim... Zakon je apsurdno diskriminirajući!!! Ne mogu razumijeti ni prihvatiti da nitko nije u stanju to promijeniti! Kao da djecu posuđujemo i vraćamo.....Kako je tek djeci.... Prestrašno!! Zaista onaj koji je to smislio i stavio u zakon nema veze sa stvarnim životom!! Moje isprike za ovaj poduži komentar.
 3. Lijep pozdrav svima, molim sve one koji imaju saznanja, konkretnih primjera ili iskustava sa Vještaćenjem roditeljskih kompetencija da napišu konkretna iskustva, postupke, način samog provođenja, da li se vještače uz roditelje i djeca i koliko to sve skupa traje. Da li je postupak strsan za dijete i da li sama ta vještačenja imaju dovoljnu jačinu da se na sudu dokaže da mi očevi nismo roditelji drugog reda. Cijenu od svega navedenog jedino znam :). Unaprijed hvala svima!
 4. Kao što je gotovo kod svih očeva, centar napiše a sud potvrdi (copy - paste). Žalosno i smiješno. Hvala na preporukama nevjerujem da udruge tu mogu puno učiniti, ali valja pokušati. Imam odvjetnicu koja se isto bori svim mogućim pravnim sredstvima, uložili smo žalbu, zatražili vještaćenje, nebrojne predstavke, tražili očitovanje od czss zbog nepravilnosti, propusta, naklonjenosti (kako kažu, neće vrana sama sebi iskopati oći) ....... Sudkinja unatoć svemu prihvača njihovo očitovanje, katastrofa. Iako privremena skrbnica nikada nije niti razgovarala niti je vidjela niti mene niti djecu, na sudu se slaže sa preporukom centra itd itd. Koliko uhljeba u czss samo u ovom području lijepo živi..... naravno svaka čast izuzetcima! Zaboravih napisati da me bivša lažno prijavila za obiteljsko nasilje, sve je izmislila, otišla u centar, oni napisali prijavu policiji..... cak je i starijeg sina htjela uplesti da joj bude svjedok, na što je ovaj odbio i rekao joj da laže i izmišlja..... bili smo na sudu, odbačena je njena lažna prijava, oslobođen sam. Ni to sudu a ni centru nije bilo dovoljno. Što reći. Sada čekamo odgovor na našu žalbu i vještaćenje. Da može, dajte mi kontakt za odvjetnika, svakako može pomoći. Puno Vam hvala. Javit ću se opet ako se nešto promjeni. Svaki savjet mi je dobrodošao.
 5. Sud je donio privremenu mjeru da djeca žive sa majkom. Stariji sin, a i mlađi su ogorčeni što se nemožemo više viđati, jer žele provoditi jednako vrijeme samnom kao i sa mamom. Sa djecom imam oduvijek izvrstan odnos, ali zbog privremene mjere, i njima i meni je teško zbog jako malog viđanja i druženja. Za želju za više viđanja, trebam li išta objašnjavati vezano za bivšu??? Sve zabrane van sudske odluke, nema dogovora jer ona neželi i time postaje neprikosnoveni "vlasnik" djece u svemu..... a czss joj to dopušta. Kažu, dogovorite se, a ona neće i tako u krug, a ja se nemogu sam sa sobom dogovarati!!! Slijedi vještaćenje koje sam zatražio i koje je prilično skupo, ali nema veze..... i nepravedna borba sa sustavom koji je toliko nakaradan da nemam rijeći. Hoće li itko to shvatiti i nas očeve staviti u ravnopravan položaj????? Ali tko to neokusi na svojim leđima nemože ni razumjeti...... Nema predaje! Volio bih shvatiti sustav, sudstvo, te sve žene , osobe, uhljebe i sl. i ostale koji ne mogu razumjeti i shvatiti, da smo i mi očevi roditelji i da u najmanju, ponavljam u najmanju ruku kao i majke volimo svoju djecu i želimo o njima jednako brinuti i izvesti ih na pravi životni put. Da djeci treba i tata, a ne samo mama, pa i kad nema ili je nemoguć dogovor između roditelja, voditi se načelom ravnopravnog roditeljstva jer je to najbolje za djecu. Nemoguća misija??????
 6. Hvala na odgovoru! Hvala na podršci! Jednostavno moram dati ovaj komentar. Unaprijed se ispričavam svima, a pogotovo majkama koje su pretrpijele nasilinštvo!! Da je kojim slučajem obrnuta situacija, otac osuđen za obiteljsko nasilje, centar bi zasigurno isto napravio, dodijelio djecu ocu obiteljskom nasilniku! To je zasigurno najbolje za djecu, roditelje.....jaaaaako sam skeptičan, a povjerenje u instiicije sam odavno izgubio, samo zato što je ravnopravnost i pravednost u 99% privilegija samo jednog roditelja, važno je samo da je žensko, zna manipulirati neistinama, pustiti koju suzu, zajecati i to je to i bingoooooo. Neznam o kojoj se ravnopravnosti i jednakosti spolova, a pogotovo roditeljstva se razglaba. Treba dodjeliti automatizmom djecu bez obzira na sve majkama i neka to bude zakonom uređeno, i nema više mučenja sa nama očevima. To je nekima riješenje, kao što je bilo i Hitleru. Sudkinja, zapisničarka, dvije iz soc sluzbe, vježbenica, soc skrbnik, ne računam odvjetnice ni bivšu, u sudnici nasprem jednog oca, roditelja, ništa manje vrijednog. Stvarno prava ravnopravnost spolova ....da bih riječ još rekao. Javit cu kakvu je sud donio odluku, 99,99% zasigurno pravednu, jer je od pravednika i dobio preporuku.... Pozzzzz
 7. Molim savjet, što i kako dalje učiniti. Supruga je nepravomočno osuđena na 12 mjeseci uvjetno ili 30 dana zatvora ako ponovi nasilje. Uložila je žalbu. Od tada je prošlo cca 40 dana. Bili smo na sudu za rastavu braka (imamo dvoje malodobne djece, 9g i 16g) i sudkinja još nije, ali se bojim da će na prijedlog CZSS koji je predložio da majka ima skrbništvo nad djecom tako i napraviti. Na sudu je toliko neistina sa njene strane izneseno, da nemam riječi, a prikazala se kao jadna i zlostavljana žena..... Upravo je sav svoj gnjev usmjerila da mi lažima oduzme djecu, a ne da donese dobrobit djeci. Na žalost ja sam psihički i ucjenama bio zlostavljan. Evidentna je naklonjenost czss i centra gdje smo bili na savjetovanju, odnosno jedne osobe. Po odluci suda, na pripremnom ročištu, prije 2 mjeseca bila je određena i posebna skrbnica koja nije djecu niti nas kontaktirala, razgovarala, samo je na sudu izjavila da se slaže sa odlukom czss i izasla iz sudnice. Koja je to gljiva i očigledna uhljebljenica!! Došla je samo po dnevnicu!! Djeca su u tretmanu u Poliklinici. Prije prvog odlaska u Polikliniku djeca su bila izložena supruginom pritisku što moraju reći.... Najmanje 10 mailova sam do sada uputio u CZSS i upozoravao na suprugino manipulativno ponašanje sa djecom i nastavljanje obiteljskog nasilja, vrijeđanje pred djecom i emotivnim ucjenama prema djeci..... Nisu poduzeli ništa, niti su me zvali na razgovor (iako sam ih molio i tražio....). Govori djeci da ce ona biti skrbnik, jer nije kurva, niti psih. bolesnik a ima svoj posao... da ja kao otac ništa ne vrijedim i da nikada neću dobiti skrbništvo, viđanje itd.. Nedavno sam je ponovno prijavio policiji za nasrtanje na dijete, vrijeđanje mene pred djecom, nisu još ništa poduzeli. Kako ih natjerati da počnu raditi svoj posao???? U centru u koji smo bili upućeni, nisu napisali da sam bio spreman za suradnju, nudio načine rješavanja obiteljskog odnosa i viđanja djece, nisu napisali koliko sam bio više spreman za suradnju. Također su naklonjeni majci. Potpuna diskriminacija!!!!! Što poduzeti i napraviti za ovakvu očigledna naklonjenost. Kako dalje?? Sa djecom sam u izvrsnim odnosima, i oduvijek sam o njima skrbio brinuo i bio sa njima, sve im omogućio kao roditelj. Starije dijete, a i mlađe hoće i pristaju na moje prijedloge za viđanje 7 dana kod mene 7 kod mame! Njihova mama to neželi i strahovito ih zbog toga ranjava emotivno! Zagrizla je za alimentaciju i nepušta !! Ja samo želim dobro svojoj djeci i tako sam i izjavio da svoju djecu želim imati ravnopravno i da tražim ravnopravno roditeljstvo. Da zato što sam otac nisam manje vrijedan kao roditelj.... Jedina mi je nada da će sudkinja sve to primjetiti, ali ......
 8. Evo da zanovim sa događanjima... Djeca bila kod psihologa u CZSS svaki po 10min. nakon toga u CZSS šaljem nekoliko prijava za njene manipulacije djecom, zabrane djeci vezane za mene i nedopuštanje djeci da budu samnom, pred djecom - vrijeđanja mene i moje obitelji, provociranja... i kada je sama sa njima isto radi, a što su mi i samoinicijativno djeca isprićala...itd CZSS je napisao svoje misljenje u kojem nema misljenja, osim da se nemozemo dogovoriti oko skrbništva. Nema medijacije zbog moje prijave za nasilje u obitelji (ozlijedila je dijete). Nakon moje prijave preko CZSS, bila je na policiji, potom ona mene prijavljuje, naravno lažno, a pred djelatnicima CZSS je to i izjavila "sada ću ja tebe prijaviti". Od CZSS, upućeni smo na savjetovanje u jedan centar, u kojem se nije opet bilo moguće zajednički dogovoriti za skrbništvo što je i psiholog zakljućio, idemo na individualno savjetovanje, mada neznam zašto???? Njene provokacije i vrijeđanja pred djecom, djecu ucjenjuje samnom, nedopušta igranje sa igračkama koje sam im kupio, stvarima, hranu im neda koju sam kupio..... ne prestaju..... Radi se o vrlo perfidnoj osobi sa oćitim psihičkim poremečajem, negleda dobrobit djece nego samo svoju i inat, i bolesnu želju da meni naudi preko djece, jer drugaćije nemože, a sve na štetu djece!!! Kako sa takvom osobom?? Kome se obratiti??? Pitanje: Na koji naćin se može dobiti "privremena mjera" da se njena manipulacija djecom i vrijeđanje mene pred djecom prekine, da djeca mogu normalno bez straha i ucjena, stalnog slušanja njenih uvreda i laži živjeti i imati djetinjstvo punim plućima, uz naravno njeno viđanje i provođenje vremena sa njima. Odnosno, kako imamo prebivalište u zajedničkom stanu tko i kako i na koji način se mora ili treba iseliti...., što učiniti. Ona ima gdje otici, ali u drugo mjesto cca 40km, a ja nemam. Razmišljam da uzmem kredit i kupim stan i ako dobijem privremenu mjeru, djeci bar pokušam osigurati normalni život. Hvala na svim dobronamjernim savjetima!!
 9. Ok, hvala, slazem se sa Vama! Pozitivno razmišljati....!
 10. Hvala Željac047 na dobrim željama i podršci!! Vjerujm i nadam se da bi tako trebalo biti, ali.... I ja sam tog razmišljanja, Draganec, da bi trebali biti roditelji nazočni, bojim se triki pitanja, djeca neznaju lagati, ali ih se može navesti da kažu što oni žele čuti, a djeca to neznaju, odnosno stariji ce skuziti, ali mlađi.....kako mogu znati da ce biti fer i nepristrano, profesionalno ispitani, i stvarno sve to toćno zapisano i opisano, istinito?? Samo se nadati? Igra živaca!?
 11. Poštovani, evo da javim da smo bili pozvani u czss i obavili razgovor, vrlo mučan... temeljem mojih prijava (2x), (odvođenje djece i vrijeđanje i fizički nasrtaj na mene i dijete), soc radnica me je pitala da li želim da sve proslijede policiji na postupanje i da potpišem taj zapisnik.... zatražih i potpisah. Supruga je odmah pred njima zaprijetila da će sada ona mene prijaviti....govorila da lažem, vrijeđala, sebe dizala u oblake, ..... Meni najbitnije je pitanje: Psihologica nas je sutradan telefonski zatražila - dala termin- da dovedemo djecu na razgovor. Interesira me kakav je to razgovor. Koje su mi obveze? Trebam li ja pripremiti djecu i objasniti, kako, ili kome da se obratim da ih uz što manje stresa pripremi za taj razgovor sa nepoznatim osobama?? Hvala i pozzzzz
 12. Poštovani Draganac, Hvala na dobrim željama! Vjerujem da je Vaša majka bila korektna i da niste prolazili torture manipulacije i da ste imali kontakt sa ocem kada god ste htjeli! I drago mi je da se sve dobro završilo! Svjestan sam, u najmanju ruku teškog polažaja očeva u borbi za skrbništvo, kao da se bore sa vjetrenjačama, gotovo nemoguća misija, a samo se borimo da dokažemo da neizmjerno volimo svoju djecu i da nam je stalo do njh više nego do nas samih, svakim satom nam nedostaju, da nismo ništa manje vrijedni, brižniji od naših "boljih polovica", koje u većini slučajeva, kako sam pročitao do sada, a bojim se da će slično biti i kod mene, žele samo nama očevima napakostiti, nas ocrniti, manipulirati osjećajima…. ne gledajući djecu i njihove želje i potrebe... ono što je za djecu najbolje…. ili dokazati kako smo gotovo nepotrebni!! Nevjerovatno je da samo mi našu ljubav prema djeci moramo drugima u beskonačnost dokazivati, pravdati, argumentirati… Prestrašno i presramotno za sve službe koje isto tako razmišljaju i preferiraju isključivo jednog roditelja, a drugog stavljaju na marginu. A tako je jednostavno rješenje, „Ravnopravno roditeljstvo“. Kada jedan roditelj dobije „skrbištvo“ pa to je ravno zgoditku na LOT-u, pa taj roditelj može gotovo sve što god hoće sa djecom, kao da su samo njegova imovina, raspolaže sa njima kako hoće…! Kakvo je to skrbništvo?? I da nebude zabune smatram da su oba roditelja izuzetno važna u životu djece, ne ulazeći u osobnosti koje imaju…. Oprostite mi svi na malo podužem razmišljanju, nisam siguran da sam i smio ovo ovdje pisati!
 13. Dobio sam potvrdu da je mail proslijeđen socijalnoj radnici na daljnje postupanje. Javljati ću kako se situacija razvija, a sada mi je žao što i prije nisam poduzeo ovakve radnje, a bilo bi ih na desetke.... Hvala na dobrim željama i lp!!!!
 14. Hvala, za sad uspijevam i nema šanse da učinim nepromišljenost, a djeca su mi ogroman poticaj!! Ako budem u dilemi oko nekih pitanja svakako ću Vas opet zamoliti za savjet! Usput, poslao sam mail na CZSS gdje opisujem situaciju i sve što se događalo, sada a i prije. Da li će to biti dovoljno ili moram osobno do njih?
×
×
 • Napravi novi...