Jump to content

qweasd

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzom odgovoru.
  2. Ja sam iznio obranu da su ta dva paketića došla tako, odnosno da sam ih tako dobio, a ne raspizavao za prodaju. Dakle, tako sam ih kupio. Jasno mi je da sud neće popušit tu priču s obzirom na okolnosti, prijatelja i moje priznanje na policiji, te digitalnu vagu, ali gotovo sam uvjeren da bi se mogao primjeniti zakon za mladež (pošto sam mlađi punoljetnik), pa me zanima postoje li mogućnosti dobivanja mjera opreza ili sigurnosnih mjera što se obično primjenjuje za maloljetne prijestupnike? Inače prodavao stvarno jesam, ali sitno. Kupovao 50 grama, i podjelio društvu za određenu cifru čisto kako bi imao besplatno pušit. Znači nikakav čisti profit. Znam da to inače ne znači puno jer prodaja je prodaja. Ali eto, dogodilo se.
  3. Našli su 2 paketića, jedan od 10 i jedan od 30. Sa mnom je pao prijatelj koji je priznao da sam mu prodao, te sam ja na policiji izjavio odnosno priznao dilanje. Dokaze o prodaji odnosno transkripte nemaju, jer mobitel nije zapljenjen. Na DORH-u sam negirao prodaju, isto tako je i moj prijatelj negirao da sam mu prodao. Sud je odbacio postupak o prodaji tom prijatelju, ali tereti me i dalje po čl. 190. st. 2. (i st. 1.). Mene sad zanima, uzimajući u obzir da nemaju niti jedan jedini čisti dokaz da je opojna droga zatečena kod mene bila namijenjena prodaji, koja je vjerovatnost da budem osuđen samo po st. 1., odnosno koja bi kazna bila ako bi bio osuđen za taj isti stavak. Znam da je kod svakog drugačije, ali možete li okvirno reći kakva kazna je očekivana za osudu po čl. 190. st. 1. Jer budem li osuđen po st. 2., pretpostavljam da će bit godina ili dvi uvjetno.
  4. Terete me za prodaju zbog posjeda 40 grama marihuane i digitalne vage, nema nikakvih drugih dokaza prodaje osim navedenog. Na DORH-u sam iznio obranu osobne uporabe. Ne kažnjavan, 18 godina. Što mogu očekivati?
×
×
  • Napravi novi...