Jump to content

Lion7

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Lion7

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Sjedište firme je na jednoj adresi a pogon na drugoj. Želim razjasniti teče li poslodavcu rok za odgovor na moj zahtjev za zaštitu prava od dana slanja zahtjeva na pošti, dana pokušaja dostave ili dana primitka, tj. da baš mora preuzeti pošiljku. Ne želim propustiti moj rok za obraćanje sudu nakon isteka 15 dana poslodavčeva roka.
 2. Ulaze li u rok i subote i nedjelje i blagdani? Što ako poslodavac odbija susret(tj. neposredno uručivanje zahtjeva za zaštitu prava)
 3. Mislim da ne, ne znam. Na internetu vidim da se mora poslati preporučeno sa povratnicom. Riječ je o poslodavcu koji uglavnom ignorira i izbjegava komunikaciju nakon nezakonitog otkaza. 1 zahtjev za dostavu dokumentacije nije uopće preuzeo a sudeći po tome jednako će odigrati i slijedeći put.
 4. Pozdrav. Što napraviti kada poslodavac odbija/ignorira preuzeti na pošti zahtjev za zaštitu prava koji je predan na vrijeme. Kada počinje teći poslodavčev rok za odgovor od 15 dana na moj zahtjev ako ga uopće nije ni preuzeo? Nije mi jasno kada pokrenuti tužbu. Unaprijed hvala na odgovoru.
 5. Ne želim se vratiti na staro radno mjesto, a negdje sam pročitala da se moram vratiti ako sud tako odredi obzirom da je ovaj otkaz ništetan. Samo želim odštetu jer su mi oduzeta prava. Moram li to navesti odmah u startu u tužbi i u zahtjevu za zaštitu prava da tražim odštetu i promjenu odluke o prestanku ugovora o radu, tj. da promjene na mirovinskom osiguranju podatak da radnik daje otkaz u onaj da poslodavac daje otkaz.
 6. Hvala Vam na odgovoru. Bunilo me jer negdje je bila objava na internetu iz 2016. gdje je pisalo da mnogi odustaju od spora između ostalog i zbog toga a i da poslodavac ne smije zaposliti nikog novog na to radno mjesto.
 7. Smije li se tražiti novi posao za vrijeme radnog spora s poslodavcem? (Nezakoniti otkaz je u pitanju, poslodavac lažno naveo da je radnik dao otkaz, bez dostavljanja odluke o prestanku ugovora o radu radniku i bez znanja radnika)
×
×
 • Napravi novi...