Jump to content

Lion7

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Lion7

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. A što ako odbije, tj. ne primi poštu? Jel bi funkcioniralo da odem sa 2 svjedoka osobno jer sam uvjerena da on neće htjeti potpisati niti osobno da je primio?
 2. Planiram poštom (želim imati dokaz) poslati moju izjavu da dajem otkaz i navesti da sam voljna odraditi otkazni rok ali da mi se onemogućava. Smatra li se početkom otkaznog roka datum kad sam poslala izjavu ili kada je on primi (ako je primi)? Provjerit ću no HZMO dosta sporo radi i neke promjene budu vidljive tek danima kasnije. On je rekao da je već javio da me odjave (samo nekoliko minuta od kad je dobio moju poruku) i nešto kao "šta bi ja sad radila". Mislim da je to prkos
 3. Problem je što je rekao u poruci da može bez otkaznog roka ali ne želi to potpisati. Posao je dostavljača preko aplikacije pa vjerujem da će me uskoro izbaciti iz aplikacije i samim tim onemogućiti da odradim otkazni rok a vjerujem da će i inzistirati da odmah vratim opremu.
 4. U ugovoru o radu piše točno ovim riječima: ako radnik otkazuje ugovor otkazni rok ne može biti duži od mjesec dana, ako on za to ima osobito važan razlog. Danas ću ići na posao iako mi je poslodavac rekao da ne moram. Danas sam mu javila za otkaz putem Viber poruke no planiram to i pisanim putem. Prvo sam ponudila da bude sporazumni otkaz bez otkaznog roka no iz nekog čudnog razloga je odbio. Pa sam zato ponudila i otkazni rok odraditi no on ne želi. Imam osjećaj da mi želi smjestiti. Poslodavac želi da isključivo ja dam otkaz a da ne odradim otkazni rok što trebam po zakonu.
 5. Poštovani, hitno mi treba savjet. Poslodavcu sam javila putem poruke da ne želim više tamo raditi radi novog posla i pitala za sporazumni otkaz ugovora o radu na neodređeno da ne moram odraditi otkazni rok (prijava na 2h, radila tamo mjesec dana). Poslodavac izgleda prkosi i ne želi dati sporazumni, zatim sam ponudila da odradim otkazni rok u trajanju od 2 tjedna i to je odbio. Što da radim? Znam da me može tužiti ali ja nisam kriva.
 6. Ide sad na oglasnu ploču.
 7. Poštovani, vodim radni spor koji sam dobila (sudski raskid) samo se još čeka pravomoćnost. Trebam dobiti 6 minimalnih plaća + cca 12000 (3 plaće) nematerijalne štete. Moram li za pokretanje ovršnog postupka Fini uplatiti 1000kn predujma kako mi je odvjetnik rekao ili ne? Navodno mi se taj novac vraća na kraju. Drugo pitanje: Moram li ja uplatiti sama sebi doprinose za tih 6 mjeseci ili to radi odvjetnik ili poslodavac, pošto ja dobijem koliko shvaćam samo neto tih plaća? Što se tiče nematerijalne štete imam li pravo na bruto iznos? Koliki porez moram p
 8. Sjedište firme je na jednoj adresi a pogon na drugoj. Želim razjasniti teče li poslodavcu rok za odgovor na moj zahtjev za zaštitu prava od dana slanja zahtjeva na pošti, dana pokušaja dostave ili dana primitka, tj. da baš mora preuzeti pošiljku. Ne želim propustiti moj rok za obraćanje sudu nakon isteka 15 dana poslodavčeva roka.
 9. Ulaze li u rok i subote i nedjelje i blagdani? Što ako poslodavac odbija susret(tj. neposredno uručivanje zahtjeva za zaštitu prava)
 10. Mislim da ne, ne znam. Na internetu vidim da se mora poslati preporučeno sa povratnicom. Riječ je o poslodavcu koji uglavnom ignorira i izbjegava komunikaciju nakon nezakonitog otkaza. 1 zahtjev za dostavu dokumentacije nije uopće preuzeo a sudeći po tome jednako će odigrati i slijedeći put.
 11. Pozdrav. Što napraviti kada poslodavac odbija/ignorira preuzeti na pošti zahtjev za zaštitu prava koji je predan na vrijeme. Kada počinje teći poslodavčev rok za odgovor od 15 dana na moj zahtjev ako ga uopće nije ni preuzeo? Nije mi jasno kada pokrenuti tužbu. Unaprijed hvala na odgovoru.
 12. Ne želim se vratiti na staro radno mjesto, a negdje sam pročitala da se moram vratiti ako sud tako odredi obzirom da je ovaj otkaz ništetan. Samo želim odštetu jer su mi oduzeta prava. Moram li to navesti odmah u startu u tužbi i u zahtjevu za zaštitu prava da tražim odštetu i promjenu odluke o prestanku ugovora o radu, tj. da promjene na mirovinskom osiguranju podatak da radnik daje otkaz u onaj da poslodavac daje otkaz.
 13. Hvala Vam na odgovoru. Bunilo me jer negdje je bila objava na internetu iz 2016. gdje je pisalo da mnogi odustaju od spora između ostalog i zbog toga a i da poslodavac ne smije zaposliti nikog novog na to radno mjesto.
 14. Smije li se tražiti novi posao za vrijeme radnog spora s poslodavcem? (Nezakoniti otkaz je u pitanju, poslodavac lažno naveo da je radnik dao otkaz, bez dostavljanja odluke o prestanku ugovora o radu radniku i bez znanja radnika)
×
×
 • Napravi novi...