Jump to content

Referent12

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Referent12

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, molim informaciju da li dijete koje završava srednju školu i upisuje vanredni faks ( faks plaća ) ima pravo na alimentaciju. Napominjem kako će prilikom upisa vanrednog studija biti u radnom odnosu na neodređeno.
 2. Poštovani, dvoje suvlasnika nekretnina ( kuće i poljoprivrednog zemljišta ) napravili bi Ugovor o razvrgnuću suvlasništva na način da bi u istome detaljno naveli za svaku pojedinu nekretninu ( katastarsku česticu ) u kojem omjeru bi svakome od njih nakon razvrgnuća suvlasništva ista pripala. Nadalje jedan od njih je trenutno većinski vlasnik svih nekretnina i to u omjeru 4/6 dok je drugi u omjeru 2/6. Većinski vlasnik ovim ugovorom bi nekretninu koja se vodi kao kuća s dvorištem prepustio drugom ugovaratelju u cijelosti 1/1 ali isti se želi osigurati da se kuća nakon razvrgnuća
 3. Zanima me da li sada mogu podnijeti tužbu za mobbing na radnom mjestu koji se dogodio prije godinu i pola? Nevezano za sadašnji odnos.
 4. Poštovani, zanima me može li se podnijeti tužba za mobbing na radnom mjestu nakon proteka vremena od npr godinu dana? Dakle radi se o mobbingu na radnom mjestu od strane radnog kolege. Radnik koji je mobbingiran prebacio se odnosno tražio je premještaj od kolege koji ga je konstantno mobbingirao i to nešto više od mjesec dana. Sada je proteklo oko godinu i pola i obzirom da spomenuti kolega i dalje radi kojekakve spačke iako nisu više na istom radnom mjestu ovaj se odlučio da bi podnio tužbu. Molim ako može malo više informacija kako i na koji način podnijeti tužbu odnosno može li
 5. Ljubazno molim informaciju odnosno ako mi netko može citirati Zakon gdje je navedeno koliko točno do međe ne smije se saditi odnosno koliko od međe ne smije biti živica, stabla i slično. Naime susjed ima tik uz ogradu(žičano pletivo) "šumu" što od posađenih lješnjaka, a što od koječega što je samo izraslo i sada radi sjenu i hladovinu da međašev vrt. Iako taj susjed uredno održava svoju površinu/voćnjak ovaj dio uz među namjerno ne dira i ostavlja da raste šuma jer u neposrednoj blizini drži košnice sa pčelama. Dakle ako postoji točan članak i stavak zakona koji uređuje ovakve o
 6. U međuvremenu se ovo sa PK karticom riješilo odnosno roditelj ga je skinuo sa svoje da bi dijete otvorilo svoju karticu. Na jesen će dijete nastaviti redovno školovanje i raditi će ( naravno vikendima i kako "uhvati" vremena od obaveza) i dalje na ovom ugovoru na neodređeno. Mjesečna primanja će biti 4.500,00 kn. Što se tiče alimentacije, manje bitno, ono što je bitno da li takav način u praksi je u redu, znači redovno školovanje i radni odnos?
 7. Prilikom prometne nezgode u kojoj su sudjelovali vozač automobila i biciklist izvršen je policijski očevid o čemu postoji službena zabilješka. Također po službenoj dužnosti sve je predano na sud gdje je održano prvo ročište, a na kojem jedan od sudionika nezgode iznosi sasvim drugačiju "priču" od one koju je dao prilikom policijskog izvida te koja se razlikuje od policijskog zapisnika. Netom nakon nezgode i izvršenog izvida, taj sudionik (zapravo krivac) je putem društvene mreže slao ovom drugom poruku u kojoj priznaje krivicu te moli da ga ovaj pravno ne tereti. Pitanje je da l
 8. Pozdrav, redovan učenik srednje škole navršava 18g života te će preko ljeta raditi kod poslodavca koji će ga i prijaviti. Pitanje je da li ga roditelj mora skinuti sa svoje porezne kartice budući da do jeseni neće ostvariti dohodak veći od 15.000,00 kn? Isto tako pitanje da li može i na jesen kada nastavi pohađati školu ostati kod poslodavca prijavljen te nakon 9mj odjaviti se te prijaviti na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvario novčanu naknadu ? Roditelj s kojim živi prima alimentaciju, ima li to kakav utjecaj? Nadam se da sam dobro objasnio sve. Hvala.
 9. Poštovani, molim vas pojašnjenje vezano za plaćanje alimentacije kada dijete navrši 18 godina. Naime dijete krajem mjeseca navršava 18 godina, još uvijek ide u školu, da li roditelj koji živi s djetetom mora obavještavati poslodavca roditelja koji ne živi s djetetom kako bi mu i dalje sustezao iznos alimentacije od plaće?
 10. Da li je ovršenica dobila gore spomenuto Rješenje suda o zastoju postupka, ne znam, ali sama je dužna voditi računa o roku. tako da sam mišljenja kako se prije isteka roka trebala javiti ovrhovoditelju te vidjeti s njime da li je suglasan za produljenje roka te poslati dopis sudu.
 11. Da, razumijem. Ovršenica nažalost nije vodila računa o roku kako bi na vrijeme odnosno prije isteka roka podnijela prijedlog o produljenju roka.
 12. U međuvremenu se situacija "razrješila", naime po novom zakonu o parničnom postupku koji je donesen u rujnu 2019., a kojeg sudovi primjenjuju od siječnja 2020. godine zastoj postupka može trajati najduže 60 dana odnosno na obrazloženi prijedlog stranka sud može rok produžiti na najviše 120 dana. U ovome slučaju ovršenica nije uspjela u roku odnosno za vrijeme zastoja postupka podmiriti dugovanje pa je postupak nastavljen te su nastali parnični troškovi.
 13. Poštovani, radi se Rješenju o ovrsi na kojeg je ovršenica pisala prigovor te je time predmet proslijeđen nadležnom sudu. Prije ikakvog postupanja po predmetu, dakle još nisu nastali nikakvi parnični troškovi, ovršenica je u međuvremenu dogovorila obročnu otplatu sa ovrhovoditeljem. Punomoćnici ovrhovoditelja su o zastoju postupka trebali obavijestiti sud ( pretpostavka je da i jesu). Ovršenica sada dobiva poziv za pripremno ročište. Zanima je da li će u tom pripremnom ročištu nastati parnični troškovi budući da postoji dogovor obročne otplate između nje i ovrhovoditelj
×
×
 • Napravi novi...