Jump to content

Vlado123p

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Vlado123p je reagirao na gala385 u Ugovor o dodatnom radu - pravo na naknadu za neiskorišteni godišnji odmor   
    Mislim da je pitanje usmjereno na čl. 82. st. 1.  vezan uz 78. st . 2. ZOR, odnosno ima li uz GO u školi gdje nastavlja radni odnos, pravo na isplatu naknade za neiskorišteni GO u školi gdje mu je prestao radni odnos.
  2. Hvala
    Vlado123p je reagirao na Borbena7 u Ugovor o dodatnom radu - pravo na naknadu za neiskorišteni godišnji odmor   
    Da, ne bih trebalo, jer kao radnik u dopunskom radnom odnosu imate pravo na godišnji odmor, ali i na sva druga prava koja su utvrđena kolektivnim ugovorom.
  3. Hvala
    Vlado123p je reagirao na gala385 u Povratak djelatnice s porodiljnog dopusta   
    Ako osoba koju mijenjate koristi GO nakon 01.07., Vama prestaje ugovor o radu jer MZO ne financira zamjene preko ljeta, odnosno MZO ne želi financirati 2 osobe na jednom radnom mjestu. Prevedeno, osoba koju mijenjate npr. koristi stari GO do 30.06. - ostajete na poslu s punom plaćom, naravno u visini radnog vremena. Čim osoba koju mijenjate koristi GO nakon 01.07., Vama prestaje ugovor, zato se ugovori o radu koncipiraju "do povratka xx  s rodiljnog/roditeljskog dopusta", pa se napravi ugovor do 60 dana koji traje "do povratka xxx s korištenja GO za 2019." tj. 30.06.
     
    Ravnatelj bi Vam trebao javiti kada kolegica misli koristiti GO, jer nakon 01.07. ne možete biti u radnom odnosu (samo ukoliko osoba koju mijenjate koristi bilo kakav GO jer se navedeno smatra povratkom na rad).
    Napominjem da je caka u odredbi Vašeg ugovora, ako piše do povratka xx s rodiljnog/roditeljskog dopusta, tada Vam ugovor prestaje zadnjim danom rodiljnog/roditeljskog dopusta i do 30.06. treba napraviti novi ugovor, a ako je ugovoreno do povratka xx na rad, tada vam ugovor ne prestaje sve do realnog povratka na rad osobe xx.  No tada bi savjetnica za financije MZO nazvala ravnatelja.
  4. Hvala
    Vlado123p je reagirao na gala385 u Povratak djelatnice s porodiljnog dopusta   
    Pada mi na pamet jedino odredba iz Pravilnika o radu škole "O rasporedu radnog vremena ili promjeni rasporeda radnog vremena ravnatelj Škole je dužan izvijestiti radnike najmanje tjedan dana unaprijed, osim u slučaju hitnog prekovremenog rada." Proučite Vaš Pravilnik, mora biti na stranicama škole...
    O isteku ugovora o radu na određeno vrijeme čak i ne morate biti obaviješteni jer prestaje silom zakona, no uobičajeno je da dobijete pismenu obavijest (koja nije obveza). A bilo bi i uobičajeno da Vas kolegica koju mijenjate kontaktira da se vraća....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija