Jump to content

jimiST

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Znam da je to u skladu za Zakonom, ali je taj detalj upravo sumanut i proizvodi bespotrebne korake, zar ne?
 2. I vi ste sami, Borbena7, komentirali kako su stavke iz tražbine dijelom u zastari, to je Sudac (sutkinja) trebao pogledati.
 3. Znači, da bih odblokirao svoje račune moram platiti nerealno postavljen iznos (3* veći od onoga što ne ide u zastaru) i onda se natezati sa povratom preplaćenog? Zašto Sud odmah na početku (kad ovrhovoditelj preda zahtjev) ne provjeri iznos koji se traži? Ovako se bespotrebno uvećavaju troškovi na više strana.
 4. A što ako ovrhovoditelj nema svojih primanja?
 5. Ako Ovrhovoditelj ovrhom naplati veći iznos od onog kojeg Sud nakon žalbi odredi, mogu li se pretplaćena sredstva vratiti protuovrhom?
 6. Hvala mnogo na informacijama!
 7. Znam da sam trebao, ali nisam htio da prima manje. I izdržao sam dugi niz godina, a ona je studij rastegla na maksimum. Ne mislim da je ovo u redu sa njene strane, materijalno je vrlo dobro osigurana.
 8. U redu. Jasno mi je da pravo i pravda nisu iste stvari. Za koliko unazad, od datuma potraživanja, moja kćer ima pravo na ovrhu?
 9. Poštovanje, Sudskog odlukom iz 2004. određeno mi je da plaćam alimentaciju u iznosu od 1.500kn. Od 2005., zbog smanjenja plaće, uz usmeno odobrenje majke, plaćam 1.400kn i tako sve do 01-2020, kad je Sud odobrio prekid plaćanja zbog navršenih 26 godina. Sada, pola godine kasnije, dobio sam ovrhu na razliku neuplaćenih alimentacija za 11 godina (07-2009 - 06-2020). Za koliko godina me kćer ima pravo ovršiti? Majka joj je odvjetnica, pa i njoj moram platiti 1000kn troška. Na stranu to što se do sada nikad nisu bunile, što sam ja 2009. išao u mirovinu i što su mi primanja tad pala ispod 50%, a ja nastavio plaćati isti iznos...Molim savjet.
×
×
 • Napravi novi...