Jump to content

jimiST

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O jimiST

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. U kojem roku mogu očekivati odgovor Suda na žalbu zbog zastare dijela potraživanja?
 2. OK, sad je meni, zbog (ne)postupanja Suda, nastala šteta pljenidbom i prenosom sredstva na račun ovrhovoditeljice, a upravo protivno smislu Rješenja o odgodi koje je isti Sud donio. Što sad?
 3. FINA mi je odgovorila da ne priznaju Rješenje u elektronskom obliku koje sam im ja poslao. Pa, provjerljivo je QR čitačem?
 4. Moj odvjetnik sve dobije elektronskim putem istog dana od Suda. Nije mi jasno da i prema FINI ne ide na isti način. Nije vrag da im treba "papir" u 21. stoljeću? Koji putuje ne znam čime evo već 8. dan!?
 5. Preko e-blokade imam izvješće FINE. Sud nije radio u periodu od 2.7. do 25.8., pa su zapljenjena sredstva prenesena 31.8. i kasnije, 8.9. Sve radnje (žalba na zastaru, prijedlog za odgodu ovrhe, požurnica) su predani prije 31.8.
 6. Kako je moguće da FINA već 7 dana od odluke Suda nema to isto Rješenje? Putuje vlakom preko Zagreba? U dobu informatizacije oni ne priznaju elektronički (provjerljiv) dokument? Btw, sredstva jesu već prenesena jer je zakonskih 60 dana proteklo u godišnjim odmorima sudaca/sutkinja.
 7. Sud je uvažio prijedlog o odgodi ovrhe. Nije se još očitovao o žalbi zbog zastare (koja je prethodila ovom podnesku). Da, mislim na to da je meni na datum donošenja odluke zaplijenjeno 3/4 mirovine.
 8. Ako Sud donese rješenje o odgodi ovrhe na isti datum kad Fina plijeni sredstva, može li se tražiti povrat tih sredstava na račun ovršenika?
 9. Znam da je to u skladu za Zakonom, ali je taj detalj upravo sumanut i proizvodi bespotrebne korake, zar ne?
 10. I vi ste sami, Borbena7, komentirali kako su stavke iz tražbine dijelom u zastari, to je Sudac (sutkinja) trebao pogledati.
 11. Znači, da bih odblokirao svoje račune moram platiti nerealno postavljen iznos (3* veći od onoga što ne ide u zastaru) i onda se natezati sa povratom preplaćenog? Zašto Sud odmah na početku (kad ovrhovoditelj preda zahtjev) ne provjeri iznos koji se traži? Ovako se bespotrebno uvećavaju troškovi na više strana.
 12. A što ako ovrhovoditelj nema svojih primanja?
 13. Ako Ovrhovoditelj ovrhom naplati veći iznos od onog kojeg Sud nakon žalbi odredi, mogu li se pretplaćena sredstva vratiti protuovrhom?
 14. Hvala mnogo na informacijama!
×
×
 • Napravi novi...