Jump to content

LooseSkrew

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    LooseSkrew je reagirao na Miljko u Kako otvoriti tvrtku za internet prodaju?   
    ne, niti blizu
    doslovno ovo ne da nije minimum ovo je ništa u očima referenta
    Nemam i to nema nigdje. Za to morate otići kod referenta u uredu za gospodarstvo prema mjestu (budućem) sjedišta da vam da popis šta sve treba imati to skladište
  2. Sviđa mi se
    LooseSkrew je reagirao na Miljko u Kako otvoriti tvrtku za internet prodaju?   
    Ovisi o načinu osnivanja. Ako se odlučite preko sustava start firma može biti osnovana kroz 3 dana, a ako se odlučite na klasičan način kroz mjesec dana. S time da je prvi način jeftiniji za nekih 3000 kn.
    https://www.erstebank.hr/hr/poslovni-klijenti/financiranje/poduzetnicki-starter-program-za-poduzetnike-pocetnike/koraci-za-otvaranje-tvrtke
    Prije registracije dužni ste pronaći adresu sjedišta i s obzirom da je riječ o trgovini skladište minimalne veličine 6 m2 koje može zadovoljiti MTU (minimalne tehničke uvjete). Ako se krenete baviti ovime sa robom u ormaru i ako vam dođe inspekcija nećete se dobro provesti.
    Upis firme u sudski registar (čime je firma osnovana) ide jako brzo ali one popratne aktivnosti (upis kod HZMO, HZZO, PU) traje relativno dugo (do 2 tjedna ako ide sve bez problema)
  3. Hvala
    LooseSkrew je dobio reakciju od ŠANTI2020 u Kako obrisati profil sa foruma?   
    Vrlo jednostavno rjesenje postoji koje sam vidio i drugdje. Nakon sto osoba izbrise svoj profil njegovi postovi ostaju, ali na mjestu imena pise izbrisan profil
  4. Sviđa mi se
    LooseSkrew je reagirao na drot13 u Policijsko postupanje   
    Pogledaj čl. 45. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima što se tiče privođenja bez naloga. Uočit ćeš riječ "uhićenika", što nas vraća na tvoje pitanje o pretrazi. U principu, da, vrlo lako se možeš dovesti u situaciju da budeš priveden, kada mogu napraviti pregled, a ako pritom nešto pronađu, može biti uporabljeno kao dokaz. Dodatno, mogu te i uhititi (uhićenje ne znači da će osoba biti sankcionirana, može biti i puštena), pa te onda može i pretražiti.
     
    I sve teme su ti spojene u jednu, s obzirom da se vrtimo oko sličnog, tako da sve što imaš pitaj tu.
  5. Sviđa mi se
    LooseSkrew je reagirao na drot13 u Policijsko postupanje   
    Ista je kazna (10000-20000 kn, 6 bodova i zabrana upravljanja ako nije prvi put), tako da se više isplati testirati, pa možda bude negativno.
     
      
     
    Da, u principu je ista stvar, ali i još jednostavnija jer te može uhititi radi bilo kojeg prekršaja (npr. narušavanja javnog reda i mira jer vičeš), pa te onda smije pretražiti bez naloga.
  6. Sviđa mi se
    LooseSkrew je reagirao na drot13 u Policijsko postupanje   
    Kod droga nema dozvoljene razine, prekršaj je bilo kakav pozitivan rezultat, bez obzira kada je bila konzumacija.
    Odbijanje također nosi značajnu kaznu, a vrlo vjerojatno i zadržavanje do 12 sati.
  7. Sviđa mi se
    LooseSkrew je reagirao na drot13 u Policijsko postupanje   
    Samo na osnovu veće količine novca vjerojatno ne, ali ako je osoba već evidentirana za neka kaznena djela ili prekršaje (npr. drogu ili oružje), onda vjerojatno da. S obzirom da se tu radi o odlučivanju u svakom pojedinačnom slučaju, nemoguće je unaprijed reći i prognozirati kojim putem bi krenuli i kako bi završilo.
     
    Onda ti se nema što reći, ili ćeš prijaviti ili nećeš, nema treće.
  8. Sviđa mi se
    LooseSkrew je reagirao na drot13 u Policijsko postupanje   
    Točno je što ti je rekao prijatelj, a i pregled i pretraga se mogu obaviti i prilikom zaustavljanja radi prometnog prekršaja. Međutim, da bi dobili nalog za pretragu, nije im dovoljno da samo misle da imaš nešto u autu, treba im i nešto konkretnije. Taj propis je usklađen sa stečevinom EU i postupanja su svugdje otprilike ista (osim UK, oni su svoji).
    Što se tiče novaca, to si mogao prijaviti policijskoj postaji, upravi ili MUP-u, a i direktno na državnom odvjetništvu da zaobiđeš policiju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija