Jump to content

Dm2020

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

80 pregleda profila
  1. Hvala vam na odgovoru. da li je na policiji izjava dovoljna? Jer nemam nikakvih dokaza da je prijetila ni da smo joj dio vec platili, jedino imamo snimke od firme gdje se vidi da je došla vise puta i snimljeni poziv (gdje je rekla da smo joj platili, da ne želi sa nama do HEPa i da će rijesiti ovo na “drugi način”) ali nisam sigurna jel tu snimku smijem koristiti kao dokaz ako ona nije znala da smo ju snimali.
  2. Poštovani, U 11.mj prošle godine sam se preselila u novu kuću sa svojim ocem privremeno dok sam bila u potrazi za stanom. Odmah na početku su ti stanodavci bili dosta čudni (ispitivali koje smo religije, htjeli se uvjeriti da nismo Srbi Itd). Rekli da će donijeti ugovor odmah sutra i nisu ali su došli par dana nakon i rekli da su prodali kuću i da moramo van isti dan (ja imam dijete od 3 godine koje živi samnom i koje je bili na toj adresi) moj otac im je rekao da ne mozemo van isti dan i da smo im vec platili mjesec dana. Nakon toga su mom ocu rekli da mozemo ostati do 25.12. Jer nisu prodali kuću ali nas samo žele izbacit jer, citiram, “cudno da netko vaših godina nema svoju kuću” Pa su nam 24.12. donijeli ugovor od 1.11. Do 31.12. U ta dva mjeseca su stalno dolazili, otvarali ulazna vrata, upadali u sobu dok sam se presvlačila Itd… 31.12. Se moj otac našao sa njima da vide stanje kuće i da im da ključeve, tada su mu rekli da je struja došla 94€, tražio ih je račun ali su rekli da su vec platili i da im samo da gotovinu, to je i učinio i nažalost nije uzeo nikakav dokaz da ih je platio. Ja sam u međuvremenu kupila stan, moj otac je završio u bolnici zbog unutarnjeg krvarenja (čir) uzrokovan stresom. I čuli smo da su istu stvar napravili podstanarima prije nas ali njih su izbacili odmah na licu mjesta. Nakon dva mjeseca su poceli zvati tatu i svađati se svako malo da je struja došla dodatnih 170€+ 24€ i na računima stoji da su neke stvari jos od 2022. dolaze mu na posao stalno i čak ulaze u prostorije koje su isljucivo za zaposlenike, u firmi su im rekli da imaju kamere i da ne smiju vise dolaziti ili ce im zvati policiju. Nasli su nekako moj broj i zovu me po noci desetak puta i deru se jer sam ja platila neke račune ebankarstvom i ta gospođa je uvjerena da to ne vrijedi jer nema uplatnice iako smo joj poslali potvrdu o plaćanju (holding računi). Mi smo otišli do HEPa jer nam je cifra od 294€ za dva mjeseca suluda, u HEPu su potvrdili naše sumnje i ispada da je račun za 2mj 161€, to smo javili toj gospođi ali ona kaze da lažemo i da imamo neke veze i da smo tako “lažirali stanje brojila” u HEPu su nam rekli da dođe sa nama i da će joj oni sve objasniti ali ona odbije i uvrijeđena je sto smo isli provjeravati i sto insuiramo da laže. U dva navrata (jednom tati na poslu, i jednom preko snimljenog poziva) ponavlja da će naći našu novu adresu i rijesiti problem drugim putem ako joj ne platimo dodatnih 194€ a odbija da se nađemo na HEPu da joj platimo samo 67€ a to je stvarna razlika. Moj otac je privremeno kod mene dok mu ne bude zdravstveno bolje i samnom živi beba od tri godine a i mene stalno kontaktiraju i spominju, zabrinuta sam da ne naprave nesto glupo a opet ne zelim probleme i sa policijom/sudem…Da li je ovo dovoljno da bi dobili zabranu prilaska, da li bi bilo bolje angažirati privatnog odvjetnika da joj se javi? Svaki savjet je dobrodošao lp
  3. Poštovanje, Imali smo ročište za roditeljsku skrb na kojem je odobren plan skrbništva na kojem piše da otac viđa sina dva puta tjedno, da ga uzima kod sebe svaki drugi vikenda te da je kod njega pola praznika Itd. On je pitao suca dali je to njegova obaveza ili pravo i sudac je rekao da je to samo pravo, nakon čega se otac složio da bi htio to pravo ali da sad trenutno ne moze ali možda će kasnije ipak moći, sto sudac nije komentirao. Nakon ročišta je otac rekao ako je to njegovo pravo da on ‘moze odlučiti ne iskoristit to pravo i da neće jer “sto mu ja mogu” (usmeno, nemam nikakav dokaz). sad me zanima posto su mi u socjalnoj rekli kako je to pravo oca ali isto tako pravo djeteta a ukoliko otac to ne poštuje onda uskraćuje dijete svojih prava a to je kazneno dijelo, međutim sudac nije ništa rekao kad je otac i njemu rekao da prvih par godina vrlo vjerovatno neće viđati sina. Ukratko, dali je on obavezan održavati kontakt sa sinom ili ne? I ukoliko ne bude imao kontakta sa dijtetom par godina dali on gubi to pravo? Jer mi nema pretjerano smisla da mi dijete vidi oca prvi put sa 10 godina ili tako nešto jer mislim da mu se nema kako objasniti gdje je on bio do tada. hvala unaprijed na odgovoru.
  4. Hvala vam puno na odgovorima, sad mi je jasnije 🙂. On mi je bio spominjao da će pobjeći u Njemačku ukoliko dođe do tužbe i pravnih problema te da se neće odazvati na pozive, dali su postupci isti ukoliko on nije u Hrvatskoj? (on pozive od CZSS nije ni preuzeo tako da je moguće da vise ni nije u HR)
  5. Pozdrav, imam pitanje vezano za malo kompliciranu situaciju. Ukratko, bila sam u vanbračnoj vezi s muškarcem nešto vise od godinu dana i nakon toga sam ostala trudna, međutim on je oženjen (tada sam imala 19 i svjesna sam da sam pogriješila pa molim sve one koji me samo misle osuđivati da preskoče objavu). Na početku me molio da pobacim no ja nisam mogla. Htio je naći način da se rastavi a da dobije stan, no kad je skuzio da će se sva imovina morati podijeliti na pola odustao je od rastave. Nakon toga bi svako malo mjenjao mišljenje i krajem trudnoće smo prekinuli kontakt, nakon poroda me zatražio sliku djeteta koju sam mu ja poslala. Međutim počeo je tvrditi da je rekao zeni i svojim roditeljima (nakon čega je opet rekao da mu roditelji ne znaju...) te da su mu rekli da je sve uredu sve dok on to dijete ne prizna, tako da je odbio priznati djete na početku ali ga je ipak priznao kad ga je CZSS kontaktirao. Nakon toga mi je rekao da on ne želi skrbnistvo niti ikakvu vezu s tim djetetom, meni makar smo mi u lošim odnosima nebi smetalo da on vidi sina no ne želim ga tjerati da vida djete koje ne želi jer mislim da će samo to djete ispaštati zbog toga. Ugl, ja sam onda sastavila plan o skrbništvu na kojem sam navela da on ne želi kontakt koji je on prihvatio potpisati, kad sam kontaktirala CZSS rečeno mi je da moramo prvo na obavezno savjetovanje gdje su mi rekli da je nemoguce predati takav plan (on se nije odazvao na oba poziva CZSS), nakon čega mi je CZSS poslao papire da pokrenem tužbu. Mene sad zanima sto ako se on ne odazove na poziv suda kao sto se nije odazvao na poziv CZSS-a? I u ovakvoj situaciji dali je moguće dobiti svo skrbnistvo nad djetetom, posto mislim da će mi samo komplicirati stvari kad ga budem tražila potpise? Isto tako su mi u CZSS spominjali da djete ima pravo viđati baku i djeda, koji ili ne znaju da on postoji ili ga ni oni ne žele pa dali je i to obavezno? Mene ne zanima ni alimentacija ni ništa jer sam sama pokrivala sve troškove do sad i znam da mogu sama i dalje, međutim zanima me dali mogu dobiti svo skrbnistvo te da on i djete nisu u kontaktu posto on ne želi jer ne želim da mi se djete osjeća neželjenim. ispricavam se sto je posto poprilično dugačak, probala sam sto vise detalja napisati. lp,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija