Jump to content

Darious

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Darious je dobio reakciju od Andrijana2 u Presude Europskog suda za ljudska prava u obiteljskim pravnim pitanjima   
    O pitanjima prava bake i djeda i razmjerima krsenja roditeljskih prava po tom pitanju postoji i presuda Europskog suda za ljudska prava u slucaju Angela and Rodney Price v. the United Kingdom gdje je zaista jasno kako roditelj koji ima roditeljska prava kontrolira pristup bake i djeda djeci. Ponavljam u skladu i s tim drugim slučajem, to je roditeljska odluka hoce li to dopustiti ili ne.  Evo link za dokument:
    http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-254
  2. Sviđa mi se
    Darious je dobio reakciju od Andrijana2 u Presude Europskog suda za ljudska prava u obiteljskim pravnim pitanjima   
    U Hrvatskoj je na snazi ilegalna praksa da bake i djedovi mogu viđati unuke bez suglasnosti roditelja, po važećem obiteljskom zakonu koji se krivo tumači, a protivno presudi Europskog suda za ljudska prava u slučaju Kruškić i dr. protiv Hrvatske. Ako se čitaju zaključci suda, počevši od 17. str.,roditelji daju suglasnost za viđanje unuka, što je potvrđeno u više slučaja pred istim sudom. Republika Hrvatska i njene institucije su obvezni poštovati sve navedene zaključke.
     Neznanje o ovome i čak ignoriranje svih zaključaka navedene presude opća je praksa u centrima za socijalnu skrb u Hrvatskoj koji uvjeravaju bake i djedove u njihova nepobitna prava na viđanje unuka, čak i na štetu prava roditelja i djece. Hipotetski roditelj u postojećoj situaciji može završiti u zatvoru i dobiti novčanu kaznu ako bakama i djedovima uskrati to pravo.  Link za presudu  https://uredzastupnika.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Presude i odluke//KRUŠKIĆ i dr odluka o nedopuštenosti.pdf
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija