Jump to content

Anpr

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, da se oglasima na epilog. Nakon konzultacije s vama, zvala sam još besplatni pravni telefon, a potom sam se obratila dvama sindikatima zbog besplatne pravne zaštite. Jedan sindikat mi je odgovorio da nakon redovnog otkaza nije bitno što oni kažu nego ima procedura za to, ali da mi više ne može pomoći jer nisam član i da se oni rade na predmetima ljudi koji su od naših poslodavaca u drugim zemljama. Za drugi sindikat tj istarski sam se prijavila za članstvo i objasnila zašto se prijavljujem. No, bez tromjesečnog članstva i plaćanja članarine nemam pravo uživanja u njihovim po
 2. Prvo u prvom mjesecu, pa je bilo za 15.02., i onda sam otkazala 16.02. Jer nije bilo dogovora.nno on je izračunao da je to sve iskorišteno sa 28.02. No, budem išla pravnim putem sve što se da po svim nepravilnostima, a ima ih.
 3. Ok. Hvala još jednom na trudu i vremenu. Nadam se da će ići na kraći opciju. Ugodan ostatak večeri.
 4. . Hvala vam puno na vremenu. Zahtjev za zaštitom pripremam, a onda ćemo dalje. I još jedno pitanje ukoliko se ogluše na zaštitu što vjerojatno hoće, koji mi je idući postupak?
 5. Jedino ako su to napravili kao odgovor na moj redovni otkaz koji sam im dostavila,a on ne traži njihov potpis po špranci, a teško da ću tako nešto potpisati time više što izbjegavaju sastanak. Ma ne brinem se toliko jer znam da su u krivu samo se želim detaljno pripremiti prije nego što dobijem sve poštom.
 6. Niti meni taj dio nije jasan. To mu je sastavila knjigovođa, a u mom raskidu je navedeno da tražim naknadu za neiskorišteni godišnji. U razgovorima imam jasno gdje ne pristajem na takav raskid, a sastanak mi je odbio. Problem je što su oni upućeni samo u dio kako da ih radnih ispadne sa što manje davanja. A, 3. I 4. Je njihovo samoinicijativno i to su si uzeli sami za pravo. Također ih želim prijaviti i inspektoratu samo zbog načina na koji provode samovolju, a nisu u stanju ispoštovati zakone zemlje u koju su došli, s tim da napočetku sve je bila pjesma dok nije trebao prvi obr
 7. Jedino ako mi neće poslati na adresu prebivališta, a imaju i adresu prijavljenog boravišta da se to ne oduži. To je čitav dokument, šalju mi platne liste i sanitarnu iskaznicu.
 8. Ugovor je prvo bio na određeno od 26.03. 15.09. je promjena na stalno jer im je trebalo da vrate sredstva na kupljen uređaj.
 9. Da znam da jesam. Sad ne znam koji mi je postupak. Zbog samog načina komunikacije i situacija u kojima smo se već par puta objašnjavali, želim ovo proći do kraja. Komunikacija nam je preko poruka bila tako da imam i gdje izričito ne pristajem na to. Rasporede sati i platne liste osim zadnje dvije imam sve.
 10. 16.02., oni odg 17.02. s time da šalju poštom mi Dokumente, samo mi je slikao njihov odg. Imam li pravo na poziv zaštite prava iz ugovora ili moram ići na žalbu ili prijavu institucijama?
 11. Otkazni rok po ugovoru bi trebao biti 15 dana, a neiskorišteni godišnji je 22 dana. Ja sam otkazala redovnim otkazom, a oni su mi vratili da mi radni odnos traje do 28.02. nakon iskorištenja godišnjeg odmora i da jedina obveza prema meni je plaća za veljaču. S time da od početka ugovora na savjete knjigovođe mijenjali su politiku isplate plaće. Minimalna dogovorena netto plaća je bila 5000,00 plus normalni dodatci, da bi potom da izbjegnu plaćanje punih doprinosa po uzoru na ostale poslodavce to postalo 4000 netto plus Bonus od 1000,00. Zatim se počeo samo prepisivati fond sa
 12. Pozdrav, Nakon što sam zatražila otkaz u siječnju sporazumno smo se dogovorili da će raskid ugovora biti nakon ukidanja restrikcija zbog pandemije. No, međutim oni su sporazumni tražili sa 28.02. Zbog više situacija tijekom rada nisam pristala na sporazumni do 28.02. 16.02. odlukom da ću zatražiti redovni raskid ugovora i naknadu za nekorištni godišnji odmor, oni uzvraćaju otkazom na moj zahtjev koji ističe 28.02. sa korištenjem mog godišnjeg odmora. Zanima me koje su moje opcije sad pošto je ovaj način nepovoljan za mene, a poslodavac odbija daljnji razgovor? Hvala.
×
×
 • Napravi novi...