Jump to content

Tajopajo80

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vozilo je uredno osigurano. Ima obvezno osiguranje AO plus. Onda po tom pitanju bi se oštećeni mogao bez problema znači namiriti preko osiguranja? Hvala Vam stvarno na odgovorima jer sam na rubu pameti više...
  2. Nije prisutan alkohol bio kod nikoga. Znači jedino mi je hoće li moje osiguranje pokriti njegovu štetu pošto je upravljala moja partnerica mojim vozilom. Vozilo oštećenoga je dosta skupo pa se bojim da moje osiguranje ne bi pravilo scenu radi toga. Hvala na odgovoru!
  3. Poštovani Desilo se sljedeće, moja partnerica je imala saobraćajnu nesreću. Vozilo je na mome imenu registrirano. Ona je dolazila iz ulice gdje je znak Stop a drugi sudionik iz ulice sa pravom prvenstva sa desne strane. Udarac je bio točno u sredinu moga auta. Pozvana je policija a oni su rekli da se sami nagodimo što i jesmo. Sad neznam dali će osiguranje pokriti troškove na njegovome vozilu pošto je partnerica upravljala mojim. Još uz to sve mi je jasno da je bio i znak Stop ali on je udario po sredinu moga auta i to sigurno s većom brzinom. Jel to igra neku ulogu ili je ona definitivno kriva i dali će moje osiguranje preuzeti njegovu štetu pošto je partnerica vozila moj auto a ne ja? Hvala Vam unaprijed na odgovoru i lijep pozdrav!
  4. Hvala Vam puno za objašnjenje! Stvarno me kao i svakoga drugoga državljanina HR strah više kako to ide, jer se zakoni iz dana u dan mjenjaju. A to je stvarno puno duga u pitanju. Da se nije desilo to što se desilo, mislim na saobraćajku bilo bih već i odplačeno. Ali nezna nitko šta će ga u životu zadesiti. Još jednom puno hvala!
  5. Još ništa takvo mi nije došlo kao sudska presuda. Uglavnom je još sve na tome da su mi rekli na taj način da ukoliko ne platim da će pokrenuti postupak preko HR partnera. Kao što sam naveo 50chf mogu još nekako podmiriti, ali se bojim toga što su dosadašnji potražioci prodali dug drugome i sada strijepim i iščekujem kakva će situacija se dalje razviti. Bojim se da se desi to da dug ode u cijelosti na naplatu. A iskreno kakve sporazume Hrvatska ima sa Švicarskom neznam.
  6. Do sada mi nisu pisali ništa da sam pred ovršenjem ili tako nešto. Uglavnom Viseca Card Services mi je samo telefonski javila da su dug prodali drugome i da oni više nisu zaduženi za to.
  7. Znači koliko sam razumio sad iz toga što ste mi rekli da Švicarska ima u Hrvatskoj partnere i da bi me mogli ovršiti u slučaju da im ne plaćam redovno? Do sada sam plaćao Viseci i sve je funkcioniralo. Ali u međuvremenu su oni prodali dug nekome drugome, zato se bojim da se Ta druga strana ne složi samo sa 50chf nego da mi idu na cijelosti potraživanja od 17000chf.
  8. Molim da mi netko pomogne oko ovoga pitanja. Prije nekoliko godina sam podigao kredit u Švicarskoj od 25000chf (mislim 2007). U to vrijeme sam radio i normalno otplaćivao kredit. 2011 godine sam doživio saobraćajnu nesreću i dobio IV Rente 2015. U to vrijeme je bio napravljen Verlustschein jer nisam bio u mogućnosti vraćati dug. Krajem 2019 sam napustio Švicarsku, uredno se odjavio bez ikakvih problema. Poslije nekoliko mj mi se javio netko iz Švicarske da potražuju dug koji iznosi 17000chf. Uglavnom s njima sam se dogovorio da ne mogu plaćati više od 50chf i oni su se s tim složili a ja uredno plaćao. Radi se o naplatnoj kući Viseca. Nemam nikakve nekretnine, ali imam devizni račun otvoren u HR. Sad su proslijedili dug navodno nekome drugome. Zanima me dali oni uopće mogu se prisilno naplatiti od mene ( pošto su mi na samom početku rekli da mogu, da imaju partnere i u HR). 50chf još mogu plaćati, ali ako slučajno bude nešto veće, ili potražnja u cijelosti dali to mogu sprovesti? Molio bih Vas za savjet jer stvarno mi nije svejedno da mi to legne na mirovinu. Ja sam iskreno mislio da je to sve u redu pošto su mi poništili vizu u jednome danu. Ja sam u svemu tome i zaboravio na taj kredit u tome trenutku. Hvala svima tko nešto zna o tome da mi da neki savjet!?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija