Jump to content

miki05kimi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. To je i moje osobno mišljenje. Samostalno je podnijela zahtjev, Vijeće je isto prihvatilo. Nalazi se na godišnjem odmoru do datuma kada se prekida rad. No, postoji mogućnost da će se predomisliti jer je odluku donijela ishitreno. Realno, to sad ovisi o poslodavcu, odnosno o Vijeću, hoće li uvažiti tu odluku. Prekida u radnom odnosu nije bilo, ali znam da je već pronašla novi posao i sada "važe" gdje će. Hvala na odgovoru.
  2. Radnica je radila u vrticu po ugovoru na 6 mjeseci. Ugovor joj je trajao do pocetka lipnja, no ona je podnijela zahtjev za sporazumni raskid ugovora i to joj je prihvaceno. Ima pravo na razmjerni dio godisnjeg kojeg iskoristava do datuma koji je navela kao zadnji radni dan. Nema otkaznog roka jer nije redoviti otkaz. No, medutim, sad bi ona povukla sporazumni prekid ugovora o radu koji je potpisala; predomislila se. Radila bi do datuma kad joj ugovor istjece. Ima li ona na to pravo? Kakva bude daljna procedura?
  3. Poštovani, imam par nedoumica oko razmjernog dijela godisnjeg odmora. 1. Radnica je zapocela radni odnos 06.09.2023.- Ugovor na 60 dana, a zatim je 3.11. 2023. potpisala Ugovor do povratka djelatnice s porodiljnog dopusta (to ce biti negdje cca ozujak 2025.). Kolektiv je na GO od 27. 12. - 29.12.2023., pa tako i ona. Moze li ona preostale dane razmjernog GO iskoristiti u iduoj godini? 2. Radnica je stupila u odnos 11.4 2023. - ugovor na 60 dana. Zatim je 9.6 2023. potpisala ugovor na 6 mjeseci. Pa zatim 8.12. 2023. ponovno potpisala ugovor na 6 mjeseci. Na razmjernom GO je bila 3 dana u lipnju (prije potpisivanja ugovora na 60 dana)a zatim je bila na kolektivnom GO (u kolovozu) 14 dana. I sad je isto na kolektivnom GO od 27.12.2023.- 29.12.2023. 11.10.2023. je stekla 6 mjeseci rada kod istog poslodavca. Jesam li ja tada trebala za nju donijeti odluku? I ja evo ne znam kako njoj vise gledati godisnji odmor. Napominjem da sam tek preuzela ovaj posao i sve ove dane GO su joj omogucile prethodnice. Hvala od srca!
  4. Poštovani, po struci sam kuharica, imam zavrsen tecaj higijenskog minimuma, odnosno sve sto se trazilo u natjecaju za kuharicu u jednoj osnovnoj skoli. Pozvane smo sve kuharice po struci koliko znam, (bilo nas je vise) na usmeno testiranje. 7 dana nakon skola je objavila na svojoj web stranici kako se natjecaj ponistava i da ce se isti ponoviti. Pitanje glasi mora li pisati razlog zbog cega je natjecaj ponisten? Ocigledno je da je netko nekome pomrsio racune pa je najlakse ponistiti natjecaj i ponoviti ga. Hvala!
  5. Pozdrav! Po struci sam magistra primarnog obrazovanja no radim kao odgajatelj u djecjem vrticu. Na platnoj listi mi stoji koeficijent 1, 0141, dok je vrijednost koeficijenta 6.044, 52. A na stranici djecjeg vrtica za nas (nestrucne) stoji koeficijent 1, 193. Nije mi jasno zasto su razliciti koeficijenti. I zasto primjerice na istome radnom mjestu u drugome vrticu sam imala koeficijent 1, 365. Postoji li negdje tocno odredeno po cemu se poslodavac mora voditi pri dodjeli koeficijenta? Da napomenem u srpnju cu postati strucna za posao koji radim. Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija