Jump to content

maks1969

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je maks1969 objavio

  1. Ovako bodovi za izrasčun mirovine(njihova vrijednost) podižu se za postotak određen u zakoniu o PHBDR.I tako uvećan bod diže civilni dio mirovine.No ima kvaka.Ukoliko je tako izračunata vrijednost boda veća od boda koji bi dobio za pune godine starosti i puni radni staž onda ti vrijednost boda ne može bitiveća od one vrijednosti koju bi imao da imaš pune godine starosti i radnog staža.Tako da gas uglavnom smanjuju koliko god mogu.Hebiga.
  2. nije dopušteno zakonski potpisivati se potpisom druge osobe,tj. falsificirati potpis.Jedina legalna mogućnost je na takav dokument staviti redak:po ovlaštenju ili po zapovjedi odgovorne osobe,poslodavca,zapovjednika potpisao XY i staviti svoj potpis.U slučaju kakve zakonske pi...... problema oko plaćanja isporuke možeš dobiti kaznenu prijavu za falsificiranje dokumenta i biti kazneno odgovoran za nastalu štetu.Toga se čuvaj jer možeš imati ozbiljnih problema.Ne možeš dokazati da je potpis njegov i da je on znao za postojanje eventualno spornog dokumenta.
  3. Moram pronaći riješenje i provijeriti jer nisam siguran.
  4. 28 sa benificijom.Opća nesposobnost za rad.A što ti je to PBV?
  5. Zvanje je jedno i po tome se računa visina mirovine.Funkcija nema veze s tim.SSS zvanje policajac=mirovina u vojnom činu desetnika.Viši policajac možeš dobiti ako imaš HRVI.Onda kod umirovljenja imaš pravo na čin koji proizlazi iz završene više vojne škole.Ako si bionpr.dva put ranjen trebao bi imati čin s visokom stručnom spremom-faksom.
  6. Meni je 20 RVI 80 civilna.Dragovoljac,Stožerni narednik.2975 kn.Ne računa se svugdje isto.Uglavnom 20% računaju vojnu po faktoru 1,85 a 80% po faktoru 1.Ovih 80% ima veze s civilnim djelom a ovih 20% ide po zakonu o HRVI.To zbroje i smanje ti mirovinu ako prelazi punu mirovinu kao da imaš 40 god. staža. I to ti je to.Imaš službu u mirovinskom koja t5i može točno izračunat.Pitaj na porti mirovinskog u mjestu prebivališta.mislim da e plaća 200 kn.
  7. ovako stvari stoje.Za postupak vještačenja kod HZMO nadležna je ustanova po mjestu prebivališta dakle ona u kojoj imaš prijavljeno prebivalište.Oni će ocijeniti svu medicinsku dokumenitaciju i donjeti prvostupanjsko riješenje koje je podložno reviziji (više formalno) u Zagrebu.Nakon toga sve je uhodano.Prekid radnog odnosa,otpremnina i čekanje mirovine 5-6 mjeseci.
  8. Zanima me da li se poslodavac može privatno kazneno goniti ukoliko se potpisao umjesto svog djelatnika naugovor o radu?Naime moja supruga je radila u doo Marko i poslodavac se umjesto nje potpisao na ugovor o radu.Inspekcija je postupajući po mojoj prijavi ogulila gazdu prekršajno ali nije podnjela prijavu za falsificiranje potpisa.unaprijed hvala na odgovorima.Maks1969
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija