Jump to content

Minimalni tehnički uvjeti - trgovina


NR123

Preporučene objave

Poštovani, imam pitanje vezano uz MTU za prodavaonicu. Otvorio sam obrt za trgovinu na malo cvijećem, presadnicama... u specializiranim prodavaonicama. U pravilniku o minimalnim tehničkim uvjetima piše "prostorije (zidovi i podovi) moraju biti građevinski dovršene i izgrađene od materijala koji je nepropustan, neupijajući, periv, neotrovan i glatkih površina do visine primjerene radnjama koje se obavljaju;" zanima me znači li to da ukoliko je na podu parket da u prostoru ne može biti prodavaonica bez obzira što bi se prodavalo? Što određuje propusnost materijala ili sam nešto krivo shvatio? Također, prostor ima podrum te kroz podrum prolaze cijevi koje nisam siguran čemu točno služe, ali nisu vezane za taj prostor, dakle nemam koristi od njih. hoće li i to biti problem? Trebam li napraviti neki atest za to? Iz Gradskog ureda za gospodarstvo nisam dobio odgovor tako da nadam se da mi nečije iskustvo može pomoći. Hvala puno!

uređeno: od NR123
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lakirani parket bi također trebao biti vodonepropusan, te ostalih traženih karakteristika - s time da ipak ne možete na pod od lakiranog parketa izliti kantu vode, kao na keramičke pločice,  pločice od kamena ili na linoleum.

Da li vam je taj poslovni prostor u prizemlju višestambene zgrade - ako je tako to su vjerojatno kanalizacijske cijevi ili cijevi centralnog grijanja, a vezane su uz projektno rješenje same zgrade, te nemaju veze s vašim poslovnim prostorom i ne bi trebale predstavljati problem, niti vi imate kakvih obveza u njihovom pogledu. One su jednostavno tamo.

 

uređeno: od Antuntun56
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija