Jump to content

Miran89

Korisnik
 • Broj objava

  63
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Miran89

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Nije isto kad se to radi za osobne potrebe i za svrhu stjecanja dobiti
 2. Ne moze. Pravo na rad preko sca dobiva tek kad da otkaz na poslu
 3. Možeš napraviti vozačku u BIH. Kad dobiješ bh vozačku onda ideš sa tom vozačku trebao bi moći kod nas bilo gdje izvršiti upis te kategorije
 4. To je dobro za vas. Kad dođe do ročišta tražiti će se od vas da dostavite popis imovine, ako firma nema imovine na sebi na prvom ročištu predložiti će se da se stečaj odmah zatvori. Po zatvaranju stečaja dugovi firme će se izbrisati skupa sa firmom.
 5. Samo ako kupi nekretninu novcem koji je darovan ili naslijeđenim novcem. Ja znam samo za ta dva načina, javit će se neko koji valjda zna još neki način.
 6. Pločice ne možeš postavljati sa offshore firmom ali pisati mišljenja možeš bez problema. Ako već planiraš tako onda je bolje da nađeš osobu koja može otvoriti paušalni obrt na sebe, a da te zaposli na dva sata dnevno jer će ti ostati više nego da otvoriš j.d.o.o.
 7. Googlas uvjete ili kontaktiras neku od agencija koja otvara offshore pa ti oni kazu te neke minimalne uvjete (iako sam uvjeren da je za vecinu potrebna samo odgovorna osoba, a ne nuzno zaposlenik). Sad ne znam sta znaci ovo rad kod nas sa takvom firmom. Tipa prodavanje slika preko offshore firme na nekoj stranoj platformi moze bez problema ali recimo ako zelis voziti uber/bolt kod nas ne moze, treba registirati podruznicu kod nas.
 8. Oznaka osiguranja f je za nezaposlene. Isprintaj potvrdu da si redovan student sa eGradani te otidi s njom u svoj nadlezni HZZO ured. Kazes zelim da mi se provede zdravstveno i dopunsko kao redovnom studentu na teret proracuna RH i prilozis tu potvrdu kao dokaz (naravno kad dodes na odgovarajuci salter).
 9. PDV se plaća u vašem slučaju, a onda se ne plaća PPN. Obveznik plaćanja PDV-a je kupac zemljišta
 10. To ovisi o pravim propisima gdje je sjediste offshore firme
 11. U startu uplatiti 20 tisuća temeljnog kapitala jer ako ćete uplaćivati 5 tisuća kn temeljnog kapitala onda ćete morati ovjeravati zadužnicu kod bilježnika pa istu nositi na trgovački sud kao garanciju da će biti uplaćeno tih ostalih 15.000 kn temeljnog kapitala. Naravno to povlači sa sobom dodatne troškove i gubitak vremena zbog čega to po meni nije isplativo raditi. Bolje vam je da imate više novaca na računu jer vam onda BON 2 izgleda bolje, a ako vam zatreba novac uvijek možete uzeti pozajmicu od firme (naravno treba platiti kamate firmi).
 12. Opcije su vam stečaj ili nagodba sa poreznom da otplatite taj dug na rate pa da nakon otplate pokrenete postupak likvidacije po skraćenom postupku (ali i to vam je 3-4 tisuće kn trošak). Račun možete blokirati sami tako da vam knjigovođa dostavi Fini zahtjev za blokadu računa zbog neisplate plaće te uz njega priloži obračun neisplaćene plaće. Fina na temelju toga treba blokirati račun, a sad je pitanje hoće li u roku od 120 dana obavijestiti sud da je račun toliko dugo blokiran te da se krene u stečaj. Ukoliko oni ne pokrenu možete ga vi pokrenuti
 13. Ako ima 10 godina uplacenog staza valjda vam je jasno da ima toliko staza. Mozda da otvorite pausalni obrt da ide gospodi staz za tih 5 godina ali onda se moraju placat doprinosi
 14. Staz je priznat za ono sto je uplaceno i na temelju toga ce se obracunati mirovina (10 godina staza ima).
 15. Lako za kaznu. Veći vam je problem što se takva kuća neće moći ucrtati niti će ikad imati čiste papire jer vam firma mora graditi kuću. Legalizacija tko zna hoće li ići ponovo i kad će ići.
×
×
 • Napravi novi...