Jump to content

Etaziranje kuće na zemljištu- tri kata


Sandra1966

Preporučene objave

Pozdrav. Naš je roditelj vlasnik nekretnine koju zeli darivanjem želi prebaciti na mene i sestru. Na nekretnini se osim pomoćnih objekata nalaze i kuća sa tri kata. Prema ranijem dogovoru, ja i sestra smo dogovorili da prizemlje i prvi kat idu njoj, a drugi kat meni. Sve ostalo - pomocni objekti, dvoriste, odnosno zemljište se dijele u omjeru 1/2 i 1/2. S obzirom da etaziranje još nije napravljeno želimo napraviti prvo promjenu u zemljisniku. Sugerirano nam je od strane jednog odvjetnika da s obzirom da je omjer podjele kuce 2/3 i 1/3 da tako i naznačimo u Ugovoru o darovanju za cijelu nekretninu (ukljucujuci zemljiste) jer će to olakšati postupak etaziranja nego da je podjela u zemljisniku 1/2 i 1/2. Molila bih savjet što da napravimo? Jel moguće ići na opciju 2/3 i 1/3 i s posebnim ugovorom između nas kojim se ističe da je ta podjela samo za stambene objekte u kući, a da je ostalo pola pola. Ili druga opcija da se na upis u zemljisnik ide s 1/2 i 1/2 i onda posebnim ugovorom regulira da sestri pripada 2/3, a meni 1/3 stambenog objekta. Ukratko interesira me koja će opcija olakšati daljnji proces etaziranja? Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste suglasne oko načina na koji ćete to kasnije etažirati, onda vam je potpuno svejedno u kojim omjerima ćete se sada upisati u zemljišnu knjigu. Prilikom etažiranja će se utvrđivati udjeli koji otpadaju na svaku pojedinu etažu, a vaša međusobna suglasnost će zamijeniti eventualni manjak suvlasničkih udjela jednoj od vas. 

Ako se radi o jednoj čestici na kojoj je sve to izgrađeno, onda se sada ne možete na pojedine dijelove te čestice upisivati u različitim omjerima, tako da bih ja na vašem mjestu sve upisao u udjelima 1/2 i čim prije krenuo u etažiranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija