Jump to content

punomoč nakon smrti opunomočitelja


karla29

Preporučene objave

Opunomočitelj je dao punomoć nećaku da ga zastupa pri prodaji nekretnine. Ovjereno kod JB. Opunomočitelj umire nakon 4 mj. Opunomočenik prodaje nekretninu 4 mj nakon smrti opunomočitelja. Potpisuje ugovor u ime pok. ujaka, ovjereno kod JB: U skladu sa ugovorom plačanje nije izvršeno. Također u skladu sa ugovorom kupac pokreće sudski postupak za pravo knjiženja. Tuži sad, zakonske nasljednike(sinove). Oni se ne odazovu na sud. Sud je izdao rješenje da se kupac može knjižiti kao vlasnik, a na temelju ugovora o kupoprodaji.

Nasljednici vide da su prevareni i žele osporit ugovor i sve pravne radnje koje su iz njega proizišle.Sud izdaje rješenje 7. studeni 2007.

Molim savjet šta uraditi, ima li tu krivične odgovornosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno čl. 101. st.1. ZPP-a, smrću fizičke osobe,odnosno prestankom pravne osobe prestaje i punomoć koju je ona izdala. Isto tako čl. 318. st.2. ZOO-a propisuje da punomoć prestaje smrću opunomoćenika.

Nasljednici su se trebali u prvom redu odazvati pozivu suda, a ne sada kada je sud doneo rješenje tražiti načine za zaštitu svojih prava. Sve u svemu- rješenje je konačno i ne mogu izjaviti nikakve pravne lijekove.Mogu probati kazneno goniti punomoćnika s obzirom da je on izvršio prodaju na koju više nije bio ovlašten, a vjerojatno je i dobio novac od kupca i zadržao za sebe! U svakom slučaju- otići kod odvjetnika ili u općinski sud, na dan kada se daju pravni savjeti!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija