Jump to content

Dividenda


rolling

Preporučene objave

gip je napisao:

Evo i mene opet malo.Inače ne sudjelujemu forumu ,ali redovito pratim događanja. Ja sam isto podigao lovu ove godine i nije mi jasno zašto ne mogu dobiti tu dividendu za 2008. Nije li moj udio bio tamo te 2008.godine? Ili? :misli::-?:misli:

 

S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda - 17. prosinca 2009. godine, pravo na isplatu dividende imat će oni branitelji koji su zahtjev za prodaju udjela podnijeli nakon 18. listopada 2009. godine, odnosno oni članovi Fonda kojima je dan za isplatu udjela nakon 17. prosinca 2009.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rolling je napisao:

plemeniti,zašto to mora biti tako!smatram da je to jedna vrsta diskriminacije.

 

To je vaše mišljenje na koje imate pravo !!!

 

Trenutno je na čelu fonda legalno izabrano čelništvo fonda "Erste-invest d.O.o. za upravljanje investicijskim fondovima"

te je to njihova poslovna odluka koju nisu dužni nikom obrazlagati....a zašto je to tako?....postoji cijeli niz faktora ali izgleda da se ponekad prekasno postavljaju poneka pitanja.

 

http://www.erste-invest.hr/default.aspx?id=438

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo pokušavam shvatiti a vjerujem i dobar dio branitelja,zašto nemogu dobiti dividendu iako su moji udjeli bili u Fondu cijelu 2008.god.i dobar dio 2009.god.zajedno sa ostalim udjelima stvorili su dobit i sada kada bih trebao dobiti dio "kolača"nemam pravo jer je tako odlučio "legalno" izabrani Upravni odbor Fonda.pokušao sam naći u Zakonu o Fondu i Statutu Fonda "legalno"uporište za takvu odluku "legalnog" nam Upravnog odbora Fonda,"legalno" izabranih članova od strane nas branitelja a nisam mogao pronaći(vjerojatno sam zahrđao).što se tiće zgb.burze dionica i ostalih Fondova,smatram(opet moje mišljenje)da je ovo specifićan Fond,sa specifičnim dionićarima,te ga nebi trebalo miješati sa ostalim Fondovim i slično.smatram da "legalno" izabrani članovi Upravnog odbora Fonda trebaju štiti interese dioničara Fonda,kada su ih isti već "legalno" birali.znam kakva je situaciju državi,dobro to osječam,ali nismo mi Branitelji krivi za takvu situaciju.mi smo samo "krivi"što ova država postoji.oprostite zbog malo sarkazma,ali nažalost tako se osječam.pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto sam pogazio svoju riječ ,i prodao dionice.Kao prvo nemogu normalno raspolagati svojim dionicama ako 60 dana moram strjepiti dali sam pogodio dobar trenutak za prodaju.Svaki dan susrećem kolege koji su prodali dionice a i dalje im djeca dobivaju stipendiju iz fondove dobiti.Na forumu raspravljeno ,meni nelogično.Dividente isplaćuju samo onima koji u trnutku isplate posjeduju dionice,nelogično.Onda bi vođen takvom politikom odbacili i zahtjeve za stipendiju onoj djeci čiji roditelji u tom trenutku nisu vlasnici dionica.Možete vi meni reći da mješam kruške i jabuke ali moje mišljenje je da sam u pravu.Kao sljedeći razlog je udjeli su vezani uz samo jednu dionicu i tako je udjel na prevelikoj vjetrometini.A kao glavni razlog je taj što mislim da će uskoro nastupiti onih 50 posto koji će ugasiti fond.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

danas u emisiji veterani mira ,branitelj je postavio pitanje,zašto nemože dobiti dividendu za 2008.godinu ako je udjele prodao 2009.god.gospodin lovrić mu (nama)pored spominjanja krave i mlijeka,odgovara da je dividenda bila uraćunata u vrijednost udjela.postavljam pitanje znalcima na forumu (pošto gospodinu lovriču nemogu)kako je dividenda bila uračunata u cijenu,kada do prije mjesec dana ili malo više nisu znali dali će biti dividende a pogotovo kolika će biti?takodjer osvrćem se na izjavu gospodina djakića,da djeca branitelja koja dobivaju stipendiju iz fonda i dalje imaju pravo na stipendiju bez obzira što su im roditelji prodali udjele u fondu,jer su zbog raznih životnih okolnost morali prodati udjele.nisam protiv takve odluke,naprotiv podržavam je,djeca su naša budučnost,ali mislim da onda vladaju dvostruka mjerila,jer ako je branitelj morao prodati udjele zbog raznih životnih okolnost,onda mu pripada i dividenda koju su da tako nazovem,prizveli njegovi udjeli u 2008.godini.gledajuči i slušajuči današnju emisiju veterani mira,ponovno sam stekao utisak da se manipulira braniteljskim fondom a takodjer i nama braniteljima.imam osječaj da se filtriraju pozivi u emisiju,tj nemože se svatko uključiti u emisiju i postaviti pitanje a kamoli prokomentirati nešto.gospođa voditeljica dobro odrađuje svoju zadaću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslije isplate dividende u iznosu od 20,xx kn po udjelu,nakon toga dana vrijednost udjela je pala točno za taj iznos.

Dakle oni koji su PRIJE dana D(dana isplate dividende prodali udjele dobili su točno za tu cjenu veću cjenu udjela koja im je isplaćena,nego da su udjele prodavali poslije dana D.

Oni koji su ostali u fondu sada imaju manju cijenu udjela za taj iznos,ali su dobili dividendu tako da su jedni i drugi na istom.

Isto je tako u svim dioničkim društvima koji isplaćuju dividendu.

Npr.HT dana D(obično u 5.mjesecu) isplaćuje dividendu u iznosu 29,0 kn..

poslije dana isplate dividende,cjena dionice HT pada za točno taj iznos koji se isplaćuje za dividendu.

Zato mnogi koji se razumiju u taj posao na burzi prodaju dionicu HT prije dana D znajući da će ta dionica pasti. ostvarili su iznos dividende,a poslije dionicu mogu kupiti po jeftinijoj cijeni jer znaju da će pasti i čekati novu dividendu.

Nažalost naš fond ne kotira na burzi i ne može se iskoristiti ovaj način zarade.Ali zato nitko ne brani nikome da kupi dividendne dionice na burzi(treba znati koje su to,ima ih jako malo).

Što se tiče emisije "Veterani mira" i voditeljice to se iz satelita vidi da je emisija režirana i vođena u interesu vlasti.Teme su najčešće ne interesantne ,sugovornici ne kompetentni osim kad je vlasti u interesu da nas smiri i kad osjete da to treba onda dovedu nekog važnijeg sugovornika..

Uglavnom se ističu i afirmiraju pozitivni rezultati,što je vlada učinila,problemi kao da ne postoje.Onaj tko nije upućen u problematiku gledajući ovu emisiju može samo zaključiti da su svi branitelji zbrinuti,malo ih je još koji ne rade ili nisu u mirovini,još malo pa će svi biti u stanovima,imaju niz prava i povlastica,jednom riječju braniteljima cvatu ruže.

I onda se čudimo što nas građani koji ostaju bez posla gledaju poprijeko i smatraju nas teretom i parazitima društva.

Ne priča se o sve većem broju zdravstvenih problema branitelja,smrtnosti među populacijom ,umiru ljudi od 40,50g od najtežih bolesti,kakva nam je zdravstvena skrb,da se svakim novim Zakonom smanjuju prava,da se invalidnine nisu mijenjale 8g itd..To jednostavno nije njima u interesu da se zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija