Jump to content

ste doživjeli ovo...??? ikad..?


Pepeljuga

Preporučene objave

...Znate ove poslijednje događaje u kojima nasilnici prvo prijete...a onda na kraju stvarno i ostvare svoje prijetnje!? ...E toga se bojim.!!

...naime...imam dvoje djece (12 i 9)..živim već 7 godina razvedena i sa bivšim suprugom imam izvrsne odnose. Apsolutno sve funkcionira u kontaktima s djecom...skrbi...dogovorima...jednom rječju...'zdravo' se ponašamo.

...no, očito ne može sve biti idealno...pa su nam životne vode pomutili moji roditelji. ...Oni, eto...svoje unuke nisu vidjeli dobrih 4-5 godina...a i prije toga u razdobljima po godinu-dvije. To, naime...nije naša odluka..već njihova vlastita nezainteresiranost. ..Mene su davno izbacili iz kuće...zatim se posvađali s ostatkom obitelji s kojom također ne komuniciraju...i nedavno su iz kuće izbacili i moju sestru. Sada valjda nemaju više nikoga za maltretiranje pa su se sjetili svojih unuka.

..nebi to bilo loše ni ružno (iako puno kasno)...da to ne čine na neprimjeren način. Poput...dočekuju ih ispred škole i odvoze bez našeg pristanka ni znanja...autom kruže kvartovima (mojem i tatinom) za slučaj da ih negdje ugledaju...donose im novac i slatkiše..i kupuju naklonost.

...bivši i ja odlučili smo otići do njih i pokušati dogovoriti susrete s djecom..na način da mi o tome imamo saznanje..i na način koji će uključiti našu suglasnost za to....Umjesto 'odraslog' dogovora...dobili smo prijetnje u stilu: Mi ćemo djecu vidjeti kad mi to hoćemo i kad nama to paše. Ako treba otet ćemo ih, kako ćete nas spriječiti???

...pokrenula sam zahtjev za intervenciju centra za soc. skrb...i još uvijek čekam 'nešto' da se pokrene...dok u međuvremenu moji i dalje nenajavljeno dolaze pred školu...nutkaju djecu slatkišima i novčanicama od 100 ili 200kn (kao u filmovima...iz crnog mercedesa)...očito prkoseći i autorizirajući ama baš svaki odnos...i ponašanje.

Naravno da policija s time nema ništa. Ovisim o centru...a vrijeme ide. Ili da idem na sud...samo, napominjem...da u tom slučaju oni imaju puuuuno više novaca i vremena nego mi.

uz sve dodala bih par bitnih činjenica o njima: osim što su i mene i sestru nemilosrdno izbacili na ulicu bez egzistencijalnih sredstava...odbili su skrb o bolesnoj baki (njegovoj majci)...prijetili su mi da će mi 'srediti' izbacivanje iz stana u kojem sam sada...ugroziti mi posao..oduzeti djecu..svašta! No...ono što sada...sa 32 godine ne želim povlačiti iz prošlosti...a to je da je moj otac odrastao u domu...i kao dijete bio silovan...i kao moj otac uvlačio mi se u krevet...i kako tvrdi i danas...on 'voli' djecu...no ne stariju od 10godina...pa po istom principu...mom starijem sinu trenutno i nije naklonjen. Zanima ga samo mlađi!

eto..ljudi moji....Kad uzmemo u obzir zakon...i zakonodavna tijela..pa organe reda..pa moja..i dječja prava...recite mi ŠTO ja mogu učiniti da spasim i zaštitim svoju djecu...u KRATKOM roku???? ...Jer...poznavajući ih...oni empatiju ne osjećaju..i kadri su činiti grozne stvari. Oboje.

(samo da još dodam da su me tete u centru gledale kao da im pričam sf film...i na kraju priznale da ovakav slučaj još nisu imale)....Da se s povjerenjem opustim i ..kaj?...čekam??? :-o:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaki put kad odvedu djecu bez vašeg pristanka ili pristanka oca djece a da za to nemaju sudsko rješenje kojim su uređena takva viđanja s unucima, imate pravo prijaviti isto policiji, czsss naravno oni su dužni praviti službeni zapisnik te fotokopiju istog dati vama . moj je prijedlog da ukoliko smatrate da su sudsreti bake i djeda s unucima vašoj djeci potrebni tj. da nisu za njih štetni te u skadu s interesima djece, napišite sudu kao zakonski zastupnik svoje djece prijedlog za određivanje susreta i druženja između mlt. djece i bake i djeda. s obzirom da nemate odvjetnika potražite jer se ranije u jednom postu već pisalo o tome pa vam je tamo primjer takvog prijedloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala! Mislim da ću ipak tražiti zabranu. ...Naime...czss nije me obavijestio ni o čemu...a saznala sam od službenice da su bili pozvani na razgovor. Nadalje...dolaze i dalje pred školu i mame najmlađeg. To saznam tek kad mi maleni ispriča doma. Od obitelji sam saznala kako se 'hvale' da su im u centru rekli da imaju pravo viđati svoje unuke i dali im 'blagoslov'.

Pravnica koja je vodila slučaj....nije mi poslala nikakvu obavijest...iako sam JA ta koja je tražila intervenciju...a sada je trenutno na godišnjem.

Molila bih još jedino savjet u obliku natuknica...za zabranu...u kojim slučajevima je mogu dobiti! Hvala:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zabranu neznam kako ćete uspijeti dobiti ukoliko se susreti s bakom i djedom ne održavaju redovito??! u svakom slučaju da bi netko (sud ili czss) donio takvu odluku ono mora utvrditi da su susreti s bakom i djedomsuprotni interesima djece tj. da todjeci šteti,uglvnom ukoliko su roditelji uporni pred czss i kad učestalije šalju dopise i obavještavaju iste o tome da takvi susreti nisu dobri iz nekog ili više razloga - tad czss uvede mjeru nadzora tih susreta - mjera koja traje najmanje 6 mj. znači baka i djed viđaju unuke u prisstvu djelatnika czss ili nekog drugog stručnjaka kojeg oni imenuju(ugl. psiholog)-pa tako "ne ostaje puno prostora za manipulacije djecom".za zabranu bi ste morali imati dokaze kojima ćete potvrditi da susreti nisu u skladu s dobrobiti vaše djece i naravno djelatnike czss kojima je stalo osim do plaće i do prava djece- što je kod nas rijetkost.možete ići i prijedlogom sudu o zabrani ali će se svakako o tome pitati i czss za mišljenje.to što je djelatnica na god. to je uobičajno ali ne znači da joj (odnosno timu kod kojega je taj slučaj) ne možete poslati ponovno dopis te tražiti očitovanje o poduzetom po pitanju vašeg prethodnog dopisa. naravno dopisi svi poslani preporučeno s povratnicom ili osobno odnjeti i tražiti da se urudžbiraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija