Jump to content

Zajam


benedikt_5

Preporučene objave

Bok svima,

Malo sam u frci, naime posudio sam od škz 20000 kn i dao kao garanciju kuću koja vrijedi puno više. Sada je novi vlasnik čovjek koji mi je dao lovu...upisan je u odjeljku B

Ovako piše:

 

"Zabilježuje se da je prijenos prava vlasništva sa imena tog i tog iz Zagreba, "Majerovićeva" 212 OIB ........, obavljen radi osiguranja novčane tražbine iz Sporazuma radi osiguranja novčane tražbine prijenosom vlasništva nekretnine" Moje pitanje je da li je moguće da radi tako male love ostanem bez kuće. Znam da postupak nije baš pametan ali hitno sam trebao novac.

Molim odgovor, hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste ugovorom regulirali datum povratka zajma a vi niste ispunili svoju obvezu tj.niste vratili zajam na vrijeme,zajmodavac se osigurao da ako ne vratite zajam do dogovorenog roka on se ima pravo upisati kao vlasnik nekretnine navedene u ugovoru.nažalost sve ovisi o zajmodavcu ako je meka srca dozvoliće vam da vratite zajam koji ste uzeli od njega ,naravno da će vam isti obračunati zatezne kamate(koje nisu male) jer niste vratili na vrijeme pa će vam vratiti kuću tj.brisati zabilježbu u zem.knj.ali koliko ja takve znam a znam ih dosta ,ti ne da nisu meka srca već ga ni nemaju pa se sve bojim da se on neće držat ugovora i upisat kao vlasnik što zakonski ima pravo. :majstor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da razjasnimo nešto vi ste posudili 20.000 kn.dali ste u zalog kuću .PRIMJER (ugovor ste sklopili dana 21.03.2010 god.dogovorili ste se da za godinu dana vratite navedeni iznos tj.21.03.2011god.Znači AKO DO 21.03.2011. VRATITE ZAJAM ,zajmodavac izdaje potvrdu da ste mu vratili dug u cijelosti , da nema više nikakva potraživanja prema vama .nakon toga u gruntovnici sa tompotvrdom podnesete zahtjev za BRISANJE ZABILJEŽBE koja se odnosi na ugovor.Problem riješen i netrebate se ničeg bojati jer dotični NIJE VLASNIK KUĆE kako vi kažete,on se je samo osigurao ZALOŽNIM PRAVOM, a na vama je da mu UREDNO VRATITE DUG!!!! :majstor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija