Jump to content

leasing


fuocoman

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim Vas za pomoć,ukratko da objasnim!

Imao sam auto na leasing 3 god,kako je nastala kriza i rast CHF-a bio sam prisiljen vozilo vratiti.Vračanjem vozila nastali su veliki problemi,naime kroz 3 god. za auto sam dao oko 64 tisuće kuna,auto sam vratio i auto je prodan za 53 tisuće kuna a na listi konačnog obračuna piše 39 tisuća kuna,na moje pitanje zašto tu ne piše 53 tisuće kuna,dobio sam odgovor da nije bitno što piše i da je sve u redu! Najveći problem je u tome što leasing kuća od mene traži još 60 tisuća kuna da im platim,što naravno nije mali iznos!

A da stvar bude još zanimljivija pronašao sam ga u auto kući koja ga prodaje za 63 000 kn!

Znači da taj auto na kraju vrijedi 190000 kn,64000 sam dao u ratama,60000 još potražuju od mene,i za 63000 je opet u prodaji!!!!

Neznam što da radim i u velikim sam problemima,molim Vas za pravnu i stručnu pomoć! Dal postoji kakva način da to ne platim,jer nemam od kuda?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Bok, zanima me kako si riješio ovu situaciju? Jer ja imam isti slucaj. Auto je vraćen bez problema. Platio sam oko 35,000kn rate, auto se prodavao na oglasu za 87,000kn da bi mi sad javili da su ga prodali za 50,000 tj za 62,000 bruto, al oni zadrzavaju PDV, te da ja moram vratiti ostatak iznosa koji varira između 43,000 i 45,000kn. Jos nisam uspio saznati koliko je točno.

 

S tim da mi je gospodin u leasingu rekao da je auto prodan za 62000kn (sudski procjenjitelj ga je procijenio na 81,000kn) samo zato što je došao neki gospodin i rekao da kupuje 12 automobila odjedom i moj je bio među njima. Te mi je odmah rekao da u slučaju bilo kakve tužbe je sve regularno i da je prodaju mog automobila odobrio direktor leasing-a.

 

Htio bih im malo zapapriti život i želio bih ići preko odvjetnika, no zanima me da li to što oni rade je legalno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija