Jump to content

Prepisivanje nekretnine na daljinu


Iggy81

Preporučene objave

Molim vas odgovor na slijedeće:

 

Osoba na kojoj je nekretnina treba prepisati kuću na mene. Osoba živi u inozemstvu ( Srbija ), a kuća se nalazi u Hrvatskoj. Ja i ta osoba nismo u rodu.

Čuo sam da se to može riješiti tako da ona ode u Srbiji kod javnog bilježnika i da napravi izjavu da se odriče te svoje imovine u korist tog i tog..

Znači zanima me da li je to tako moguće, da ona ne mora dolaziti ovdje? I da li se to nosi kupoprodajni ugovor kod bilježnika ili se piše samo neka izjava da se ona toga odriče? I predpostavljam da ja ovdje moram platiti prijepis, tj. porez na kuću i zemlju.. I gdje ja mogu zapravo saznati prije samog prijepisa koliko će porez na tu kuću i zemlju koštati? Da mogu planirati troškove..(kopiju vlasničkog lista od toga svega imam kod sebe)

 

Dosta je hitno pa vas molim...

 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

U srbiji nema bilježnika. Ovjere se obavljaju a sudovima.

 

Nikakve izjave o odricanju nisu valjane.

 

Darovni ugovor. Odvjetnik ili bilježnik ga treba sastaviti. Ipak predlažem da se to učini u RH zbog niza detalja oko ovjere potpisa prodavatelja i oko uknjižbe prava vlasništva u zemlj. knjige... Teško će biti da tamo u srbiji netko pogodi sve što treba tu u RH za valjanost ugovora... Iako izgleda komplicirano u startu, ali na kraju biste se susreli s još većim problemima ako bi se ug. sastavljao izvan RH.

 

Porez plaćate po vrijednosti nekretnine, raspitajte se u lokalnoj poreznoj upravi,pokažite im izvadak iz zemlj. knjige(tzv.vlasnički list) i oni će procijeniti vrijednost, a na to je 5% poreza na promet nekretnina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija