Jump to content

artus

Korisnik
 • Broj objava

  62
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O artus

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

2401 pregleda profila
 1. smije li medicinska sestra svjedočiti na sudu i iznositi svoja zapažanja ( neovisno u kojem kontekstu ), budući da je status štićenika ipak lijčnička profesionalna tajna, ako ne kada i kojim slučajevima je dozvoljeno. hvala.
 2. opunomoćeni odvjetnik je nezainteresiran za sudski proces zbog kojega je angažiran, pa molim odgovor što nam je činiti : 1, kako punomoćeniku otkazati punomoć ( molim postupak ) 2. može li stranka u postupku biti bez odvjetnika, to jest samostalno predstavljati samoga sebe ? 3, može li stranka u postupku mimo svog punomoćenika poslati Sudu požurnicu budući da je to punomoćenik odbio učiniti ?
 3. U postupku je ostavinska rasprava koja se otegnula skoro tri godine, iza pokonih roditelja ostao je stan u otkupu koji je nakon smrti roditelja nastavio koristiti i otplačivati brat, budući da uplatnice i dalje pristižu na adresu pokojnih roditelja na stan kojega on sada koristi i otplaćuje rate iza njih. Ima li njegovo uzurunpiranje rodteljskog stana u otkupu uporište u Zakonu, ako ne , što mi je činiti budući da nema oporuke pa i ja imam pravo na taj stani, i u tom smislu se vodi ostavinski postupak, kojemu eto nema kraja........ Unaprijed hvala na odgovoru.
 4. U ostavinskoj raspravi koja se otegnula u treću godinu radi svjedoka koji su u postupku besramno lagali, vrijeđali i klevetali nismo podnijel kaznenu prijavu ( jer je rok podnošenja prijave tri mjeseca od saznanja istekao ), pa nas zanima možemo li od Suda tražiti da se nad spomnutim svjedocima sprovede poligrafsko ispitivanje, ili da nam predložite kako i na koji način je takovo testiranje moguće sprovesti. Hvala.
 5. protivna strana u ostavinskoj raspravi odugovlači , poziva svjedoke koji se ne odzivaju pravdajući se službenim putovanjima i drugim izlikama. Sud na takovo ponašanje suprotne strane ne može definirati svoju presudu i stalno saziva nova ročišta , pa to traje već dvije godine, pitam se do kada ? Nije posve jasno zašto protivna strana to radi, sa kojim ciljem i u kojoj nakani. Molim savjet , ako ima pravnih instrumenata kako ubrzati taj poces ima li nade ? Hvala
 6. privatna tužba za klevetu

  zahvaljujem na ljubaznom odgovoru pa bi molio za Vaše mišljenje budući da je raprava još uvijek u tijeku, dali bi bilo uputno sada podnijeti tužbu , ili prčekati ishod rasprave. hvala
 7. u Sudskom postupku ostavinske rasprave dva svjedoka su izrekli klevetničke izjave. Rado bi znati dali se za svakoga svjedoka podnosi izdvojeno privatna tužba za klevetu ,ili postoji mogučnost u jednoj tužbi navesti klevete oba. Isto tko molim informativno kolika bi bi bila cijena . Hvala unaprijed.
 8. Ako dokažemo eksplicitno da je svjedok na Sudu dao lažnu izjavu, dovodi li se u pitanje istinitost i ostalih njegovih iskaza ? Hvala na odgovoru.
 9. Što je vlasništvo stana u otkupu /na kojemu postoji hipoteka/ , a što je vlasništvo stana u cijelosti / isključivo vlasništvo /. Dali je obveza Suda upututi protivnu stranku u postupku da se drže činjenica i pravne terminologije, jer se u spisimia naznačuje i koristii termin vlasništvo stana , a zapravo radi se o vlasništvu stana u otkupu. Hvala unaprijed.
 10. PRAVO NA NASLJEĐIVANJE

  Ako u ostavinskom postupku svjedoci izjavljuju da su "čuli" ili da "imaju saznanja" da je pokojnik svu svoju imovinu ostavio samo jednom od djece i nikakovih drugih pisanih tragova o tome nema, da li sud to može priznati i donjeti presudu u korist samo jednog nasljednika.
 11. Dali je iseljenje vlasnika stana mimo njegove volje, prevarom iz koristoljublja u starački dom kazneno djelo . Hvala.
 12. Može li strani državljanin iz BiH biti svjedok u RH u parničnom postupku, budući da bi vjerodostojnost svjedočenja bila upitna. Hipotetički takav ( nehrvatski državljanin - svjedok ) u slučaju lažnog svjedočenja bi bio nedostupan dalje u postupku. Dali je takav svjedok dužan prijaviti svoj boravak u HR ( komu ? ), te pojašnjenje sa kojim ciljem i kojoj nakani dolazi u HR. Hvala.
 13. U tijeku je parnični postupak na kojemu su svjedoci usmeno dali lažne izjave i koje su ušle u zapisnik. Imamo li zakonsko pravo tražiti od Suda da te iste izjave svjedoci dadu u pisanom obliku, budući da protiv istih imamo namjeru pokrenuti kazneni postupak odnosno tražiti ( ili platiti detektor laži ) kako bi zaštitili istinu u postupku. Hvala unaprijed.
 14. Radi se o izjavi o odricanju, odnosno ustupanju nekretnine drugoj osobi u naslijeđe.
 15. dali se izjava ovjerena u BiH 1996 godine kod njihovog biljžnika priznaje u RH kao pravni dokument, to jest ima li istu pravnu snagu kao da je ista takova izjava data i ovjerena u RH
×