Jump to content

artus

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O artus

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

2309 pregleda profila
 1. Ako dokažemo eksplicitno da je svjedok na Sudu dao lažnu izjavu, dovodi li se u pitanje istinitost i ostalih njegovih iskaza ? Hvala na odgovoru.
 2. Što je vlasništvo stana u otkupu /na kojemu postoji hipoteka/ , a što je vlasništvo stana u cijelosti / isključivo vlasništvo /. Dali je obveza Suda upututi protivnu stranku u postupku da se drže činjenica i pravne terminologije, jer se u spisimia naznačuje i koristii termin vlasništvo stana , a zapravo radi se o vlasništvu stana u otkupu. Hvala unaprijed.
 3. PRAVO NA NASLJEĐIVANJE

  Ako u ostavinskom postupku svjedoci izjavljuju da su "čuli" ili da "imaju saznanja" da je pokojnik svu svoju imovinu ostavio samo jednom od djece i nikakovih drugih pisanih tragova o tome nema, da li sud to može priznati i donjeti presudu u korist samo jednog nasljednika.
 4. Dali je iseljenje vlasnika stana mimo njegove volje, prevarom iz koristoljublja u starački dom kazneno djelo . Hvala.
 5. Može li strani državljanin iz BiH biti svjedok u RH u parničnom postupku, budući da bi vjerodostojnost svjedočenja bila upitna. Hipotetički takav ( nehrvatski državljanin - svjedok ) u slučaju lažnog svjedočenja bi bio nedostupan dalje u postupku. Dali je takav svjedok dužan prijaviti svoj boravak u HR ( komu ? ), te pojašnjenje sa kojim ciljem i kojoj nakani dolazi u HR. Hvala.
 6. U tijeku je parnični postupak na kojemu su svjedoci usmeno dali lažne izjave i koje su ušle u zapisnik. Imamo li zakonsko pravo tražiti od Suda da te iste izjave svjedoci dadu u pisanom obliku, budući da protiv istih imamo namjeru pokrenuti kazneni postupak odnosno tražiti ( ili platiti detektor laži ) kako bi zaštitili istinu u postupku. Hvala unaprijed.
 7. Radi se o izjavi o odricanju, odnosno ustupanju nekretnine drugoj osobi u naslijeđe.
 8. dali se izjava ovjerena u BiH 1996 godine kod njihovog biljžnika priznaje u RH kao pravni dokument, to jest ima li istu pravnu snagu kao da je ista takova izjava data i ovjerena u RH
 9. lažno svjedočenje

  slobodan sam zamoliti za pojašnjenje, ako sam dobro razumio stranka u postupku u ovome slučaju tužitelj ako dade lažni iskaz i time iskazom ishodi konačnu odluku na sudu u svoju korist je kazneno djelo, a tuženik što s njim ?
 10. lažno svjedočenje

  Puno hvala, pomogli ste mi dočarati jasniju sliku o svjedocima, još samo jedno pitanje : smatra li se fotografija učinkovitim dokazom koja demantira lažne iskaze svjedoka, a koju bi želio još u vrijeme procesa predočiti , to jest ima li fotografija snagu dokaza na sudu. Hvala
 11. lažno svjedočenje

  Hvala na Vašemu ljubaznom odgovoru ( kojega sam razumio u cijelosti ), pa bi rado znati ako tužitelj govori neistinu a njegov svjetok po njegovom naputku tu istu laž ponvalja na Sudu možete li mi reći što mi je činiti , jer ako Sud prihvati njihove izjave bez bez potkrijpljenih relevantnih dokaza i činjenica bojim se da se takovo suđenje može pretvoriti u farsu, budući da ja nemm takvih svjedoka koji se bave prepričavanjem " rekla, kazala ". U tome slučaju koji mi je pravni lijek. Hvala.
 12. lažno svjedočenje

  u parničkom postupku tužitelj je doveo svjedoka koji je lažno svjedočio u korist tužitelja . Tom lažnom izjavom koju ničim nije potkrijepio osim na " relata refero " odnosno iznio je ono što je čuo od tužitelja bez ikakvi relevantnih dokaza i činjenica . Budući da ishod procesa značajno ovisi o tome svjedoku želio bih protiv njega podnijeti kaznenu pijavu. Komu ?. Hvala na odgovoru.
 13. Pri odluci da se roditelja otpremi u starački dom , dali je potrebna suglasnost i roditelja i djece. Ako je tomu tako kojim je to zakonom definirano. Hvala
 14. Dali je okolnost kada sudac u parničnom postupku ( pri lažnim izjavama svjedoka) tuženiku ne dozvoljava ( te ) laži svjedoka opovrgnuti , niti komentirati niti postaviti pitanje koje ne ide u korist tužitelju , zapravo pristranost suca u korist tužitelja. Pojašnjavam ovo pitanje činjenicom da su sve neistine, poluistine i " nebuloze " tih svjedoka ušle u zapisnik kao istina , pa je poznato da ono što nije navedeno u spisima niti ne postoji , a niti se nije dogodilo. Na taj način se se tuženiku nekorektnim postupkom suca u vođenju parnice svjesno umanjuju šanse i mogučnost u pošten, objektivan i pravedan ishod parničenja. Hvala na odgovoru.
 15. uvid u tekući račun ?

  Bili ste ljubazni, puno hvala !
×