Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  714
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  9

frenki zg je zadnji put osvojio dan travanj 22

frenki zg objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

5 pratitelja

O frenki zg

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3187 pregleda profila
 1. Novom Vlasniku - vi sa tom firmom, više nemate ništa.
 2. Kad firma dobije - Stečajnog upravitelja - vaše djelovanje u svojstvu Vlasnika i odgovorne osobe, tu prestaje. Ali, u praksi je drugačije - ako niste predali godišnje izvješče -Kaznu če poslati, vama, Moj savjet -kontaktirajte sa stečajnim upraviteljem, koji je vodio stečaj. Njegove podatke nači če te, u sudskom registru -kod vaše bivše firme.
 3. To vam je trošak, maximalno - 1.500.kn Prijenos poslovnog udjela,, mislim na financijski trošak, nije vezan uz rad ili djelatnost Firme. To uradite kod Javnog Bilježnika. Jedina stvar, je ta, da se kod prijenosa poslovnog udjela, dali 25% ili u cijelosti, mora upisati jedan od potrebnih podataka za Trg. Sud, a to je - Poslovni udio, se - Ustupa bez naknade ili se - Prodaje - ako se prodaje, upiše se ugovorena cijena. Nitko, ne ulazi u to - zašto se - ustupa bez naknade ili zašto se prodaje, za - taj iznos. To je radnja, koja kod Bilježnika traje 2 - 3 dana, i čeka se riješenje od Suda o Upisu. Tto bi bilo, to, jedino se morate dogovoriti - tko plača navedeni trošak - vi ili vaš , za sad - Vlasnik, kad udio pređe na vas - onda vam je on - Suvlasnik. Ako, budete trebali, još odgovora - Legalis.hr , je tu za vas.
 4. Zaposlena Osoba je Osoba koja ima - Poslodavca. Samozaposlena Osoba je Osoba koja ima Vlastito trg. društvo - Obrt, itd.
 5. Vi morate odlučiti, u kojoj Državi ste Zaposleni, ne bitno, dali je to na pola radnog vremena - a, u kojoj državi radite - dopunski posao i plačate raziku - do punog iznosa. Da, pojednostavim - Ne možete biti zaposleni u dvije Države - ili da u dvije države radite - dopunski. Morate se odlučiti - gdje ste zaposleni za stalo,a gdje - dopunski - tako, logika nalaže.
 6. frenki zg

  Veseljko

  Na, prvu, je nelogično. Ali, vi u ovom slućaju, - ne prodajete , Robu, več , Uslugu. Da, pojednostavim, na nižu razinu - Keramićar ili Zidar, - Ne prodaju Robu, kao ni Vi, već vrši - Uslugu. Ali, ni Auto Mehanićar, koji vam izvrši zamjenu Ulja u motoru Vozila, koje ste vi donijeli - Izvrši - Uslugu zamjene, i izda vam Račun, a ne - Ugovor o zamjeni ulja u motoru. Ai,, tu njegova kompetencija , završava - kakvo ste ulje donijeli,, dali je isto ,kvalitetno,,itd. Vi, prodajete Uslugu, koju ste sami osmislili,( intelektualno vlasništvo ) i sa Ugovorom koji potpišete sa - Kupcem - korisnikom, ,stojite iza svog Osmišljenog programa, dajete određenu garanciju, i u slućaju da dođe do problema u radu Web - stranice, ako u To vam je približno isto, kao kad bi netko koristio tuđi Program - bez ugovora,( neovlašteno - protuzakonito ) a isti ima vlasnika. Ugovoru to piše, dužni ste otkloniti nastalu grešku.
 7. S obzirom, da ste Vi Direktor u toj Firmi, to znači da morate i putovati na razne poslovne sastanke, seminare, sklapati ili dogovarati poslove itd. Odgovor vam se sam nameče, ako znate čitati između redova.
 8. Sve odgovore, i u buduće možete dobiti na Portalu LEGALIS.Hr.
 9. Stručnost - Prostor za rad, MTU - Prostora - Potrebna Oprema za rad i u Ured za Gospodarstvo, pri vašoj županiji, sa zahtjevom za otvaranje Obrta. Kratko pitanje ste postavili, pa vam kratko i odgovaram. Naravno, ima još puno toga - koji Obrt - Paušalni ? Treba te regulirati knjigovodstvo. Za koga bi radili dizajn = po privatnoj naruđbi fizičkih Osoba, ili bi uslugu radili za Pravne Subjekte ? Vjerujem, da vam ovaj odgovor, neče biti potpun, ali, za sve što vas zanima, postavite, opširnije pitanje.
 10. Sačekaj te, 2 - 3 , dana, dobiti će te kvalitetan odgovor, premjestili Moderatori pitanje, ili ne .👍
 11. Ovo pitanje je više, za - Porezno i Financijsko Savjetovanje.
 12. frenki zg

  OPG

  S obzirom , da se radi o Starijim Osobama, i da bi prodaju radili, povremeno. Moj Osobni savjet je, da ništa ne otvaraju, več da koriste stari način - uz dokaz o Zemljištu - vlasništvo ili ugovor o najmu, koji im osigurava Status - Poljoprivrednog proizvođača, uz tu Potvrdu imaju mogućnost, najma prodajnog prostora na Gradskoj Tržnici, i mogućnost Godišnje rezervacije svog prodajnog mjesta. Nikakvo knjigovodstvo - porezi, ,prirezi, itd.itd. To je moj osobni savjet.
 13. Prezadovoljan sam odgovorom. Zahvaljujem.
 14. Poštovani - Vlasnik sam stambenog objekta , koji se sastoji od - Suterena + visokog prizemlja i potkrovlja - svi papiri uredni. Koliko znam - Prizemlje je - 75.m.2 - Neto. - suteren je, kao i potkrovlje istih dimenzija - 9 x 9.5.m - Vanjske mjere objekta. Sad namjeravam - produžiti objekat, prema ulici - 4 do 6.m - vanjska mjera - a potkrovlje, sa kosim , standardnim krovom, podiči na normalnu visinu etaže i staviti - ravni krov. Negdje sam pročitao, da se - Obiteljska kuča - Stambeni objekat smatra - Građevina do 300.m.2. Pitanja : 1. Dali je to sa 300.m.2 - točno ? 2. Dali je to - Bruto ili Neto Stambenog Objekta ? 3. Koji koficijent se računa 1.m.2 - Natkrivena otvorena Terasa ? ( 0.75.m.2 ?) - jer bi 50% nadogradnje išlo na Terase - čak i suteren. 4. Koji koficijent se računa - Suteren - 125 .cm u zemlji - 125.cm - iznad zemlje - isto kao normalna etaža ili ? 5. Dali če mi dozvoliti Etažiranje Objekta u 3 , zasebne cijeline - Svaka od navedenih etaža da ima svoj vlasnički list, ? - Parkirnog mjesta ima dovoljno , jer je objekat na parceli od - 400.m.2. Zahvaljujem.
 15. Koliko ja znam - Trust može biti - Osnivač Trgovačkog Društva ( vlasnik ) , ili - Su - osnivač, sa nekom Pravnom ili Fizičkom Osobom. Članovi Trgovačkog mogu biti samo Fizičke Osobe, u svojstvu Direktor - Prokurista - Predsjednika ili Člana Uprave ili Član Nadzornog ili Upravnog Odbora.
×
×
 • Napravi novi...