Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  621
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  8

frenki zg je zadnji put osvojio dan veljača 6

frenki zg objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

5 pratitelja

O frenki zg

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2820 pregleda profila
 1. Sva davanja na minimalnu plaču ( Bruto minimalna plača je - 5.680.kn ) Direktora, su oko 1.350.kn. - pa se po tome možete ravnati - kao što kaže Kolegica u odgovoru - ako sad plaćate manje, razliku će te doplatiti.
 2. Sve te podatke vam trebaju dati u banci gdje je realiziran kredit - i koliko je ostalo još za platiti i koliko je ostalo po svakom jamcu.
 3. Napišite i gdje su ostalih 6 Sudužnika - (jamaca ) dali ste sa njima u nekom kontaktu u smislu da saznate dali se njima još uvjek skida sa računa - jer, vaš otac nije - direktni dužnik , več jedan od 7 sudužnika. Realno bi bilo, ako se ne može naplatiti od - Sudužnika, da se tek onda ide na Sudužnikovog nasljednika - vi niste nikome Sudužnik, dok postoji ostalih 6 Potpisanih Sudužika.
 4. Shvačam vas, probajte tražiti savjet u Fini, vjerovatno su u praksi imali sličan slučaj. Teško mi je dati bilo kakav savjet, jer, greška je več počinjena. - a osobno se nisam sreo sa tim problemom dabi vam mogao dati bolji savjet. Možda netko od Kolega, sa Portala vam da bolji savjet.
 5. Ne vjerujem dačete dobiti kaznu, jer se kazna ne plača ako imate grešku, več ako nepredate GFI-e. Napravite onako kako su vas savjetovali u Fini.
 6. Novi ugovor u ovom slučaju, ide na štetu stranom ulagaču. Ako se Firma zatvori, oni po tom novom Ugovoru, nemaju >živog< dužnika, pa će stoga, tužbom protiv osnivača (potpisnika ugovora ) morati tražiti povrat uloženih sredstava .- tako da moj prvi odgovor, da će dugove platiti >solidarno< i dalje egzistira jer jedan dio dugovanja je firma platila kroz poslovanje, a ostatak če, ako dođe do zatvaranja firme, naplatiti na opisani način.
 7. To sam Vam već odgovorio - Dugove vračate solidarno, - ako društvo nije u stanju samo izmiriti nastale obaveze. Kod vas je za pohvalu to što u naprijed tražite riješenje, a ne kad je firma več blokirana. - dao sam vam kontakt u - privatnu poštu - Ako dođe do situacije da firmu budete morali zatvoriti. a to je i riješenje- kako da se riješite duga koji firma ne mogne sama podmiriti. -bilo bi korisno da odgovorite, na pitanje u P.P.
 8. Nastali dug ste u obavezi solidarno izmiriti vi i Društvo . Niste napisali - dali taj novi ugovor potpisujete sa nekom drugom inozemnom firmom ili sa - starim partnerom ? I, sa vaše strane - dali ga potpisuje vaša postoječa firma ili neka - nova ? Ako planirate otvoriti novu firmu , moguči su problemi - radi postoječe firme, ako bude u stečaju ili likvidaciji - a obadvoje traje dosta dugo.
 9. Pozdrav Frenki,

  Imao bih jedno pitanje za Vas pa ako bi mi mogli pomoc? Znaci imam d.o.o. koje je neaktivno od 2015 godine kada je i predana zadnja izjava o neaktivnosti. Nakon toga firma nije imala nikakve prihode ni rashode. U 6 mjesecu 2019 godine sam dobio kaznu od Fine za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2016 godinu a u 9-om mjesecu 2019 kaznu za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2017 ( znaci dvije kazne u rasponu od par mjeseci). Naravno zalio sam se i kazna je smanjena..kaznu za odgovornu osobu sam platio a kaznu na firmu ne koja ionako nema sredstva na računu..u meduvremenu sam nasao knjigovodju koja sreduje poreznu karticu i predaje poreznoj izvjestaje koji nedostaju. U tom trenutku mi se najbolje cinilo da zatvorim d.o.o. po skracenom postupku a za to je porezna kartica trebala biti na nuli (podvrda od porezne da nema poreznog duga). Znaci jedini dug koji je postojao je bila članarina prema Gospodarskoj komori koja sa zateznim kamatama iznosi 3500 kuna koji sam namjeravao platit. Znaci u tom trenutku trosak za ugasit firmu je bio 3500 kuna HGK + cca 2000 kuna trošak zatvaranja+ knjigovodja. U tom trenutku dobovam od Fine obavijest da je racun tvrtke blokiran a saznajem da se radi o smanjenoj kazni 5000 kuna koju tvrtka ima zbog nepredavanje izjave o neaktivnosti. U ovom trenu je racun firme blokiran 20 dana a iznos koji bi trebao potrositi za zatvaranje neaktivne firme je cca 15 000 kuna. Interesira me sta mi je sada najbolje rjesenje, kako firma nije predala izjavu o neaktivnosti za 2016, 2017, i 2018 postoji mogućnost da dobijem kaznu i za 2018. Isto tako mi nije jasno postoji li mogućnost da sud ugasi firmu po sluzbenoj duznosti posto firma nije tri godine predala financijska izvješća a i nema imovine?

  Razmisljao sam da i pokrenem stecaj ali nigdje precizno se ne navodi koliki je tosak postupka.

   

  Unaprijed hvala

  1. frenki zg

   frenki zg

   Odgovorio sam vam na to pitanje koje ste mi poslali u - privatnu poštu.

 10. Pročitao sam poslani - link, i odmah sam uočio problem - naime, kod zaštite - dizajna .se štiti njegov - izgled - a, ne- funkcionalnost - A mene zanima baš to - funkcionalnost. !
 11. Hvala na odgovoru - Prototip je več napravljen - ali - element - po element, tako da se ne može radi sigunosti > skužiti< proizvod - a ja sam ga sam sastavio i ponovo - rastavio - Koje je vaše mišljenje,o ovom proizvodi, mislim, kao neutralne strane ? Kupiš kinderbet, i kako dijete odrasta, proizvod ga prati do osnovne škole, pa i dalje.
 12. Poštovani : Imam nacrt za Proizvod - Više-funkcijalnog djećijeg Kinderbeta - koji se (po priloženom uputstvu za montažu ) može montirati u 3 - svrhe - 3 druga uporabna predmeta,, a da se, prateči uputstvo ništa novo ne kupuje - 1. - Dječiji Kinderbet - 2. - Dječii Krevet - 3. - Radni stol sa policama. Sad me zanima slijedeče : Dali ovo spada pod - 1.) Dizajn ili pod Inovaciju ? 2.) Kako se vrši Zaštita Inteleaktualnong Vlasništva, kad je riječ o ovakvom - Proizvodu ? Hvala.
 13. Trgovačko Društvo nije - tijelo Državne uprave, i takva obaveza za isto ne postoji - niti je isto moguče sa sigurnošču isto izraditi, radi više uvjetnih čijenica . (postoji godišnje financijsko izvješče )
 14. Da, Direktor - Odgovorna osoba u ovom slučaju snosi odgovornost.
×
×
 • Napravi novi...