Jump to content

frenki zg

Korisnik
  • Broj objava

    1711
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    21

frenki zg je na 4. veljače zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što frenki zg objavi!

Nedavni posjetitelji profila

6800 pregleda profila
  1. Poštovani,

    Imam  situaciju,pa Vas iskreno molim za savjet jer jednostavno se u svome gradu nemam kome obratiti u svezi istoga. Naime,otvorio sam poduzeće za djelatnost NKD 45.11.( trgovina na malo). Od mene traze MTU kao da imam djelatnost prehrambene trgovine. Spominju se skladišta, poslovni prostor itd. Rekli su mi da za tu moju djelatnost trebam imati "ured", sto sam i napravio. Iza kuće imam jednu parcelu koju sam uredio(vlasnik sam 1/1) za svoj izložbeni prostor gdje će  biti rabljeni auti. Kada sam to sve napravio, imam čak i projekt od arhitekta,to mi ne prolazi,jer kao ne mogu imati ured na jednoj lokaciji, a aute na drugoj, te da to mogu imati kod kuće. Sad sam završio to sve kod kuće,međutim ne moze ni to jer ona  to ne smatra poslovnim prostor.  Jednu prostoriju u kuci sam prenamjenio u  poslovni prostor kancelarijskog tipa- ured(imam rjesenje). Ispitao sam električne instalacije,imam uporabnu i građevinsku dozvolu za isti objekt,sanitarni čvor, ugovor o najmu i još sam iscrtao polja gdje bi bili auti. E sad moje pitanje je da li imam sve potrebne uvjete za obavljanje te djelatnosti? Jer prema svima gdje sam bio sam ispravan jedino kod gospođe koja to izdaje ne,a sa istom se ne moze razgovarati. Molim Vas za savjet kome bi se mogao obratiti za ovaj moj problem. Hvala

  2. Napiite prigovor - pritužbu narad navedenih djelatnika, napišite , sve točne podatke.od adrese, vrijeme, ktj. sati, imena djelatnika koji če posvjedočiti.. Dobit će te odgovor u pisanom obliku, , nađite na netu, točan naziv ureda za prituđbe građana. Bez, naloga,preko praga ne smiju uči, osim ako za isto imaju od suda odobrenje.
  3. Može - ugovorom o djelu., ili tehničko poslovnoj suradnji. To je nepoznanica, jer niste napisali o kakvom i kojem poslu je riječ. Može de rditi i o Odvjetničkoj firmi ili obrtu, i da isti traži tim ugovorom, od drugog pravnka određene struke poslovnu suradnju - a, znate koliko je satnica jednog odvjetnika. U naprijed, da, ali ne - retro-ativno, niste napisali , godinu
  4. Standardno povečanje Temeljnog kapitala ili Dikapitaizacija Trg. Društva, istu radi, Vlasnik društa , ili Večinski Suvlasnk -uz suglasnost, ostalih suvlasnka- vlasnika udjela , govorimo, kad je u ptanju Doo. Kod D.D-a, se isto radi na 2 načina (govorim, o pojedincu koji hoče povečat svj udio u Dioničkom društvu, jedan način je da ako su dionice istoga na burzi, iste otkuoi, i time povečava svoj udio u D.D.-u. Drugi način je uz Suglasnost Skupštine,a naprijedlog jednog od dioničara, ili predsjednika Uprave, za čiju opet suglasnost moraju dati članovi uprave,da se izvrši - Dokapitalizcija D.D.-a, Dioničar koji povečava temeljni kapital D.D.-a to radi u novcu, opremi, repromaterijalu,,itd- sve osim novca mora biti poocjenjeno od stane ovlaštenog sudskog vještaka. Tako povečani temelni kapital D.D.-a se uisuje u knigu dioničara, a, navedena vrijednost, ide u korist Dioničara koji istu vrši. Sve navedene radnje, obsvlja javni bilježnik, i kod Doo i D.D-a. Takva provedena radnja, povečava Temeljni kapital Društva u cjelni, u matematičkm zbroju u postocima udjela, svi ostali - matemtički imaju jednak % udjela u društvu, ali,svi osim onoga tko je povečo svoj udio zadržavaju svoje Financijsko stanje istim. Npr, . jedno društvo ima 5 suvlasnika ili dioničra, svaki ima po 200.000.e, to je po 20% po jednom članu,,ukupan Kapital Društva je 1.mil eura, ako ja svoj udio povečam za još 200.000.e , znači ja imam 400, a ostali i daje imaju po 200.00, u postocima je zaostale članove, stanje ne promjenjeno. Na jedan mil, imali su svi po 20%, sad 4 člana imju ,,svojih,, 800., 000 i to je opet, svakome od njih isto stanje,, ali se samo financij i stanje u % povečalo za Člana koji je izvršio ovečanje kaitala, on sad ima 400.00 ali u % se njegov dio povečao, ali - ne na štetu ostala 4 ćlana, več na ,,svoju štetu,, jer je tih 200.000 morao od nekuda pribaviti, ali, to je - njegov, sretni, problem.
  5. Se dogovorite e - poštom. Oni su vam dužni dostsviti u pisanom obliku,koju dokumentaciju da dostavite., slično , kad se radi o Iravnom nadzoru, isti su se dužni najaviti, 3 dana ranije i dogovoriti, koju dokumentaciju da priredite (jer je moguče da se ista nalazi u knjig. servisu,a isti je naputu ) vrijeme, kadi vama odgovara vrijeme kontrole.
  6. Točno. Da nije tako, na svakoj livadi uz obalu ili jadransku magistralu bi bilo u svakom naselju ili dvorištu po desetak kampera ili mobilnih kućica.
  7. Na koju vrstu vještačenja mislite..? Psihijatrijsko - vještačenje radi utvrđivanja poslovne ili radne sposobnosti..?
  8. Sama Riječ - Neizravni u odnosu na - Izravni, nadzor vam daje odgovor. Tržiti će od vas da im dostavite određenu dokumentaciju - neće dolaziti,osobno kod vas , več čete vi, Osobno Gospodi doči s papirima , pred noge. Što ta provjera podzumijeva? - Vjerovatno, pregled tražene dokumentacije. Koje dokumente ću morati prikazati ? - One, koje oni zatraže. Što mogu generalno oćekivati da če inspektor tražiti od mene? - Vjerovato, sve ono što je u opsegu njihovog posla.
  9. Otvori paušalni obrt, prijavi sebe na 4 sata, što ti zakon dozvoljava, a imaš stručnu naobrazbu za naedenu djelatnost. Ako ti bude tebao dodatni radnik, to možeš riješiti preko studentskog servisa. Minimalno radno vrijeme, zakonom nije određeno, problem nastaje, tek , kad radiš van dozvoljenog radnog vremena., što znaći da možeš raditi kako tebi odgovara.
  10. Malo, je nejasno, u smislu- dali vi nmjeravate, prodavati ili kupovati.? Dali otkupljivač, osim što plati otkupljeno ima još određene troškove, je preširoka tema, za koga otkupljuje, tkovrši prijevoz, dali isti plasira u tranzitu ili koristi skladište dok ne nađe kupca..puno otvorenih pitanja, za kvalitetan odgovor.
  11. 2.) Zato što ste Vi Osobno Vlasnik te, Pravne Osobe, i firma može početi loše poslovati i može doči do nemogučnosti vračanja kredita, a banka takav rizik ne želi, niti bilo koji referent, po pravilima banke isti ne smije potpisati. -1.) Niste napisali, dali se radi o banci koja je u vlasništvu R.H. -e ili o nekoj drugoj Banci, iste ne morate imenovati, samo napišete, traženo. Niste napisali, dali se to odnosi na Revolving (dozvoljenom minusu po računu firme) ili o standardnom keditu, za obrtna srdstva. Bnke su u H.R. u 99% slučajeva u privatnom vlasništvu, što u prijevodu znači da svaka od njih može imati svoja pravila. Banci je, uz Garanciju uz garanciju za slučaj ne vračanja istoga, jednaka i stavka - odakle će te isti vračati,neovisno, o kolikoj i kakvoj garanciji garnciji se radi u smislu - Hipoteke ili Fiducije na npr. Nekretnini koja je 3 - 4 puta vrdnija od dobijenog kredita.
  12. Ako se radi o stalnom poslu, onda . Da, ali, ako se radi o jednokratnoj ili nekoliko otkupa godišnje , možete to uraditi ipreko ugovora o djelu, i na kraju godine platiti porez na dohodk, od nesamostlnog rada.
  13. Prestanak dvojnog iskazivanja Cijena Proizvoda u trgovinama nema veze sa konverzijom Temeljnog kapitala Trg Društva.(objava na sudskom registru, koliki je temeljnni kapitl određene firme , nije Cijena za prodaju navedene firme., već je ista, Informativnog karaktera, koji je zakonom propisan. Npr. Firma koja ima upisan temeljni kapital 20.000.kn = 2.654,46 ,eura, se može ustupiti (prodati bez naknade ) a druga, sa istim tem.kapitalom može biti prodana za xx Mil. eura, sve ovisi o imovini koja je u vlasništvu iste. Temeljni kapital 20.000,00 kuna / 2.654,46 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450) ne piše Cijena Firme. Zakonodavac je propsao i uvjete Konverzije - za Trgovačka Društva - prilikom prve pravne radnje, nema odeđenog roka niti kažnjavanja ako se isto ne uradi do određenog datuma. Kad su u pitanju D.D. - donička društva ista su dobila zakonski rok da izvrše Konverziju temeljnog kapitala.
  14. Obratite se predstavniku stanara, isto je u njegovoj nadležnosti, tj, da kontaktira firmu kojoj se plača pričuva . A, odgovor će vam dati isti, koliko znam , za donošenje takvih odluka je potrebna nadpolovična suglasnost vlasnika stanova.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija