Jump to content

Imperator

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Otkazni rok

  Hvala
 2. Otkazni rok

  Radnik je zaposlen 3 i pol godine, prve 3 godine na određeno ugovorima od po 6 mjeseci neprekidno, potom na neodređeno. Koliki mu je otkazni rok? Dva tjedna ili mjesec i dva tjedna?
 3. Kada ću steći pravo na mirovinu

  E to me je zanimalo. Hvala velika
 4. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Da li bi ovo značilo da bi u svojoj 57. godini života stekao pravo na starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika - ako se zakoni do tada ne bi mijenjali
 5. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Nešto mi nije jasno, u mojoj 61.-toj godini života (rođen sam u 11/1972) ja bi imao 37 godina efektivnog radnog staža + 5 i pol godina benificiranog radnog staža + 6 i pol godina posebnog radnog staža (pričuvna brigada), kada bi se to stavilo u istu košaru (a što ne ide tako) imao bi ukupno 49 svih zbrojenih godina radnog staža. Pitanje je, može li se u punu mirovinu imalo ranije?
 6. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Iako su odgovori opsežni, reputacije zadivljujuće, pohvale prisutne, ja pravi odgovor na svoje pitanje ipak nisam dobio. Zahvaljujem i na onom onakvom kakav jest. Prošetati ću se do šaltera i tetama dati za kavu.
 7. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Hvala na odgovoru, ali nespretno sam objasnio i svi podaci su tu. Dio benificiranih mjeseci sam sam zbrojio, oni iznose ukupno 12 godina, po dvije osnove. Poštovani Prof, poslao sam vam dvije potvrde u privatnoj poruci, možda će tako stvari biti jasnije
 8. Dakle, 46 godina starosti, efektivnog radnog staža 22 godine i 6 mjeseci, benificiranog staža 5 godina i 6 mjeseci (po raznim osnovama 12/14, 12/16, sve uredno plaćano i evidentirano, ovih 5 i po godina je zbroj svih benificija od po 2 ili 4 mjeseca godišnje), sudjelovanja u ratu (pričuvna brigada) 6 godina i 6 mjeseci (već uračunato u dvostrukom trajanju - za vrijeme mobilizacije nisam bio u radnom odnosu), trenutno zaposlen u jednom d.o.o. u kojem nemam radni staž s uvećanim trajanjem. Molim znalce da mi izračunaju po budućim novim zakonima, kada bi mogao u prijevremenu, a kada u punu mirovinu, naravno civilnu. Hvala.
 9. Rehabiltacija

  Osoba osuđena na kaznu zatvora od 1 godine, radom za opće dobro izdržala kaznu. Koji je rok za nastupanje rehabilitacije?
 10. Kazna zatvora (ROD) i UBER

  Po novom Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu kojim se legalizira rad ubera, kao uvjet za obavljanje djelatnosti je propisan popis kaznenih djela za koja obrtnik ne smije biti pravomoćno kažnjen, ali uveden je i uvjet da "ne smije biti pravomoćno osuđen za druga kaznena djela na kaznu zatvora". Osoba koja namjerava otvoriti obrt za prijevoz putnika (UBER partner) jest pravomoćno osuđena po glavi kaznenog zakona koji nije na popisu kaznenih djela u Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu i osuđena je na zatvorsku kaznu odnosno na rad za opće dobro (ROD) koju je u potpunosti odslužila, a zatvor (iznutra) nije niti vidila. Moje je pitanje što znači biti osuđen na kaznu zatvora u smislu tog zakona? https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2018/04 travnja//88 - 1.pdf Čl. 16. st. 1.
 11. Kamera u hodniku

  Zahvaljujem na svim odgovorima.
 12. Kamera u hodniku

  Link se ne odnosi na problem moje vrste. Link se odnosi na videonadzor u zgradi, on već postoji i taj nije sporan. Moj je problem što susjeda špijunira moju podstanarku, snimak s te kamere završava u susjedinom stanu i samo ona ima pristup tom snimku. Nećemo mješati kruške i jabuke. Onda, da li je ta kamera legalna ili ne? Ne bih htio ulaziti u nepotrebne sudske postupke ako nema osnove za tužbu.
 13. Kamera u hodniku

  Vi tvrdite sa se smije staviti kamera na zajednički zid i snimati tko ulazi u susjedni stan. Jeste li sigurni u svoje tvrdnje?
 14. Kamera u hodniku

  Jesam. Predstavnik stanara me upućuje prema "nadležnim institucijama". Kojim to? Mislim da između predstavnika stanara i moje susjede ima "nešto" što ja ne znam, zbog toga glumi neutralnost.
 15. Kamera u hodniku

  Susjeda je montirala kameru u hodniku stambene zgrade pored svojih ulaznih vrata i objektiv kamere gleda na dio hodnika gdje imam stan u vlasništvu, uznemirava život mojih najmoprimaca. Na moj zahtjev predstavnik stanara izvidio situaciju, najavio se kod susjede i u njezinom stanu vidio na ekranu da kamera gleda isključivo u njezina ulazna vrata, nedugo potom je objektiv kamere ponovno usmjeren prema čitavom hodniku. Predstavnik stanara se očito ne želi zamjerati mojoj susjedi. Što da radim?
×