Jump to content

Imperator

Korisnik
 • Broj objava

  61
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kako osnovati sindikat?

  Dobro je objašnjeno. Hvala
 2. Poštovani, odnedavno sam zaposlen u d.o.o. u vlasništvu lokalne samouprave, nisam član nijednog od dva sindikata iz razloga što ništa ne rade osim naplaćuju 1% članarine, nezadovoljstvo u firmi je veliko i dugotrajno. Imam želju osnovati svoj sindikat. Kako?
 3. Učenički rad

  Da, po pravilniku je izgleda sasvim moguć privremeni rad. Hvala velika
 4. Učenički rad

  Zanima me što trebam napraviti da mi zaposle djete, od upisa u srednju školu do početka školske godine. Djete ima tek 14 i pol godina, zdravo, pametno, ambiciozno. Bdw, kruška ne pada daleko od stabla, i ja sam sa 14 i pol godina radio na prodaji karata za plesnu školu, imao svoj džeparac.
 5. Učenički rad

  Znam to, nađeno je na google. Treba mi odgovor od nekog iz tog faha. Upute inspektoru rada prilikom postupanja, i/ili nečija iskustva.
 6. Učenički rad

  Na koji način se može zaposliti djete od 14 godina (rođeno 01/2005)? Sada je osmi osnovne, ima veliku želju za radom, čim upiše srednju školu može se zaposliti u prodaji karata za izletničke brodove, radilo bi se oko 6 sati dnevno, 4-5 dana tjedno. Bio sam kod inspektora rada, nije mi znao reći, bio je začuđen pitanjem, valjda je ovo danas rijetko. Hvala
 7. Otkazni rok

  Hvala
 8. Otkazni rok

  Radnik je zaposlen 3 i pol godine, prve 3 godine na određeno ugovorima od po 6 mjeseci neprekidno, potom na neodređeno. Koliki mu je otkazni rok? Dva tjedna ili mjesec i dva tjedna?
 9. Kada ću steći pravo na mirovinu

  E to me je zanimalo. Hvala velika
 10. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Da li bi ovo značilo da bi u svojoj 57. godini života stekao pravo na starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika - ako se zakoni do tada ne bi mijenjali
 11. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Nešto mi nije jasno, u mojoj 61.-toj godini života (rođen sam u 11/1972) ja bi imao 37 godina efektivnog radnog staža + 5 i pol godina benificiranog radnog staža + 6 i pol godina posebnog radnog staža (pričuvna brigada), kada bi se to stavilo u istu košaru (a što ne ide tako) imao bi ukupno 49 svih zbrojenih godina radnog staža. Pitanje je, može li se u punu mirovinu imalo ranije?
 12. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Iako su odgovori opsežni, reputacije zadivljujuće, pohvale prisutne, ja pravi odgovor na svoje pitanje ipak nisam dobio. Zahvaljujem i na onom onakvom kakav jest. Prošetati ću se do šaltera i tetama dati za kavu.
 13. Kada ću steći pravo na mirovinu

  Hvala na odgovoru, ali nespretno sam objasnio i svi podaci su tu. Dio benificiranih mjeseci sam sam zbrojio, oni iznose ukupno 12 godina, po dvije osnove. Poštovani Prof, poslao sam vam dvije potvrde u privatnoj poruci, možda će tako stvari biti jasnije
 14. Dakle, 46 godina starosti, efektivnog radnog staža 22 godine i 6 mjeseci, benificiranog staža 5 godina i 6 mjeseci (po raznim osnovama 12/14, 12/16, sve uredno plaćano i evidentirano, ovih 5 i po godina je zbroj svih benificija od po 2 ili 4 mjeseca godišnje), sudjelovanja u ratu (pričuvna brigada) 6 godina i 6 mjeseci (već uračunato u dvostrukom trajanju - za vrijeme mobilizacije nisam bio u radnom odnosu), trenutno zaposlen u jednom d.o.o. u kojem nemam radni staž s uvećanim trajanjem. Molim znalce da mi izračunaju po budućim novim zakonima, kada bi mogao u prijevremenu, a kada u punu mirovinu, naravno civilnu. Hvala.
 15. Rehabiltacija

  Osoba osuđena na kaznu zatvora od 1 godine, radom za opće dobro izdržala kaznu. Koji je rok za nastupanje rehabilitacije?
×