Jump to content

dari10

Korisnik
 • Broj objava

  64
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Porez ispravni postupak

  Zvuči logično, ali da poreska uprava pokušava na svoj formalistički način tumačiti zakon o porezu na promet nekretnina, a dokaz za to je i presuda Ustavnog suda U-III-4295/2012 od 23. rujna 2015. vezano za nasljeđivanje nekretnine i oslobađanje od poreske obveze, a što ne znači da se takav formalizam ne bi ponovio i kod dosjelosti i već plaćenog poreza na promet nekretnina kod sklapanja ugovora.
 2. Potvrda o uredno ispunjenim obvezama

  Stoji ovako "troškovi se imaju umanjiti od kupoprodajne cijene" Pitanje glasi: da li kupac te troškove zajedno sa pripadajućom zateznom kamatom na te troškove prvo odbija od ostatka kupoprodajne cijene, da bi se dobio stvarni iznos ostatka kupoprodajne cijena i na taj iznos odredila zatezna kamata koja se treba prodavatelju isplatiti?
 3. Potvrda o uredno ispunjenim obvezama

  Ako se radi o kupoprodajnom ugovoru u kojem je kupac nakon sklapanja ugovora platio određene troškove komunalija i telefona za objekat kojeg je kupio, a u ugovoru stoji da se isti mogu odbiti od kupoprodajne cijene. Sada nakon nekoliko godina kupac treba da isplati posljednji iznos kupoprodajne cijene zajedeno sa zateznim kamatama. Pitanje glasi, mogu li se pomenuti troškovi odbiti od kupoprodajne cijene uključujući i zatezne kamate na te troškove, sobzirom da prodavatelj iste troškove do sada nije priznavao?
×