Jump to content

ILIJAS6

Korisnik
  • Broj objava

    92
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ILIJAS6 objavio

  1. Ono što je za kupca bitno u ovoj situaciji da pismeno obavijesti prodavatelja o nedostatku vozila/u rokovima kako to je zakon predvidio/ sa zahtjevom da prodavatelj nedostatak otkloni u razumnom roku koji nemoże biti duži od 30 dana,,ako prodavatelj ne postupi po zahtjevu kupca i vozilo ne dovede u ispravno stanje u razumnom roku tada će kupac ugovor o kupnji vozila smatrati raskinutim. Ovo je najbitnije za eventualno pokretanje sudskog spora kao i za mirno rješenje nastali ugovornih odnosa..
  2. "što dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji" ,hvala Spit...
  3. Pravomoćnom presudom prvostupanjskih suda u parnici dosjelost na kč. zemlje sa crkvom postao sam vlasnik xxx m2 na dvije čestice zemlje koje čestice prije ove presude su prema katastarskim posjedovnom listovima imale više posjednika! S obzirom da nijedan od posjednika nije htio zajedničkom tužbom ustati protiv crkve temeljem dosjelosti radi čega sam sam pokrenuo parnicu i uspješno ju okončao ,presudom dali lapsusom ili neki drugim razlogom sudac odnosno sud na jednoj od ove dvije čes. dosudio mi je i površinu koju sam dobio darovanjem 1/2 kao i 1/2 darovane iste površine bratu koja je bila i pokrenute parnice i još se vodi u katastru na mog brata ,kako bi sad trebao nakon presude izvršit parcelizaciju i sudsko utvrđenje međa /opet sam/ ovih čes. zem., to mi iziskuje znatan trošak stoga pitanje: Dali mogu samo na osnovu ovakve pravomoćne presude izvršit posjedovni upis u katastru a parcelizaciju i među za upis vlasništva u ZK kada odnosno ako uspijem naplatiti dosuđene sudske troškove od crkve u šta sumnjam!?
  4. Dali ovako sačinjen ugovor može važit i kad se stan daruje izvanbračnoj supruzi...
  5. @adhoc ,Ako se to da ugradit naknadno dogovorit sa predstavnikom proizvođača vozila za RH i normalno prodavateljem oko naknadne ugradnje ako ne može tražiti umanjenje cijene za ove nedostatke/ovo nije tehnički nedostatak vozila već estetski o tom vodite računa/ ,nakon ovog naprijed navedenog prijedlog preuzet automobil svaka druga opcija iziskuje vrijeme i nepoznat ishod...
  6. @Rubiy_D,hvala na uputama za provedbu postupka!
  7. Prijedlog za osiguranje prisilnim zasnivanjem založnog prava na nekretnini temeljem pravomoćne i ovršne presude,dali se ovaj prijedlog upućuje ZK odjelu ili ovršnom!
  8. Otići obavezno sa vozilom kod drugog ovlaštenog servisera Pegouta,reklamirat navedene nedostatke tek nakon tog vidjeti šta Ti je dalje činit,a izbor ti i nlije baš pprevelik!
  9. Ako je tako zakonom određeno , a po postovima izgleda da je, onda je tolika kolika je ,@bambur imali koji euro da daje država BIH kao pripadniku hvo!?
  10. Pismeno predtavku predsjedniku suda kopia Ministarstvu ,i obavezno osobno kod predsjednika suda sve ,odmah!!!
  11. Preostaje vam prijaviti ih inspekciji Ministarstva gospodarstva: http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12489 Preporučam da ne krećete prema Sudu časi HGK, jer njihova presuda nije izvršna za Vas je bitna toč.3. navedena web stranici. Ako ne uspijete riješit problem putem inspekcije ,onda pod obavezno angažirati odvjetnika ,rok za tužbu je godinu dana. Možda pomogne članak na stranici:http://www.dubrovacki.hr/clanak/65979/saznajte-koja-su-vasa-prava-kad-nesto-kupite?display_desktop_on_moble=1 ,da bi donekle razumjeli Vaš problem i mogućnosti za rješavanje istog!
  12. Dokazivanje nedostataka U slučaju da se nedostatak na proizvodu ustanovi u roku od šest mjeseci od preuzimanja kupljenog proizvoda, smatra se da je takav nedostatak postojao već pri samoj kupnji. Drugim riječima, trgovac koji tvrdi suprotno, to će morati i dokazati. Ako je od dana predaje proizvoda proteklo više od šest mjeseci, a trgovac ne prizna postojanje nedostatka na proizvodu, to će se dokazivati vještačenjem koje plaća trgovac ili potrošač, ovisno o rezultatu vještačenja. U slučaju da ste tražili zaštitu svojih prava od Tržišne inspekcije Ministarstva gospodarstva, vještaka će odrediti inspektor. http://www.dubrovacki.hr/clanak/65979/saznajte-koja-su-vasa-prava-kad-nesto-kupite?display_desktop_on_moble=1
  13. Mislim da će za rokove prijave materijalnog nedostatka biti dovoljno vidjet: http://ecc-croatia.hr/materijalni-nedostaci-i-garancija
  14. @anton887,je da nije beznačajni iznos naprotiv ,G-man ukazuje da će Vas sudski postupak znatno kostati a izvjesnost uspjeha je uvjek upitan, računajte da će prvostupanjski postupak trajati minimalno dvi godine ako presuda bude u vašu korist tek tada će te moći zatražiti predbilježbu spora na nekretnimama /ako ih suprotna strana ima a da nisi već opterećene/,nebi bilo dobro da dobjete spor a da se nemate iz čega i od koga naplatit!! Niste naveli dali je odjeća proizvod iz domaće radinosti,ili je uvoz(made in kina) ,jeli brendirana,ima li deklaraciju etc!!! Iz mog skromnog poznavanja prava,a na osnovu iskustva ako pak krenete prema trgovačkom sudu pod obavezno angažirati odvjetnika bez njega ne ide ,on će Vam vjerovatno predložit da se uputi sudu prijedlog za osiguranje dokaza vještačenjem sporne odjeće, to košta/odvjetnik+vještak +sudska taksa minimalno 5.000 kn/,tek nakon ovog vještačenja bit će vam jasnije sa kakvim dokazima idete u spor!? U svakom slučaju očekujte da će vaši troškovi eventualnog sudskog postupka premašiti vrijednost spora ,10.000 kn+zatezne kamate.
  15. Kolika je vrijednost odjeće?
  16. SOvi nisu nikad bili crveni ali su pravi pravi .....i!!! 'Ipak, sud je jasno rekao da je odgovornost u slučaju Fimi-Media ležala na puno više osoba iz HDZ-a, od onih petero koji su osuđeni. Treba reći da reći da sustav koji je pogodovao počinjenju ovih kaznenih djela nije samo pet fizičkih osoba. Omogućili su ga svi oni pojedinci koji su za to barem znali, a na neki način su u tome i sudjelovali. Oni koji su spuštali glavu, oni koji su je okretali od problema, oni koji su zatvarali oči, i oni koji su šutjeli o tome. Svi su oni prešutno podupirali ovakav način funkcioniranja sustava te time pridonijeli njegovoj održivosti. Na opisani način, koji je doveo do kaznenog postupka protiv HDZ-a, stavljen je na stup srama i onaj dio članstva koji s počinjenjem kaznenih djela nema nikakve veze.'
  17. Bilo bi dobro da vam zahtjev sastavi pravno educirana osoba. Netreba navoditi čl. ZOO,ne postoji tipski zahtjev. Ime prezime adresa tko šalje Komu se šalje Predmet:zahtjev za zamjenu uređaja xy Tražim da u razumnom roku zamjenite uređaj marke xy sa nedostakom sa novim istim ispravnim uređajem,a kojeg ste mi prodali dana xy Razloženje:kao što ste naveli u početnom postu Datum, ime prezime,potpis. Poslati poštom sa povratnicom!!!
  18. Tražite da vam vrate ugovor,ili da vam daju kopiju istig. Očito je da se kod vašeg uređaja ne radi o neispravnom uređajju već o uređaju sa nedostatkom/skriveni nedostatak,tvornička greška/,s obzirom da su vam već u dva navrata pokušali istu otkloniti bezuspješno osnovano je da im pošaljete pismeni Zahtjev za zamjenu ovog uređaja sa nedostatkom sa novim ispravnim uređajem u razumnom roku ne dužim od 30 dana/ZOO čl. 400 do 422./,ako se ogluše o vaš zahtjev tada treba angažirat obavezno odvjetnika. To sa servisom da oni nisu sposobni otklonit nedostatak,to oni neće napisat jer vaš uređaj oni trenutno poprave i vama ga takvog vrate,za vas nije nikakvo rješenje.
  19. Nemate Vi problem sa serviserima nego sa TV uređajem kod kojeg postoji nedostatak. S obzirom da ste više puta pokušali kod ovlaštenog servisa otkloniti taj nedostatak,bezuspješno, Sad imate i drugi problem trgovac koji vam je proda tv ne postoji više. Slijedi vam obraćane sa svim primkama od servisa predstavniku proizvođača TV uređaja koji vam je isporučio proizvod sa nedostatkom pokušati pronaći bilo kakav dogovor koji će Vas zadovoljiti,svaki drugi način neminovno donosi vam trošak i dugotrajan postupak u dokazivanju da ste Vi u pravu,zato se oboružajte strpljenjem i umjećem pregovaranja. Tek nakon ove prve stepenice bit će Te pametniji.
  20. Dali ste obsvjestili trgovca kod koga ste kupili TV o svemu što pišete!
  21. [quote name=Poštovani, A joj korova... no krenimo redom Evo, nadam se da sam Vam barem malo razriješio dvojbe. Lp[/quote] Slicno ovom pitanju ako moze upute! 7/2o14 donijeta provostupanjska presuda u ponovljenom postupku, trgovacko drustvo d.d.-tuzenik,ulozio zalbu na presudu. Kako se radi o znatno dosudenom novcanom iznosu tuzitelju,koje i ako da pravne radnje poduzet da bi se do okoncanja zalbenog postupka tuzitelj donekle osigurao zasad dosudeno,dali se moze staviti zabiljezba na nekretninu d.d. ili sto drugo!? Hvala...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija