Jump to content

R-ZG

Korisnik
  • Broj objava

    71
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je R-ZG objavio

  1. Poštovani, pisalo se o tome i vi ste komentirali o tome u 8/23. Jedva čekam idući mjesec da vidim stanje svojih osobnih bodova i da li su isti kao prije umanjenja 10% ?
  2. Je li netko dobio odgovor na prigovor/žalbu od mirovinskog, zbog netočnog izračuna prvog povrata od "5%" ?
  3. U rješenju piše da postoji teži invaliditet III stupnja.
  4. Po zadnjem Rješenju: Osoba prima doplatak za pomoć i njegu, utvrđeno je da postoji teži invaliditet III stupnja. Utvrđeno je da postoji trajna potreba pomoći i njege u punom opsegu ( IV stupanj, a moguće i III stupanj ). Nije utvrđena potreba ponovnog vještačenja. Mora li ona sada ponoviti postupak za priznavanje prava na inkluzivni dodatak ili je Zavod za socijalnu skrb dužan donijeti rješenje i dostaviti ga stranci?
  5. Ovo je neka "viša" matematika od strane HZMO, umanjili su za 10%, odnosno smanjili mi o.b. za 10,30254 boda, zašto mi sada nisu vratili 5,15127 boda,(5%umanjenja)? Vratili su 4,8799114 boda? Jasno je da neću imati isti broj bodova kao prije umanjenja, ako i drugih "5"% vrate na ovaj način. 92,72286x10,86= 1006,97 € iznos mirovine do 1.7.2023.g. 92,72286 x 5,2629% = 4,8799114 povećanje po HZMO 92,72286 + 4,8799114 = 97,6027714 x 10,86 = 1059,96 € mirovina po HZMO 92,72286 + 5,1527 = 97,87556 x 10,86 = 1062,92 € mirovina sa stvarnih 5%. 1062,92 - 1059,96 = 2,96 € manja mirovina nakon vraćenih prvih "5"%.
  6. Po ovome porezni odbitak hrvi je 7750kn = 1028,60 eura, sve preko toga ide porez i prirez ?
  7. Hvala, to bi mogao biti jedan od razloga. Dobio sam povrat poreza za 2021.god. 5.5.2022. Moram čekati da se Zaba smiluje sa izvješćem kako bih mogao vidjeti kolika mi je bruto mirovine.
  8. Ne znam dali po nekoj odluci vlade ili temeljem nekog zakona od prošle godine ne plaćam porez i prirez od 04.2022. a ove sam godine dobio i povrat poreza i prireza za prva 3. mjeseca 2022. Zato me i ljuti ova "glupa" Zaba, morat ću u Tvrtkovu po informacije. Bio si kod pravnice ili si prigovor predao na urudžbeni
  9. Od prošle godine bruto mirovina = neto, jedino ako se nešto nije promijenilo ovaj mjesec? Na Zaba još uvijek nema izvoda, toliko o "vodećoj banci" u RH i njihovoj brizi za klijente !
  10. Na Zabi ( e-zaba,m-zaba) još uvijek ne vidim izvod mirovine, vidljiva mi je samo uplata i po tome vidim da mi je mirovina uvećana za 5,042% u odnosu na prošlu mirovinu? Umanjili su mirovinu/osobne bodove za 10%,zašto sada nisu vratili 5% osobnih bodova na mirovinu? Kako su samo došli do ovog postotka od 5.042% i sa kojim mi ponovo uzimaju 4,61 euro/mj.? Po ovome kada vrate i drugi dio imat ću manje osobnih bodova nego što sam imao prije umanjenja.
  11. Može li netko potvrditi da je na ZABI uspio vidjeti/dobiti obavijest o mirovinskim primanjima koja će biti isplaćena u ovom mjesecu ?
  12. Stiže usklađivanje mirovina, evo koliko bi mogla iznositi povišica - Radio Nova Gradiška (radiong.hr)
  13. Kada pomnožim trenutni iznos mirovine sa 5% i koristim ovu formulu : OBxAVMx0,945 dobijem isti iznos mirovine (opća 100%).
  14. Traži se i izmjena Zakona, kojom bi se ukinula odluka o mjeri umanjenja mirovina za 10 posto. 22. Redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH – Virovitica 22. listopada 2022. | HVIDR-a RH - Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (hvidra.hr) Mlinarić: O Đakiću, Deuru i ostalim ‘braniteljima’ u vladajućoj većini ovisi hoće li branitelji dobiti povećanje mirovina | Hrvatska danas (hrvatska-danas.com)
  15. @buda2 Hvala na javljanju. Stvarno ne znam što kaže zakon, zato sam pitao znalce ovdje: Tražili su ga ovo: Pravomoćno rješenje o nasljeđivanju iza podnositeljevih roditelja i roditelja njegovog bračnog druga (ukoliko je netko od istih preminuo) odnosno potvrdu nadležnog općinskog suda o neprovođenju ostavinske rasprave iza pokojnika ili vlastoručno potpisanu izjavu, danu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću o činjenici da su roditelji podnositelja i podnositeljevog bračnog druga živi.
  16. Molim znalce, utječe li nasljeđivanje HRVI (dijela nekretnine u BiH) u drugoj državi na stambeno zbrinjavanje u RH ? Hvala !
  17. Kolega je predao zahtjev za stambeno zbrinjavanje, među dokumentima ga traže i rješenje o nasljeđivanju njegovih roditelja. Roditelji mu nisu bili hrvatski državljani i nikada nisu živjeli u RH, naslijedio je dio nekretnine u BiH, utječe li to na njegovo stambeno zbrinjavanje i mora li on to priložiti? Kolega je hrvatski državljanin, živi u RH.
  18. @buda2 Hvala Možda sam postavio i krivo pitanje? Radi se o sljedećem, na listi za stambeno zbrinjavanje sam od 1993 godine kao 40% HRVI i još nisam došao na red. Nalazim se u najmu "gradskog stana" koji će vjerojatno biti vraćen bivšim vlasnicima a ja postati "zaštićeni najmoprimac," rasprava je u 11 mjesecu. Na APN sam pronašao ovo: Zaštićenim najmoprimcima i podstanarima na raspolaganju su stanovi iz programa društveno poticane stanogradnje (Program POS-a). Zaštićeni najmoprimci imaju mogućnost: -najma stana uz mogućnost otkupa istog -kupnje stana iz programa POS-a -kupnje nekretnine iz programa POS +(plus) – kupnja nekretnine na slobodnom tržištu po povoljnijim uvjetima -kupnje/gradnje nekretnine kroz Program subvencioniranja stambenog kredita. -Stambenim zbrinjavanjem putem središnjeg tijela državne uprave nadležnog za hrvatske branitelje, Grada Zagreba odnosno jedinica lokalne samouprave (JLS-a) Stambenim zbrinjavanjem u domu za starije i nemoćne osobe čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne samouprave Ako odem u najam stana preko APN-a a onda krenem otkup istog i idem to rješavati preko MIn.HB (Stambenim zbrinjavanjem putem središnjeg tijela državne uprave nadležnog za hrvatske branitelje) po kojoj cijeni ide otkup po m2 ?
  19. Molio bih znalce odgovor, po kojoj se cijeni POS stanovi po m2 prodaju HRVI kada dobiju kredit od Ministarstva HB ?
  20. Vodio se Upravni postupak, sada se vodi Upravni spor na Upravnom sudu u Zagrebu. Tko može pristupiti spisu upravnog spora, stranka ili samo odvjetnik i na koji način? Hvala !
  21. Bivši saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper, inače ekonomist koji izuzetno dobro poznaje sve zamršenosti mirovinskog sustava u Hrvatskoj. Mirovine bi trebale rasti između 2,5 i 3 posto. https://www.mirovina.hr/novosti/semper-izracunao-koliko-bi-mogle-rasti-mirovine-umirovljenici-bi-se-mogli-ugodno-iznenaditi/
  22. Sve ovo što reče kolega o listi osjetio sam i sam na svojoj koži. Na listi sam tamo negdje od 93 god. mislim i još nisam došao na red, jer uvijek se nešto mijenjalo i nadograđivalo a bome i muljalo. 2001 god. imao sam dosta osobnih problema i nisam obratio pažnju na listu, i tek sljedeće 2002 godine sam shvatio da su mi nestali bodovi od učešća u ratu. Otišao sam u ministarstvo tada na Trešnjevci i reklamirao i nakon par mjeseci su mi ispravili grešku uz ispriku iopasku da budem strpljiv i čekam na red. Što mi je to vrijedilo kada se zakon promijenio više puta i prilagođavao raznim mešetarima.Te 2001god. na listi za ZG bilo je 180 osoba a sada je to naraslo do neba. Nakon tolikih godina po ovom novom nacrtu sam 600 i neki na nivou HR od nekih 10000 i više. Tako da ima puno faktora i nepoznanica i ponekad mislim da ču prije "odapeti" nego ostvariti svoje pravo.
  23. Poštovani prof, Hvala Vam puno za ovu informaciju. LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija