Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

AR15 fan

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Nepreuzimanje pošte od policije

  Pošta je neuobičajeno/uobičajeno dugo putovala natrag, išao sam i zvao, uvijek odgovor nije se vratilo još. Sad pred sat vremena od pisanja ovog posta zove majka i kaže bili iz policije, donijeli poštu. Zovem opet u postaju, javio mi se policijski službenik koji se predstavio kao šef smjene, tvrdi da ne zna o čemu je riječ, da dođem do 6 sati ujutro po to. Ja više ne znam tko tu koga, na sve upite da mi se kaže za što mi se šalje je li prekršaj je li poziv opetovano dobivam odgovor ne znam o čemu je riječ. Ne znam više kome da se obratim. Nadalje uz ovo da dođem do 6 sati ujutro me se uvjetuje zbog toga što moram preuzeti od tog službenika koji je donio na kućnu adresu. Meni je ovo već krajnje neozbiljno i neodgovorno. Ako netko zna gdje se mogu obratiti s pritužbom osim na onaj e-mail sa službenih stranica MUPa bit ću veoma zahvalan na informaciji.
 2. Mjerenje brzine laserom ??

  Ili imaš sreće pa kamera tog trena nije bila u kutiji. Ja sam tako prošao pored jedne gdje prolazim svakodnevno dva puta, malo pregazio gas i nije došlo ništa ni 4 mjeseca nakon.
 3. Nepreuzimanje pošte od policije

  Netko nije pozorno pročitao moju prvu objavu. Na terenu sam, fizički ne mogu preuzeti.
 4. Nepreuzimanje pošte od policije

  Zvao sam, ne žele davati informacije preko telefona. GDPR
 5. Što se može dogoditi ako mi policija pošalje prekršajni nalog poštom i ja ga ne preuzmem? Kako već ide slijed, mislim da je još jedan ponovni pokušaj dostave za 5 radnih dana od prvog pokušaja? Naime, nisam siguran da je li je riječ o prekršajnom nalogu ili nečemu drugome poslanome iz policije, no ukratko situacija je takva da nisam doma na kućnoj adresi već sam odsutan poslom na terenu. Danas je poštar donio plavu kuvertu, nije ju dao mojima da ju preuzmu nego je ostavio obavijest od pokušaju dostave i da se pošta može preuzeti u poštanskom uredu. Kako moji nemaju kod sebe moju osobnu iskaznicu, a ni punomoć da bi mogli preuzeti poštu, u pošti su im također odbili dati da preuzmu. Ja se zasigurno neću vratiti za tih 5 dana s terena. Na E-građani nisam dobio nikakvu obavijest od MUP-a. Da li postoji način da provjerim o čemu je riječ? Poziv ne dolazi u obzir jer mi iz principa neće reći, a kad bi i htjeli GDPR je u igri tako da ništa. Relativno sam siguran da nije ništa ozbiljno, no ipak bi volio pokušati iznaći načina kako to riješiti. Najviše me brine što se dogodi ako se pošta ne uruči i vrati u MUP.
×