Jump to content

Elleny

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Svea ekonomi i ovrha

  Hvala. ⚘⚘🌹🌹
 2. Svea ekonomi i ovrha

  Koliko sam shvatila, budući da poslodavac nema osnova za sadašnje postupanje te bi iznos koji mi sad usteže trebao uplaćivati na moj tekući (blokirani) račun kako bi se namirio dug prvom tko je u očevidniku u Fini.
 3. Svea ekonomi i ovrha

  Hvala na odgovoru. Sada to treba objasniti poslodavcu.
 4. Svea ekonomi i ovrha

  Ima rješenje o ovrsi u korist prijašnjeg ovrhovoditelja (RBA) koji je bio i upisan u očevidnik u Fini. Ugovor o cesiji nema jer Svea ekonomi mu ga nije dostavila. Imaju samo dopis RBA banke kojim obaviještavaju da su potraživanje prenijeli na Svea ekonomi.
 5. Svea ekonomi i ovrha

  Poslodavac ima samo obavijest o prijenosu potraživanja na Svea ekonomi koju im je poslala RBA banka. Nema rješenje o ovrsi u korist Svea ekonomi. Zahvaljujem.
 6. Molim pomoć, ako netko zna. Rba banka mi je poslala ovrhe na Finu 2015. za kredit i mastercard. Tada su bili drugi u redu jer sam otplaćivala prvu ovrhu. U 8 mj 2018. obavijestili su mene i mog poslodavca da su potraživanje ustupili Svea ekonomi koja se upisala u očevidnik u Fini samo za mastercard, ali ne i za kredit. Kad sam prvu ovrhu otplatila, poslodavac mi je nastavio obustavljati zakonski dio po ovršnom zakonu, ali umjesto da taj iznos uplaćuje na moj redovni (blokirani) račun, kako bi Fina mogla taj iznos usmjeriti za dug po mastercardu koji je sad prvi za naplatu u očevidniku, on to uplaćuje direktno na račun Svea ekonomi i to za kredit koji nije u očeviniku u Fini. Mislim da to nije u redu s obzirom da zna da mi je račun blokiran. Mišljenja sam da bi poslodavac trebao iznos koji mi obustavlja od plaće uplaćivati na moj redovni (blokirani) račun, a ne direktno Svea ekonomi. Zna li netko nešto o tome?
×