Jump to content

Petra Pan

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

207 pregleda profila
  1. Kod nas se nije radilo o jednostavnom stečaju kao kod vas koliko sam shvatila,pa što se tiče deblokade je malo drugačija situacija.Već smo mi otplatili dvije ovrhe koje je imao i nakon nekih sedam dana,Fina je ,nakon što je pismeno poštom dobila obavijest od ovrhovoditelja da su ovrhe plaćene,odblokirala račune,dakle tekući i žiro. U korisnički pretinac na e građani dobio je poruku od Fine da su računi deblokirani a status na mpbz aplikaciji mu je promijenjen iz blokiran u aktivan,i odmah je mogao koristiti i tekući i žiro a cijelo to vrijeme još uvijek ima i otvoren zaštićen,to vam je provjereno! Moj savjet je ići prvo na Finu , ukoliko ne možete, kontaktirajte ih na meil info@fina.hr sa svojim imenom i oibom,i oni će vam provjeriti. Ukoliko vam kažu da su vam računi odblokirani,onda morate u PBZ.
  2. Pozdrav, Iz svojeg iskustva, mislim da nema veze zaštićen i glavni račun,tj.zaštićen jest vezan uz glavni tekući al može se slobodno koristiti i jedan i drugi.. mom suprugu je odblokiran račun prije sedam dana,a ima još otvoren zaštićen samo zato jer nije stigao do Fine ići ga zatvoriti,i on normalno koristiti karticu tekućeg računa od kad je odblokiran. Štoviše, putem mpbz aplikacije prebacio je neki iznos sa zaštićenog na tekući,i funkcioniraju mu obe kartice i računi.isto se radi o PBZ banci. Ovdje se radi o tome da ili ga Fina još uvijek nije odblokirala ili je interna blokada PBZ-a,po meni prvo otići u Finu,ili im poslati meil-brzo odgovore,pa onda u banku.
  3. Hvala na odgovoru,bar znamo za drugi puta. Obje banke su nas meilom obavijestile da su oni već poslali nalog za povlačenje sa Fine,no račun je još blokiran,i u očevidniku još nisu vidljive uplate,valjda bude brzo. Hvala još jednom
  4. Pozdrav, Suprug ima dvije ovrhe,od Erste banke i PBZ. Kontaktirali smo Erste putem meila i rekli su nam da uplatimo iznos iz očevidnika na njihov račun,pošaljemo im kopiju uplate i oni će ga odblokirati. To smo danas i napravili. Još se nisu povratno javili.Isto smo napravili i sa iznosom od PBZ banke,uplaćen iznos iz očevidnika na račun i poziv na broj koji je naveden u očevidniku. Tu se radi o dvije neplaćene rate kredita na koje je PBZ poslao ovrhu putem zadužnice. Putem mobilnog bankarstva vidjeli smo da je uplata prošla,i nema više duga po kreditu. Kopiju uplate poslali smo i na njihov meil,i pokušavam ih kontaktirati cijeli dan no bezuspješno. Na info telefon Fine gospodin nam je rekao da je bilo bolje da smo uplatili direktno cijeli iznos obje ovrhe na blokiran račun i da bi Fina to povukla,rasporedila i odblokirala. Moram napomenuti da je ovrha od PBZa je tek otprije par dana i piše da će sredstva bit prenesena za 60 dana.Ovako da moramo bit uporni, kontaktirati banke i da oni onda šalju Fini zahtjev za deblokadu i da to dulje traje. Moje pitanje je, dali smo stvarno ovako otegnuli sve to i koliko otprilike moramo čekati za odblokiranje računa? Hvala puno na odgovoru
  5. Ovrhu šalju takoreći odmah,barem u našim slučajevima,mjesec do dva,nakon što vam dođe raskid ugovora putem meila. Uglavnom reći će vam da im plaćate mjesečno toliko i toliko i da vam je neće poslati ukoliko plaćate po dogovoru,ali hoće. E sad jedino ako ćete se žaliti na prijedlog za ovrhu, mislim da sam negdje čitala da su ljudi upravo zbog tih prolongata slali žalbe na prijedlog,ali ne bi ulazila dalje u to,jer se ne razumijem. Možda će netko na forumu znati više o tome. Da vama je dug poveći i sigurno će tražiti veće mjesečne uplate.
  6. Dug je bio oko 5500kn kad su mi stavili ovrhu,zatim je krenuo moratorij na ovrhe pa sam im uplaćivala to vrijeme svaki mjesec nešto sitno,isto po 300-400kn,nakon toga sam ostala bez posla pa im se nije ništa naplaćivalo na ovrhu i tada su opet krenuli sa pozivima da im moram plaćati. Da se razumijemo ne mogu vas prisilit na ove mjesečne rate jer im naravno niste dužni van ovrhe išta plaćati,al čisto ja ih se želim rješit što prije,zato im i plaćam. Vjerujem da nakon što ih isplatim će povući ovrhu pošto je suprug imao identičnu situaciju sa njima i tako ih je isplatio.
  7. Ponudili su mi sami 400kn mjesečno,platim im u dva puta.
  8. Što su vam već zvali nekog iz obitelji ili poslodavca? Meni nisu nikad,doduše ja im se uvijek javim kad zovu,zove me uvijek ista teta,već se i znamo😆 a već se godinu dana natežem sa njima. Ostalo mi je još nekih 2600kn za otplatiti. Imam ovrhu od njih al se trenutno ne naplaćuju ništa jer mi je sve zaštićeno pa smo se nagodili da im plaćam određeni iznos mjesečno. Zasad je to ok,uplatila sam njima direktno u dva puta mjesečno ,a oni su to isknjižili na Finu ili kako se već kaže. Uplatila sam im prvi put i rekla da neću više dok ne vidim da su mi smanjili dug na Fini i stvarno su ga umanjili,tako i drugi put. Ali da nisu naporni sa konstantnim telefoniranjem, stvarno jesu.
  9. Hvala puno na odgovoru. Budem i ja onda isto tako kad budem uplatila,tako i jesam jednom u studenom i povuklo je odmah na ovrhu. Mene su isto tako tražili,poslali su mi meil nagodbe i datume kad i koliko im moram uplaćivati. Naravno da to neću moći izvesti i već očekujem sljedeći njihov poziv.
  10. Poštovani, Nadovezala bi se samo jednim pitanjem na ovu temu. Dakle imam ovrhu na Fini za brze online pozajmice i prvi su u redu naplate. Unazad tri mjeseca nisu se uspjeli ništa naplatiti jer sam na zavodu i primam naknadu koja je cijela zaštićena. Zvali su me nekidan sa pitanjima što se događa, zašto nema uplata i žele da im uplacujem mjesečno određene iznose. Ja dug priznajem,moj je i vratit cu ga čim se opet zaposlim,no zanima me dali ja trebam njima tako uplaćivati, pretpostavljam da ne. I zanima me dali oni mogu kako saznati da primam naknadu sa burze i dali mi mogu tražiti ovrhu na naknadi tj.promjeniti način ovrhe ( neznam dali sam se ispravno izrazila ). I dali me uopće imaju pravo tako zvati jer očigledno da opet počinje njihovo maltretiranje kojeg sam mislila da sam se riješila s obzirom na ovrhu. Hvala puno na odgovoru.
  11. Večer, Meni je otkazan njihov AMEX u 11/2019 i sve je poslano na naplatu. Pokušala sam dogovoriti otplatu na rate ali rekli su mi da više nemaju tu praksu. Zatim sam od njihovog odvjetnika prvo dobila opomenu tj.zadnji poziv da uplatim cijeli iznos u roku 7 dana,kad sam upitala za mogućnost obročne otplate odvjetnik me opet uputio na PBZ,a od njih sam opet dobila odbijenicu. Uplaćivala sam im ali stvarno manje iznose s obzirom na cijeli dug ( 60000kn ) i evo prije mjesec dana su mi poslali ovrhu. Znači nekih godinu dana al vjerujem da bi bilo i prije da nije bilo moratorija. Ukoliko ste u mogućnosti probajte im što više uplaćivati jer vaš je dug ipak puno manji pa vas možda i neće dirati. To vam je moj primjer,ako pomaže.
  12. Borbena,hvala na odgovoru. Znači ja sam samo tražila odgodu ovrhe radi trenutnog financijskog stanja. Dali ja mogu podnijeti sudu kakav podnesak i na koji način,jer iskreno ne želim se pojaviti na sud.
  13. Poštovana, Zamolila bih opet samo pomoć u svezi moje teme pošto sam totalni laik kad je riječ o sudskim postupcima. Dakle vezano gore uz temu,postupak se nastavlja sudskom parnicim. Bilo je vec jucer pripremno ročište na kojem se nisam pojavila ,a PBZ je poslao svojeg opunomoćenika. Evo kako to sad izgleda na e građani. Što dalje mogu očekivati? Velike troškove parnice? Dali ja mogu se očitovati kako pisanim putem? Iskreno mislim da nemam velike šanse da dobijem parnicu. Hvala puno unaprijed.
  14. Borbena, nije se postupak nastavio, to je zadnje što sam dobila od suda,da se rješenje stavlja izvan snage. A što se tiče blokade, blokirala me PBZ banka znači interno, samo račune koje imam u njihovoj banci, kažu da oni to mogu. Al neznam dali mogu radi duga po Mastercard kartici, ako se tu vodi drugi postupak. Očito su vidjeli da se tu neće naplatiti pa su opet sami me odlučili blokirati.
  15. Poštovanje, Molim Vas ako mi možete pomoći. Dakle, imam dug po Mastercard charge kartici kod PBZ, u prvom mjesecu banka ukida karticu i blokira mi interno tekući i devizni račun koje imam kod njih otvorene. Uspjeli su se naplatit nekih 2000kn od 12000kn.U trećem mjesecu šalju ovrhu, taman pred nastup korona krize, šaljem žalbu na ovrhu i od suda stiže rješenje u kojem piše da se citiram "rješenje trenutno stavlja izvan snage a postupak ce se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga," U petom mjesecu PBZ odblokira sve račune do prekjučer kad su opet blokirani. Zovem ih i kažu da je radi duga po obročnoj otplati, nekih 2000kn,ok to mi je jasno, ali i opet radi duga po Mastercardu?? Naravno, svaki put pred plaću blokiraju. Recite mi dali oni to mogu ili? Opet radi tog mastercard a blokirati? Hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija