Jump to content

Tamara Jelicic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Tamara Jelicic je reagirao na Borbena7 u Djelomična isplata studentu   
    Poslodavca slobodno možete prijaviti i nadležnom državnom odvjetništvu, a radi krivotvorenja Vašeg potpisa s obzirom da je postupanje poslodavca kazneno djelo.
    Također, poslodavca između ostalog možete prijaviti i nadležnom inspektoratu da je stupio u radni odnos s Vama bez sklapanja pisanog ugovora o radu.
    Ili su umrežene s njima. Ovo izgleda kao uhodana praksa, tako da zaslužuje da napravite prijave po obje osnove (prekršajna i kaznena).
  2. Hvala
    Tamara Jelicic je reagirao na Borbena7 u Djelomična isplata studentu   
    Ovo je i za kaznenu prijavu.
    Kako znate, da li je isplata u skladu sa ugovorom kada niste vidjeli sadržaj istog?
  3. Hvala
    Tamara Jelicic je reagirao na lawbydesign u Djelomična isplata studentu   
    Zato je moj prijedlog odmah Inspektorat rada.
    Pogotovo jer vam je i ugovor netočno ispunjen (manje sati).
  4. Hvala
    Tamara Jelicic je reagirao na lawbydesign u Djelomična isplata studentu   
    SC nije u pravu.
    U slučaju da poslodavac ne isplati naknadu za obavljeni studentski posao, tada će posrednik - SC, imati pravo i obvezu zastupati studenta u potraživanju naknade, kao i poduzeti sve pravne radnje da se račun naplati od poslodavca i naknada isplati studentu. 

    Na zahtjev posrednika, poslodavac će biti obvezan dostaviti ugovor sa svim potrebnim podacima za isplatu naknade, kao i dokaz o uplati naknade i to u roku od 15 dana nakon što je zaprimio opomenu. Ako poslodavac ne izvrši isplatu nakon zaprimljene opomene, tada će posrednik imati pravo pokrenuti postupak prisilne naplate u roku od 15 dana. No, kada poslodavac ne isplati naknadu studentu za obavljeni studentski posao u roku u kojemu su poduzete sve pravne radnje, tada će posrednik biti solidarno odgovaran za obveze poslodavca prema studentu, te mu isplatiti naknadu iz vlastitih sredstava. Posrednik neće biti obvezan pokrenuti postupak prisilne naplate ako je prije sklapanja ugovora pisano upozorio studenta na lošu poslovnu praksu poslodavca, odnosno učestalo neplaćanje naknade studentima. ( npr. informacija o poslodavcima koji neredovito plaćaju bit će objavljena na internetskim stranicama posrednika).

    Inspektori i drugi ovlaštenici službenici za nadzor propisa iz područja rada, poreza, prireza i doprinosa nadležni su za provođenje inspekcijskog nadzora u području studentskih poslova, s tim da nadzor nad djelatnosti posredovanja obavlja Ministarstvo. Postupak inspekcijskog nadzora može se pokrenuti i po obavijesti studenta, poslodavca ili posrednika. Dakle, poslodavca možete prijaviti Inspektoratu rada.
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija