Jump to content

Franky

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Franky objavio

  1. Ja mislim da je to najbolji plan, tako i ja radim, I mislim da se može stići, istina da toga (trgovačko, ovšno, EU, uprava, ustav itd.) ima dosta, ali mislim da je ovo gore navedeno najbitnije. Smatram kako će usmeni biti negdje sredinom prvog mjeseca (skijanja i slično), tako da će vremena biti. Jedino treba pismeni prvo položiti.
  2. ja bih isto zamolio presude, na mail zzrno1@net.hr hvala
  3. Molim i meni skriptu ako netko šalje zzrno1@net.hr Unaprijed hvala.
  4. Molim Vas žutu knjigu. Hitno. Na mail zeljko.zrno@gradnja.hr Unaprijed hvala.
  5. Stari Zakon o radu navodi da "ukoliko je rad organiziran u manje od 6 radnih dana u tjednu, a kolektivnim ugovorm, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije drukčije određeno smatra se da je radno vrijeme raspoređeno na 6 radnih dana". Novi ZR nema definiran taj problem , nego navodi da je godišnji odmor 4 tjedna, s tim da se kolektivnim ugovorom,pravilnikom o radu ili ugovorom o radu utvrđuje točan broj dana GO.
  6. Ja bih isto molio šprance na mail zzrno1@net.hr. Unaprijed hvala
  7. Zvao sam broj sa stranice Ministarstva pravosuđa, odnosno 3710-700 i 3710-800 srijedom od 9 do 13 sati. Malo je teže dobiti, ali treba biti uporan.
  8. Slijedeće godine u lipnju, nisam volontirao na sudu nego sam cijelo vrijeme u gospodarstvu. Bitno da nemoram ici na pravosudnu akademiju i volontirati jer stvarno neznam kada bih našao vremena. Počinjem polako učiti, sklupljam literaturu i tako.
  9. Napokon dobre vijesti!!!!! Sad sam zvao Ministarstvo i dobio potvrdu našeg tumačenja, dakle svi mi koji smo počeli raditi prije stupanja na snagu novog Zakona stječemo uvjete po starom zakonu, a sam ispit polažemo po novome.
  10. Činjenica je da je trebao voditi očevidnike, ovjeravati prateće listove prilikom predaje ovlaštenim skupljačima i slično. Imaš dobru stranicu Agencije za zaštitu okoliša (www.azo.hr)na kojoj su objavljeni svi relevantni zakonski propisi, kao i obrasci odnosno očevidnici u excel formatu. Budući da se obrt bavi lakiranjem ti najbolje znaš koji se sve opasni materijali koriste, (npr. boja, zauljeni filteri, akumulatori i sl.) Trebaš pronaći Pravilnike koji opisuju otpad koji stvaraš. te onda trebaš postupiti po njima, na kraju svakog Pravilnika imaš obrasce, kao i objašnjenje kako se isti popunjavaju. Spomenuo bih ti još zakon o otpadu, Pravilnik o gospodarenju otpadom, pa onda pravilnike koje ćeš vidjeti na stranicama AZO. Što se tiče ne vođenja očevidnika od 1997. godine, tu ti stvarno nemogu pomoći, vezano za to ići ćeš na prekršajni sud, pa se tamo probaj braniti,ali ne sa tezom nisam znao, ne čitam NN. Tema vezana za zaštitu okoliša je vrlo kopleksna i puna nekih čudnih detalja, zato sretno.
  11. Imam jedno pitanje. Mladi vozač upravlja vozilom poslije 23 sata i samim time čini prekršaj po čl.221. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za to predviđena kazna iznosi 500,00 kuna i jedan negativni bod. I ništa ne bi bilo sporno da mi nisu uzeli vozačku do sutradan ujutro, naime nigdje u Zakonu ne piše da mi mogu oduzeti dozvolu. Da li eventualno postoji neka odredba po kojoj mi mogu oduzeti dozvolu ili su mi je nezakonito oduzeli ??? Ako su mi je oduzeli nezakonito, što mi je činiti???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija