Jump to content

Vačko

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Vačko je reagirao na drot13 u Promjena iskaza kao svjedoka   
    Mogu te tužiti za davanje lažnog iskaza.
    Kako je došlo do toga da bi promijenio iskaz?
  2. Sviđa mi se
    Vačko je dobio reakciju od Borbena7 u Viđanje djeteta u terminima   
    Pitanje me čisto načelno zanima, ne mogu komentirati iz osobnog iskustva jer sam iskoristio baš svaku mogućnost da budem sa svojim djetetom. Taman to bila i jedna minuta. Naravno, možete zamisliti da je u puno godina bilo puno puta situacija koje su bile nepovoljne, no da bih ipak ostvario 100% pa i više od toga, odrekao sam se godinama doslovno svega što čovjek uopće može zamisliti te zanemario sve ostalo, samo da budem s djetetom. Zbog djeteta. Treba me, i to iz puno razloga...
    Dakle, koliko sam shvatio iz dosadašnjeg pravnog i inog iskustva, dodijeljeno tj. definirano vrijeme služi kao zaštitno jamstvo kako roditelju koji ne živi s djetetom tako i djetetu (!) da će moći ostvarivati međusobne osobne odnose. Misliim da ti termini, iako je to naravno poželjno za dijete, ne moraju biti 100% iskorišteni od strane roditelja koji ne živi s djetetom. Mogu biti. Ali i ne moraju.

    Pitanje je:

    a) je li roditelj svjesno iz nekog (opravdanog ili neopravdanog) razloga ne želi iskoristiti to definirano vrijeme.
    b)  ili dotični roditelj zbog nekog razloga (ili više njih) nije u mogućnosti u cjelosti iskoristiti to vrijeme. Iako bi to načelno želio/željela.


    Ako je odgovor a), onda nešto u samom dogovoru ili u njegovom nastanku (nemetnuto, pod pritiskom, nerealna procjena i sl.) nije dobro utanačeno.

    Ako je odgovor b), onda je na roditeljima da u svrhu dobrobiti djeteta dogovaraju kako i kada će oganizirati iznimke.

    Iz uvodnog izlaganja se ne može zaključivati o razlozima, niti je vidljivo bilo što drugo u smislu tko pita, zašto pita i koja je uopće Vaša pozicija kao roditelja. Vjerojatno ste to namjerno tako sročili, ali to otežava komentiranje i davanje odgovora.
     






     
     
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija