Jump to content

prvo1

Korisnik
  • Broj objava

    124
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ako postoji građevinska dozvola obijekat je legalan i to vam se ne može oduzeti. Ako nije u građevinskog području više, što je čudno ali moguće znači da je dogradnja protuzakonita i ne možete dograđivati ništa, osim rekonstrukcije u istim gabaritima. Zahtjev da se parcela ponovno vrati u građevinskog područje predajte u jedinici lokalne samouprave i tijekom sljedeće izmjene i dopune prostornog plana JLS će odlučiti o toj izmjeni pozitivno ili negativno. S obzirom da je objekat legalan vjerojatno Vam zahtjev bude prihvaćen. Ostaje vam samo čekanje kada bude sljedeća izmjena prostornog plana. JLS ne radi to stalno nego dok se stekne potreba da se to napravi, naima neće to ići raditi samo za 1 parcelu jer je skupo. Plan za navedeno područje može biti višeg ili nižeg reda. Naime ne postoji za svako područje GUP ili UPU nego je nekad samo PPUO ili PPUG.
  2. nemaš osnove za tužiti ga osim neka privatna tužba bez efekta. Ako susjed neće potpisati suglasnost tada projekt ide na reviziju u ministarstvo. Projektant u tom slučaju ti vjerojatno bude rekao veću cijenu jer projekt tada mora biti pedantnije napravljen. Ako je sve u skladu sa uvjetima gradnje na navedenoj praceli, sve u skladu sa prostornim planom vi budete dobili građevinsku dozvolu osim da vam postupak bude trajao malo duže. susjed vam u tom slučaju ne može ništa osim zavlačiti vas.
  3. uporabna dozvola nema veze sa vlasništvom. Vi možete kupiti parcelu na kojoj je sagrađena kuće bez ikakvih dokumenata, dozvole i slično. VI tad kupujete parcelu. Uporabna dozvola i takve stvari su potencirane od strane banaka kad se kupnja vrši preko kredita da u slučaju da ne otplaćujete kredit banka lakše može prodati kuću.
  4. Tako bude kako sam napisao. LP
  5. ne postoji rok, jer nema zakonskog načina da se on utvrdi točno. ne, nije uobičajna praksa da privatni korisnici plaćaju asfaltiranje. Stvar je ako ste prodali, a ovdje nije bilo od državne važnosti nemate neke šanse. rješenje je dogovor sa onim tko ima koristi od te ceste.
  6. zelena površina ti je nešto drugo. Izgrađenost parcele definira se prostornim planom. Da, za izgradnju na parceli potrebna je suglasnost svih vlasnika. Kako za jednostavne građevine za koje nije potreban ni projekt a niti dozvola možeš ju sam izgraditi i postaviti jer ti se nitko nigdje od ostalih suvlasnika ne mora potpisati. Ti imaš pravo to tamo postaviti, a drugi imaju pravo to maknuti. osim ne smiju ti oštetiti imovinu, ali maknuti mogu.
  7. ogradu gradiš sam. ima neformalno pravilo da gradiš s desne strane ogradu no nema zakona koji bi to regulirao niti možeš susjeda natjerati da on napravi ogradu.
  8. vrsta "kulture" ne utječe na to. nije bitno dal je šuma ili livada, ako dodiruje se njegova parcela sa javnom prometnicom znači da ima izlaz na cestu. Ako ga nema, i ako nije od prije upisano neko pravo služnosti preko tvojeg, tada je to njegov problem i on nema pristup na cestu. U tom slučaju ti mu možeš zabraniti da se vozi preko tvojeg. Ako ima veliku razliku visine ili nešto kod izlaza na cestu, to je njegov problem ne tvoj.
  9. Pravosudom presudom Visokog suda republike HR presuđeno je da DORH predložio kaznu protivno zakonu i da je Sud protivno zakonu presudio kaznu.
  10. on ne smije preko tvojeg, ti ne smiješ preko njegovog. dok nije to napravio, sjekirom ti maknuo ogradu policija neće ništa napraviti. Realno, ti si trenutno u prekršaju. ali je i on jer prelazi preko tvojeg. to da prelazi preko tvojeg je realno smiješna situacija. prema katastru jasno se vidi da sve parcele imaju pristup na prometnicu. a razlika visine je problem vlasnika a ne države ni općine.
  11. nikve veze nemaju urbanisti sa ovim što se napisali. Ucrtani put i zatečeno pravo služnosti su drugo, to je od prije, no nitko ne može nakadno dobiti pristupni put preko tuđe parcele,
  12. na navednoj temi piše potpuno krivo. ne gledaj tu temu jer nema smisla. On nikakva prava nema da smije prelaziti preko tvoje parcele osim ako mu ti to ne dozvoliš i osim ako je to od prije upisano u katastar obaveza omogućavanja pristupa. Tužiti za to da mu omogućiš da može preko tvoje parcele nema nikakvog temelja. elektirčna ograda je drugo, to nemaš pravo imati uz među jer time diraš i njegovu parcelu, ako ju pomakneš unutar svoje parcele tada može, znači ne smije tvoja elektirčna ograda doticati njegu parcele bez njegove dozvole, to je drugi zakon, nema veze sa vlasništvom i prelaskom preko parcele
  13. Ne, svaka parcela ne mora imati pristupni put. ne možeš nekome uzeti dio parcele za tvoj put. 1. svaka parcela ne mora imati pristupnu put, nego parcela da bi bila građevinska mora imati pristupnu put. Ako nema pristupni put, to znači da je parcela bez pristupnog puta. Vi spominjete zatečeno stanje gdje je od prije negdje definiran nužni prolaz. 2. nikome se ne može uzeti dio parcele samo tako, osim dok je stvar od državnog interesa pa se izvlaštenjem uz obeštećenje vlasnika dio parcele ili cijela prenamjenjuje u korist objekata od državnog interesa.
  14. Korišten je izvanredno pravni lijek, i pravomoćna presuda Visokog suda je da je DORH i sud prekršio zakon u korist počinitelja kaznenog djela. Dali su počinitelju manju kaznu nego što je dozvoljeno Zakonom. To je utvrdio Visoki sud Republike Hrvatske.
  15. Činjenica je neosporna da sud ne želi provesti presudu. Koji je razlog ne znam, i uporno štite tu osobu. Čak i prijetnje sam dobio da ako budem dalje ispitivao da će joj smanjiti, tj potpuno ukinuti kaznu. preinaka kazne u uvjetnu značila bi realno ukidanje kazne. To nije direktna prijetnja i nemam dokaze jer nema ništa pismenog no to je meni bila prijetnja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija