Jump to content

zelezna

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam puno na Vasim odgovorima. Aka budem imala jos nekih pitanja javiti cu se. -uglavnom ja lgano krecem iz nutra u rekonstrukciju ruse se dva zida i jedan novi ce se napraviti. Trazim i prikljucak vode za objekt. Nadam se pozitivnom ishodu tu. -trebala bit i postaviti 2 prozora i neka ulazna vrata koja za sad ne postoje iako se bojim nadam se da nece biti problema
  2. Poštovani, sve moje ovrhe su s 15.2 izknjizene nakom 3700dana. Te se nalaze na NIO obrascu radi se o cca 16000,00 EURA vecina ih je iz 2014/2015 godine. Moje pitanje je kako da se s njima svima nagodim da se ne plate kamate nego da se jednostavno plati stvarni dug. Dakle ne bjezim od duga citam iskustva ljudi sve se mora kad tad platiti jednostavni stecaj sam odbila upravo radi toga. Da li mi treba odvjetnik ili da probam sama. Imam gotovine da sve otplatim ali mi je u cilju da platim sto manje moguce. Zelim se jednom za svagda rijesiti te nocne more. I drugo pitanje za isti broj ovrhe vode se 2 ovrhe kako je to moguce i kome se u vezi toga obratiti?? Hvala na odg.
  3. Trazili smoke uporabnu dozvolu nismo je dobili jer objekt vise nije u gradjevinskoj zoni. Dio objekta je i srusen zbog obilaznice koja je u blizini. Te isti vise nije u skladu s gradjevinskom dozvolom. Sto se tice zeljeznicke pruge trasa vise ne prolazi tamo. Niti je nema vec par godina na prostornom planu. Posjedujem i upit o zemljistu iz 2000 godine gdje pise da se cestice djelomicne nalaze u gradjevinskoj zoni i to cca 120m od ceste koja prolazi kroz naselje. Ostatak zemljista je poljoprivredno zemljiste a u skladu s odredbama Prostornog plana bivse opcine. Ja stvarno vise ne znam na koju stranu ici i kome se vise obratit. Iz tog razloga i trazim savjete sto dalje.
  4. Pozdrav. Nakon dugo vremena dobili smo ovakav odgovor: Podnositelj trazi prosirenje gradjevinskog podrucja na predmetne gradjevinske parcele kako bi se gospodarsko objek za koji nije ishodjen akt za uporabu mogao prenamijeniti u stambeni, U osnovnom planu tu je planirana traza za zeljeznicku prugu te je parcela bila izvan gradjevinskog podrucja. Podrucje se nalazi u plavnoj zoni sukladno karti rizika od vecih nesreca i neposeredno je uz obizanicu te prestavlja ugrozu od buke i prometa te je izvor zagadjena zraka prenamjenom predmetnih parcela ne mogu se formirati gradjevinske cestice jer nemaju izlaz na prometnu povrsinu nema prostora za izgradnju okretista ni potrebnu dubinu sukladno odredbama plana da se u daljnjim postupcnima ne mogu prenamjeniti u stambene. Imate li kakav prijedlog sto dalje probati i kome se obratiti, parcela je do kuce u kojoj sad zivimo radi se o slijepoj ulici. Da li se ako se unutar gabarita nista ne mijenja smije urediti stambeni prostor u kojem bi se privremeno boravilo. Hvala na odgovoru
  5. Postovani, danas mi je na e pretinac stigla poruka za provedbu jednostavnog stecaja potrosaca. Na ocitovanje sam zaboravila i naravno proslo je vise od 15 dana od kad je dostavljeno na kucnu adresu. Danas mi je u korisnicki pretinac stiglo sljedece: PRIJEDLOG ZA PROVEDBU JEDNOSTAVNOG POSTUPKA STEČAJA POTROŠAČA Na temelju članka 79.a stavka 1. Zakona o stečaju potrošača („Narodne novine“, 100/15, 67/18, 36/22; dalje u tekstu: Zakon), Financijska agencija je pozvala potrošača XY da se u roku od 15 dana od dana dostave Poziva očituje je li suglasan da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad njegovom imovinom. [ ] Potrošač se očitovao da je suglasan [ ] Potrošač se očitovao da je suglasan i predložio pokretanje postupka i u odnosu na vjerovnike koji su nakon slanja Poziva povukli osnovu za plaćanje [x] Potrošač se nije očitovao te se sukladno odredbi članka 79.c stavka 2. Zakona smatra da je suglasan Sukladno navedenom, Financijska agencija prema članku 79. d Zakona nadležnom sudu u elektroničkom obliku podnosi Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača nad imovinom potrošača. Na dan podnošenja ovog prijedloga u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 0 dana na teret računa i novčanih sredstava potrošača evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 0,00 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate), a u koji iznos su također uračunate tražbine radi osiguranja ili radi naplate novčane kazne ako su iste evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje. Iznos glavnice iz osnova za plaćanje iz članka 79.a stavka 3. i 4. Zakona, koje na dan podnošenja Prijedloga nisu evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje iznosi 16.797,16 EUR. Temeljem sljedećih osnova za plaćanje utvrđeno je da su ispunjene pretpostavke iz članka 79.a stavka 2. Zakona, a ispunjenje kojih pretpostavki je uvjet za slanje ovog Prijedloga: xy navedene Osnove Sukladno članku 79. d stavku 3. Zakona Financijska agencija predlaže naslovnom sudu da provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad imovinom potrošača, a radi namirenja vjerovnika koji su navedeni u ovom Prijedlogu. Uz Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača Financijska agencija dostavlja naslovnom sudu u elektroničkom obliku Očitovanje potrošača i ostalu dokumentaciju, ako je isto dostavljeno od strane potrošača te Poziv kojim je potrošač pozvan na dostavu Očitovanja vezanog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača. Financijska agencija Pretpostavljam da se ovo i dalje moze zausataviti, zanima me na koji nacin i u kojem roku. Imam dogovor s vecinom vjerovnika i otplacujem direktno. Ne bi da se ovo provede. Imate li kaka sav savjet kako ovo izbjeci?? Da li Lp, Z
  6. Kud dalje krenuti da objekt ponovo uđe u građevinsku zonu? Da li na objektu mozemo dograditi nesto? Prikljucak struje, kucni broj imamo.
  7. Postovani, imam par pitanja i nedoumca. Prosle godine kupili smo jedan objekt za koji je na katarstru upisana gospodarska zgrada 128m2, zgrada mjes. upotrebe od 36m2. One su zajedno ne radi se o 2 zasebna objekta. Obje su građene 1993 i u 1994 upisane u katastru, postoji i građevinska dozvola i sve što je u to doba bilo potrebno. No ne nalazi se vise u građevinskoj zoni. Kako je to moguce? Objekt je godinama bio zapusten jer je ovrhama oduzet od prijasnjih vlasnika. Sta dalje? Kuda krenuti? Ima li netko slicnu situaciju?' Lp, J
  8. Kao ako promjenite drzavljanstvo gore ako dobite u stranoj zemlji tak sam ja nekaj dobila odg od jedne pravne osobe a sada kako je tocno nebi znala...a tolko vam je ostalo jos duga za platiti ili ste vec pola rjesili?

    1. Prikaži ranije komentare  6 više
    2. zelezna

      zelezna

      Probajte preko agencija naci nesto vani. Bilo sto.
      To je jedino sto  Vam mogu savjetovati.

    3. Andy 18

      Andy 18

      Ja sam isto jos u goroj situaciji sta da vam kazem prije par god sam digla u svoje ime nek9m kredit  i nikad taj kredit ta osoba nije placala to je bilo 2011godine.. posto nisam nigdje radila primanja nisam imala nikakva banka se nije mogla naplatiti... nekretnina nemam..da bi me neki dan zvali iz neke agencijr za napatu a je dug prodan od zg banke i da sam duzna njima sad... dok me na fini i dalje za sve to ovrsavaju a kao prodali dug... strasna situacija iz koje isto nezz kako da se izvucem ne radim nemogu nac posao... itd... nesto prestrasno..

    4. Andy 18

      Andy 18

      Vec bi odavno ali nemogu zivim kod svojih sa malim djetetom od 4 god... a svojima se pribojavam uopce reci u kakvoj sam situaciji i da sam isla na svoje ime nesto potpisivat da digne kredit.. strasna situacija...ali tada sam bila.mlada i nisam znala za posljedice koje mi se sad dogadaju...

  9. 250000kn Nije da izbjegavam placanje duga. Jasno mi je da ga mogu provesti, ali me zanima na koji nacin. Kako to mislite ukoliko se ne mislim vracati u hrvatsku?
  10. Nije koliko ja znam, opomene ne dobivam sve ide preko fine (za sve što su mogle biti pokrenute ovrhe vec su pokrenute), blokirana sam vec 3 godine, uzimaju mi 1/4 plaće, zato me i zanima informacija sta se desava s ovrhama ako odem u inozemstvo raditi (mislim dugovanja nece pobjeci ali me zanima da li ce mi i tamo blokirati racune). I da imam auto, nekretnine ne.
  11. Ostala bez posla, pokrenuli ovrhu zbog kredita, pa usljedile kreditne kartice i sl.
  12. Poštovani, moje pitanje je sljedeće. Trenutno radim u Hrvatskoj naravno da imam blokirani račun jučer sam dobila sam posao u Austriji, s obzirom da imam ovrhu u Hrvatskoj da li će se ista moći provoditi i tamo, i na koji nacin? Hvala Vam unaprijed na odgovorima.
  13. Poštovani, molim za pomoć sto dalje da radim PBZ ne može bratiti novce, fina isto. Poslodavac nije dobro isplAtio a firma koja nije ovisila sredstva ih ne želi vratiti jer oni nisu pogriješili nego poslodavac.
  14. Dakle, poslodavac je priznao grešku i poslao ovrhovoditelju prigovor i zahtjev za povrat sredstava medjutim oni kažu da ih nece vratiti jer postoji ovrha nad mojim sredstvima i da ih zakonski ne moraju vratiti. Sto sad? Meni je ta svota jako bitna jer nemam iz čega živjeti idućih mjesec dana.
  15. Poštovani, dana 15.1 mi je isplaćena placa i naknada za neiskorišteni godišnji odmor. Za placu mi ja odmah bilo izuzeto 2/3 primanja, medjutim iz neznanja računovodstvo poslodavca nije 2/3 izuzeo iz iznosa naknade za neiskorišteni godisnji odmor posto su 2 platne liste. Čim sam dosla z firmu uvidjela sam grešku otišla na finu medjutim oni nisu nista mogli jer su sredstva otišla ovrhovoditelju savjetuju mi da idem u PBZ idem ja tamo i napravim reklamaciju medjutim sredstva vise nisu kod njih. Oni savjetuju da poslodavac zove ovrhovoditelja. Idući korak zovem ovrhovoditelja on tvrdi da zbog greške poslodavca on nije dužan vratiti novac a poslodavac je u prekršaju jer nije izuzeo 2/3 nego je sve isplatio na obični. Gđa u fini i u PBZ tvrde sa ovrhovoditelj na zahtjev poslodavca mora vratiti pogrešno uplaćena sredstva na njihov racun i onda ispravno isplatiti. Hitno Vas molim za savjet, Neznam sta i kuda dalje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija