Jump to content

votdfak

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je votdfak objavio

  1. prije 11 sati , zubzub je napisao:

    cekajte jel to na osnovu jednog roditelja dobio ili je dokaz o nacionalnoj pripadnosti?

    Dobio je zato sto je upisan u HR i kao sto rece @olelolebg do neke 1973 je bilo tako, posle su promenili... Ali voleo bih da mi neko racionalno objasni zasto smo mi koji smo rodjeni izmedju 1974-1976 osudjeni na ovu glupost? 

    Nije dobio na osnovu nacionalne pripadnosti sigurno, bukvalno je dobio zbog birokratskog sr*nja, kao sto sam i ja odbijen zbog birokratskog sr*nja. 

  2. prije 3 sati , Lone22 je napisao:

    Nema tu nista nejasno, niti nepoznato, osim ako ste zahtev podneli po nekom drugom clanu zakona tj osnovu.
    MUP tako resava cak i zahteve podnete po cl.5.st.2., ne osvrcuci se na zakon tj njegov navedeni clan koji ne sadrzi nikakvo vremensko ogranicenje.Znaci podzakonskim aktom je pokusano ogranicavanje zakonskog prava.  Zato je potpuno ocekivano da nadlezni sudski organi ospore takva resenja.


     

    Nisam se pozivao na clanove zakona, i slazem se da je na osnovu cl.5.st.2. resenje trebalo da bude pozitivno, ali avaj. Ne znam da li ce pomoci zalba ako se pozovem na navedeni clan? 

    Ja sam za sve godine zivota ovde u Srbiji svakako zasluzio SRB drzavljanstvo, a HR mi bez ikakve sumnje pripada poreklom. Bilo bi super da neko podeli sa nama ovde kako bi trebalo napisati zalbu. 

  3. @Lone22 "Odbija se zahtev za utvrdjivanjem hrvatskog drzavljanstva temeljem clanka 30. stavka 1. Zakona o hrvatskom drzavljanstvu."

    "Naime, predmetni zahtjev za utvrdjivanje hrvatskog drzavljanstva moze se preispitati samo temeljem odredbe clanka 30. stavka 1. Zakona o hrvatskom drzavljanstvu, kojom je propisano da se hrvatskim drzavljaninom smatra osoba koja je to svojstvo stekla po propisima vazecim do dana stupanja na snagu Zakona o hrvatskom drzavljanstvu (8.10.1991.g.)"

    "Slijedom naprijed navedenog, trebalo je rjesiti kao u izrijeku ovog rjesenja."

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija