Jump to content

Lena2

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jesu u ovom slucaju. Ona je u Austriji otvorila svoj obrt ("Gewerbe") i samostalna je. Nema poslodavca.
  2. hvala, da jasno mi je to. Naravno da cu prvo ponuditi suvlasnicima da preuzmu moj udio u koliko to zele i otvoreno cu im reci moju namjeru. Tako da nece biti iznenadenja i postoji mogucnost da se na drugi naciin rijesi. Nije mi u interesu nikome zakomplicirati stvari, ja samo zelim van iz tog suvlasnistva.
  3. To mi je jasno, da mora negdje biti porezni rezident. Kako tumaciti ovaj Clanak iz sporazum izmedu Austrije i Hrvatske? Mama je samostalna u Austriji ili to vrijedi samo u pod (2) navedene "profesionalne djelatnosti".
  4. mozda ima i osoba sa slicnim iskustvima koji mi se mogu javiti? Hvala
  5. Hvala vam na odgovorima, ovo sa odricanjem vlasnistva cu prouciti.
  6. Postovani, sljedeca situacija: mama radi u Austriji kao samostalna njegovateljica i nedavno je predala dobrovoljno porez u Hrvatskoj. Sad joj je doslo privremeno porezno rijesenje i dosta velike svote koje mora platiti za unazad 5 godina.. Sad pitanje: u Austriji ona ne mora placati porez jer je zarada ispod 11.000 EUR godisnje. Zasto mora u Hrvatskoj placati? Vrijedi li se protiv toga pubuniti i ako da, kako? Culi smo da su se neke njegovatelijce pobunila i da su im prigovori uvazeni. Sto da radimo? Zar ne postoji i ugovor izmedu Hrvatske i Austrije u kojem pise da se samostalan rad se oporezuju u drzavi u kojoj se izvodi? Jer on radi samo u Austriji, ne u Hrvatskoj kao njegovateljica. Moze li itko pomoci? Mozemo se samo boriti protiv toga ili nam treba odvjetnik? Puno hvala
  7. Pozdrav, mozda mi netko moze pomoci: Mogu li ja izaci iz suvlasnistva nekretnine, tako da se moj dio jednostavno podjeli na ostale suvlasnike? Naima pripada mi dio jedne nekretnine, koju ne zelim i za koju ni ne zelim novcanu naknadu ni nista. u moje vlasnistvo je doslo nasljedem, jer je bilo dio ostalog nasljedstva. Ali u toj nekretnini nitko ne zivi, nitko ju ne koristi i tesko je prodat. Samo zelim izaci iz tog suvlasnistva i da se moj dio jednostavno prepise na ostale. Bez da moram sklapati ugovore sa ostalim suvlasnicima, jer je situacija komplicirana. Ili mogu li naprimjer pokloniti taj dio opcini ili sta god. Puno hvala K.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija