Jump to content

Danate

Korisnik
  • Broj objava

    79
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Danate objavio

  1. prije 10 sati , frenki zg je napisao:

    Obratite se MUP - a  odjel za predstavke Građana  - unutarnja kontrola (adresu i e - mail, nađete na netu)
    Osobno sam se u jednom slučaju istome obratio, i dobio sam odgovor - i to jako brzo.

     

    Prijavio sam, dobio sam odgovor da nije da se postupa po službenoj dužnosti. No dokaz postoji, i našli su i tog policajca. Znači imam ime i prezime.

    Dakle mogu ja sam podnjeti kaznenu prijavu?

  2. prije 9 sati , biende je napisao:

    Poštovani, 

    Htjela sam Vas ovim putem pitati jesmo li dužni plaćati komunalnu naknadu koja se (uz još neke parametre) obračunava prema kvadraturi kuće ako se jedan dio kuće koristi kao neuređena tavanska prostorija u kojoj nije moguće  živjeti jer ista nije ožbukana niti okrečena. 

    U Rješenju o komunalnoj naknadi piše da se žalba može predati ili izjaviti na zapisnik te da se može predati i poštom preporučeno s napomenom da se na žalbu plaća određeni iznos  upravne pristojbe. Nisam shvatila kako se inače naplati cijena žalbe ako se žalba šalje preporučeno poštom? 

    Hvala! 

     

    Ako imate neki dokument koji to dokazuje građevinsku, rješenje o izvedenom stanju, plus slike. to sve sastavite i otiđite u JLS (općina/grad), možda Vam uvaže primjedbu i smanje za te kvadrate.

  3. prije 10 sati , Antonio1997 je napisao:

    Istraživao sam, ali nisam potpuno upućen, pravomoćnu sudsku odluku dobivam tek nakon što se završi privatna tužba? Odnosno ne smijem ništa obavljivati dok nije sudski 100% utvrđeno da je on kriv?

    Da, pravomoćna sudska odluka je tek po završetku tužbe, dok sud donese presudu i dok isteke rok žalbe

  4. prije 7 minuta, axl13 je napisao:

    koliku ulogu ima drzavni odvjetnik u praksi vezano za uvjetni odustanak od kaznenog progona? ako ima pristanak zrtve, jel to onda samo stvar formalnosti da ce drzavni odvjetnik to odobriti ( naravno ako se radi o kaznenom djelu do 5 godina, kako to nalaže zakon) 

     

    Ja sam bio žrtva teškog kaznenog djela, Državni odvjetnik me baš ništa nije pitao, DORH ništa nije mene kao žrtvu ni pitao niti ih je bilo briga, dapače još žrtvi odbruse da se nema što njima žaliti.

  5. Dana 05. 03. 2015. u 19:56, G-man je napisao:

    Za uvjetni odustanak odnosno odgodu kaznenog progona.

     

    Ako okrivljenik tada ispuni naloženu mu obvezu u roku koji određuje DO, tada se definitivno odbacuje kaznena prijava odnosno odustaje od progona. Ako to ne učini, ide se u optuženje. Ali, sve zavisi o pristanku žrtve.

     

    Više o tome - čl. 206d ZKP-a.

     

    DORH ništa ne pita žrtvu, odakle ti to?

     

    Ako je postupanje po službenoj dužnosti pokrenuli budu postupak, žrtva njih ne zanima niti ih je briga za nju, a ako je po privatnoj osnovi samo ništa ne budu napravili, dapače naglasak je da ne daju pravne savjete žrtvi.

  6. Dana 29. 06. 2023. u 16:38, waRp63 je napisao:

    Ne bi se složio i tvrdim da govorite neistinu. Nakon prvog i umrlim slučajevima i nakon drugog neuspjelog pokušaja uručenja sud daje nalog policiji za privođenje a ako ni to ne uspije sud stavlja poziv na oglasnu ploču i kad istekne rok smatra se da je poziv uručen i ako optuženi ne dođe sigurno slijedi raspisivanje tjeralice pa i pritvora ukoliko je teže kazneno djelo

    nije to baš tako. Barem ne sud vž.
    Osobno osjetio nepravdu. i ništa ne mogu, žalbe, ništa ne pomaže. ne žele ni obavjestiti počinitelja, a kamoli provesti presudu.

  7. Dana 21. 06. 2023. u 0:25, ozmah je napisao:

    Pozdrav,imam jedno pitanje
    2018 godine sam osudjen na uvjetnu/uslovnu kaznu od dvije godine,i novcanu kaznu od 50 km,i ta je uvjetna kazna istekla do sad
    Da li ce biti problema prilikom podizanja potvrde o nekaznjavanju za posao ?

     

     

    pa logiraj se na e-gradjanin, tamo imaš opciju podizanja potvrde o nekažnjavanju. ako je za posao, potvrda je besplatna. dobiješ ju relativno brzo na email. bez odlaska do suda.

  8. Dana 24. 06. 2023. u 10:26, waRp63 je napisao:

    Kad bi to tako bilo istinito i jednostavno "ne primiš koverte i riješio si se progona" svatko bi to radio i sud ne bi trebao ni postojati.

    Odgovor prethodni vrlo je blag i nedorečen. Ne odazivanje sudskom pozivu svaki put sud strože i strože postupa pa od naredbe za dovođenje ako ne uspije ide raspisivanje potrage ali i često puta pritvor radi izbjegavanja suda.

    Pa ko voli nek izvoli.

     

    ne ide ti to tako, sud neće nešto posebno napraviti.
    Osim ako ti nekoga tužiš, ovaj ne podiže poštu, jedino što bude da ćeš morati osobno snositi troškove sudskog dostavljača.
    Sud često ni ne postupi po presudi, znam slučaj, osoba ne podiže poštu, izbjegla je kaznu.

    Zavisno od postupka, sud pošalje sudski poziv, osoba ga ne primi, navede se da nije zaprimljena, ide se ponovno slati. tako u nekim slučajevima 3x. ne raspisuju potragu samo tako. a pritvor zbog toga nikada. briga ti je sud za to, bitno je njima da su poslali poziv.

  9. Dana 25. 06. 2023. u 19:58, mateooo je napisao:

    Pozdrav,

    zna li netko da li moze se izgradit pomocni objekt na djelu poljoprivrednog zemljista iste cestice zemlje na kojoj je legalna kuca na djeku koje je gradjevinsko zemljiste obzirom da bi bili udaljeni 15 metara i taj pomocni objekt bi bio u svrhu osnovnog objekta i cinio bi funkcionalnu cjelinu s njim.


    Ako je na čestici legalna kuća onda je to građevinsko zemljište, ne poljoprivredno. Ako prema prostornom planu za to područje ne ulaziš izvan dubine izgradnje možeš napraviti pomoćni objekt.

    Koliko je velik objekt? Ako je manji od 50 kvadrata i nema etažu onda može samo na temelju projekta bez građevinske dozvole. Ako je objekt spojen sa kućom onda trebaš projekt i građevinsku dozvolu.

  10. prije 28 minuta, Spitfire je napisao:

    Sud tj., vještaka koji će odrediti može li se nekretnina etažirati ne zanima previše je li nešto renovirano ili ne nego je li samostalna uporabna cjelina. Ako su svi stanovi samostalne uporabne cjeline (imaju zasebni ulaz, kuhinju, kupatilo itd.)

     

    Ako ga ne zanima dal je nešto renovirano ili ne, ima li onda veze kuhinja i kupatilo ili samo zasebno da je i sa vlastitim ulazom?
    On može reći da je to spremište?

  11. prije 3 sati , Jusuf110186 je napisao:

    Hvala al jos nesto ,,kuća ima 4 sprata ,,3 nova i četvrti nerenoviran,znaci neuseljiv.Ako sud želi pošteno da dijeli svakom po 2 sprata neće biti pravedno jer je razlika u novcu ogromna a ni jedna strana neće pristati da uzme jedan stan a drugi da ulaže i renovira.Tako da mislim da će to biti razlog da sud zaključi da je djelidba nemoguća i da će se kuća prodavati ili drazbom ili dogovorom i podijeliti novac.Sta vi kažete.

     

    Sud neće jednom dati useljiv stan a drugom neuređeno potkrovlje. Sud će unajmiti sudskog vještaka koji će probati probati podijeliti kuću na dva jednakovrijedna dijela. On će taj prijedlog dati objem stranama i ako se obje strane slože tad se može etažirati. ako ne kuća se prodaje, ili jedna strana isplaćuje drugu (ovo samo prema dogovoru)

  12. Dana 06. 06. 2023. u 15:26, pxenija je napisao:

    Da li netko mozda zna, da li se može promjeniti odvjetnik kojeg je optuženik dobio po službenoj dužnosti. Radi se o tome da nismo zadovoljni sa njegovim radom, znaci.. za vrijeme istražnog zatvora nikakva komunikacija, žalbe nije ulagao na vrijeme.. i još puno toga. Sada mi je prijatelj pušten da se brani sa slobode, i mogli bi platiti odvjetnika, ali ne znamo da li je to uopće moguće.

    hvala 

     Anažirajte novog odvjetnika, ovom po službenoj dužnosti nemojte ni obavijestiti. ne škodi dok stignu 2 žalbe.

    Ograda

    Dana 11. 06. 2023. u 7:46, MladenTo je napisao:

    Pozdrav!Prije dvije godine sam stavio fasadu na kuću i postavio ogradu sa svoje desne strane,čak u jednom dijelu 70cm na svojem kako bi susjed imao normalan ulaz u dvorište,sad taj isti susjed podiže zaštitu od pogleda koja se nalazi na metar od moje kuće uz postojeću ogradu (moju)što po meni narušava izgled a viša je od prozora koji ima zamućeo staklo i otvara se samo na kip da ne bi ometao njegovu privatnost, smije li on to?

     sa regulacione linije (cesta) smije 1.5 m a prema vama 2 metra visine.
    Kakva je to zaštita od pogleda? Što je napravio?

  13. prije 22 sati , vidaa je napisao:

    Pozdrav, zanima me koja je procedura gradnje nadstrešnice veće od 20m2 (36m2) kao natkriveni parking. Dali to spada pod kategoriju gdje treba glavni projekt te koja je cijena i na koje jos stvari trebam obratit pozornost. 
     

    ujedno me zanima kolika udaljenost mora bit od međe sa susjedom i takve nadstrešnice i dali se treba dobit njegova suglasnost. 
     

    lijep pozdrav 

    ide pod jednostavne građevine, trebaš projekt ali ne trebaš i građevinsku dozvolu. Susjed nema ništa sa tim, dakle ne moraš ga niti pitati. Udaljenosti prema prostornom planu,mora biti 3 m vatrogasni prolaz na parceli. rang cijene, projekt + geodeta cca 1200 euro.

  14. Dana 29. 05. 2020. u 16:57, Goran P je napisao:

    Ograda prema susjedu se u pravilu postavlja na međi, a ne pola metra od međe. Razmak se ostavlja ukoliko želite omogućiti npr. pješački prolaz ili ukoliko je susjedna parcela javna (cesta, vodotok i sl.) koja se ne ograđuje, da bi mogli održavati svoju ogradu sa vanjske strane.

    Koliko vidim, vi nemate uređenu među sa susjedom. Doći će vam geodet i reći će vam gdje se nalazi međa prema katastarskom planu. Ukoliko se oba susjeda sa tim slože, geodet će tu zabiti međnu oznaku, oba susjeda će potpisati zapisnik o omeđavanju i time vi imate uređenu među. Ukoliko se jedan od susjeda ne slaže s time što je geodet pokazao, morate ići na sudsko uređenje međe. Oba susjeda će platiti po pola troškove suda, vještaka itd. a vještak će skoro sigurno pokazati ono isto što je ranije pokazao geodet na omeđavanju.

    Ograda između susjeda se u pravilu postavlja jedna, zajednička, na međi i to u pravilu postavlja svaki susjed sa svoje desne strane gledano sa ulične strane. 

     

    Ograda i međa nisu jedno te isto. ograda se može postaviti i uvučeno. I neće svaki susjed plati po pola nego onaj koji nije zadovoljan ogradom i pokreće spor.

  15. prije 14 sati , sivko je napisao:

    Naravno da postoji rok a on je odmah pošto se moraš zahebavat za ministarstvom a poslije sa sudovima.Ako si zaposlen i izgubio zaradu i to ide isto, naravno uz određenu dokumentaciju.

    ukratko ništa ne priznaju i cilj je samo navlačenje. naravno mora se probati.

  16. prije 4 sati , sivko je napisao:

    Rok je odmah pošto moraš podnijet zahtjev za odštetu Ministarstvu pravosuđa pa će ti oni odredit neku cifru s kojom nećeš bit zadovoljan pa onda slijedi parnični postupak za određivanje odštete pa možda i žalba Min pravosuđa pa viši sud itd itd.

    postoji vremenski rok sigurno. nije odmah.
    Ali procedura je takva. Relano ne nadaj se ničemu. Njima je cilj da ti nedaju ništa, tj posao.

  17. prije 3 sati , genessis je napisao:

     

     

    Nisam mislio na to.
    Dakle odšteta za tih 60 dana, to moraš dobiti. Nije pitanje.

    Drugo je i druga posebna tužba ako je netko izvan sustava kriv da si bio tamo. npr netko te lažno optužio.

     

    Gospoda namjerno odugovlače, tj sve budu napravili da ne dobiješ. Rok ti nije prošao, ne odustaj.

  18. prije 5 sati , genessis je napisao:

    Pozdrav...evo ovako. Optuznica je odbacena, ali rijesenje mi nisu nikada poslali na kucnu adresu. Danas sam bio na sudu radi drugog slucaja, pa sam s odvjetnikom isao u pisarnicu i dobio rijesenje di se oslobadam svih optuzbi. Sad me zanima koliki je vremenski rok za podizanje odstetnog zahtjeva za vrijeme provedeno u pritvoru?

     

    Za što si bio optužen? Možda postoji opcija za tužbu za odštetu?

  19. Dana 25. 05. 2023. u 11:21, mutavi je napisao:

    Uvidom u prostorni plan. Možete to obaviti u nadležnom UO za prostorno uređenje ili lokalnoj samoupravi. 

    Isto tako možete kod UO za prostorno uređenje zatršiti izdavanje Lokacijske informacije za predmetne katastarske čestice. 

     

    Isto tako prostorni planovi nalaze se na stranicama JLS za određeno područje.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija