Jump to content

Patry

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima. Zanima me postoji li neki vremenski rok koliko dugo j.d.o.o. može biti u likvidaciji? I kolika bi mogla biti kazna za nepredavanje godišnjeg financijskog izvještaja? Od proglašenja likvidacije Gfi nije uopće predavan. A likvidacija je proglašena 2017.g. J.d.o.o. nema imovine. Likvidator, jedini član društva, ima privatnu nekretninu. Razlog svemu je neznanje. Nasljednici se zanimaju za brisanje j.d.o.o-a iz sudskog registra, te se tako otkrio propust u višegodišnjem nepredavanju Gfi-a.
  2. Borbena7, još jednom Vam se zahvaljujem na savjetu! Dobili smo povratni odgovor od Gpz-a i sve je riješeno. Knjiženi dug je preostali iznos koji je potrebno uplatiti za račun javnog bilježnika koji je proveo ovrhu 2016.godine. Sve je u najboljem redu.👍🙂
  3. 🙂 Hvala Vam, ovo nam je ohrabrujuća informacija.
  4. To me i "brine". Svi ti dodatni troškovi koji prate dug. Obratili smo se davatelju usluge Gpz-u, pa ću se javiti s povratnim informacijama.
  5. Odlično Zahvaljujem se još jednom na odgovoru.
  6. Ma odlično, ako je tako onda zaista nije nikakav problem dug i otplatiti. Hvala Vam
  7. Hvala Vam Borbena7 na odgovoru. Znači li to da ne moramo odbaciti mogućnost traženja zastare za dugovanje, iako je ovršni prijedlog poslan javnom bilježniku? Naravno, nakon što ustanovimo da li uopće imamo uvjete za potraživanje zastare.
  8. Poštovanje, Kuća partnerovih roditelja je sagrađena na 4 etaže, na način da svaka etaža predstavlja samostalni stan. Zajednički im je samo ulaz i stubište. Svaka etaža ima svoje brojilo za struju i brojilo za potrošnju plina, a jedino su sve etaže na istom brojilu za vodu. Jedna etaža je prodana i roditeljska kuća je u vlasništvu 3/4, a vlasnici prodanog stana su u suvlasništvu 1/4. Zanima me kako zakonski riješiti odvajanje vode i da li je to uopće moguće? Brojilo za vodu glasi na majku i uplatnica zagrebačkog holdinga dolazi na ime partnerove majke sa cjelokupnom potrošnjom vode za roditeljski dio kuće i za prodani stan.
  9. Veliki pozdrav svima. "Preuzela" sam brigu o plaćanju režija za kuću roditelja svog nevjenčanog partnera. Sve je do smrti prije par godina vodio pokojni tata, a majka nije bila upucena u apsolutno ništa. Nadalje su se plaćanja režija vršila veoma neredovito i nepravilno i nastali su dugovi. Da bismo sve to doveli u normalu odlučila sam se time pozabaviti. Od pred kraj 2021.g. kompletnu brigu o režijama ja vodim i sve je u tekućem stanju. Dokazi o svi uplatama su dostupni. Muči me samo što vidim( od samog početka) da postoji utuženi dug za plin. To vidim samo kao obavijest no nikada nije došlo rješenje od suda ili javnog bilježnika da je dug utužen. Kome da se obratimo po pitanju toga i postoji li mogućnost zastare dugovanja za režije od 1 godine jer je dug 100% stariji od 1,5 godine s obzirom da rješenja nikakvog do dana današnjeg nema. Dug nije veliki, sramotnih niti 5eura, ali me brine koliki je trenutni dug s obzirom na kamate jer se dugu ne zna vremenski period kada je nastao. Hvala Vam unaprijed na odgovoru!
  10. Puno, puno hvala na odgovoru i ugodan Vam ostatak večeri!! 😊
  11. Hvala Vam puno na odgovoru! Ne, firma nije bila vlasnik nikakve imovine, nema tereta na nekretnini niti stečajnog postupka. Iskreno, iznenadilo me da pokušaj naplate duga putem Fine nije prekinulo rok zastare, ali i vratilo nadu da bi se cijela situacija mogla povoljno riješiti u korist dužnika. Hvala Vam i za napomenu što se tiče mirovinskog osiguranja koje će poslije utjecati na cjelokupni staž za mirovinu. Svakako će se kontaktirati PU kao što ste i savjetovali! Svako dobro Vam želim!!
  12. Pozdrav svima. Imala bih dva pitanja i oba su vezana za dug prema Poreznoj upravi. 1) 2018.god. je Ministarstvo financija donijelo rješenje o ovrsi za dugove nastale u 2012. i 2013.godini. Ovrha je predana na FINU i zbog nemogućnosti naplate FINA je ovrhu nakon 3 godine (10/2021.) maknula na NIO obrazac. Zanima me da li u ovom slučaju vrijedi identični zakon o roku zastare koji počinje teči od trenutka ispisivanja ovrhe sa FINE ( 10/2021.) ili u ovom slučaju s obzirom da rješenje o ovrsi nije donio niti sud niti javni bilježnik, zastarni rok počinje teči od trenutka donošenja rješenja o ovrsi? Ukoliko ovrhovoditelj ne odluči poduzimati daljnje postupke u naplati dugovanja, može li se pozvati na zastaru nakon 6 godina koliko traje apsolutna zastara poreznog duga? To bi bio siječanj 2025.godine? 2) 2014.god. zatvoren je j.d.o.o. Prema ispisu na porezno knjigovodstvenoj kartici vidljiv je dug koji raste iz godine u godinu do kraja 2018.god., a od 2019. do 2020. dug se smanjuje, te na kraju 2021.god. dug više ne postoji. Bitno je da nije izvršena nikakva uplata kojom bi se dug smanjivao ili u potpunosti nestao. Imate li iskustva s ovakvim situacijama? Da li je potrebno Poreznoj upravi uputiti zahtjev za zastarom potraživanja barem za godine za koje je to moguće i pritom mislim na 2014., 2015. i 2016. godinu ili taj dug uopće zaista više ne postoji? Hvala Vam unaprijed i ispričavam se na podužem postu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija