Patry objavljeno: 6. svibanj 2023. Dijeli objavljeno: 6. svibanj 2023. Pozdrav svima. Zanima me postoji li neki vremenski rok koliko dugo j.d.o.o. može biti u likvidaciji? I kolika bi mogla biti kazna za nepredavanje godišnjeg financijskog izvještaja? Od proglašenja likvidacije Gfi nije uopće predavan. A likvidacija je proglašena 2017.g. J.d.o.o. nema imovine. Likvidator, jedini član društva, ima privatnu nekretninu. Razlog svemu je neznanje. Nasljednici se zanimaju za brisanje j.d.o.o-a iz sudskog registra, te se tako otkrio propust u višegodišnjem nepredavanju Gfi-a. frenki zg 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 7. svibanj 2023. Dijeli odgovoreno: 7. svibanj 2023. Koliko je meni poznato, nema vremenskog ograničenja za likvidaciju. Ona traje dok se ne unovči sva imovina i dok se ne isplate svi vjerovnici + vlasnici. Kazna za nepredavanje GFI-jeva je za firmu od 10.000 do 100.000 kn po godini, a za odgovornu osobu od 5.000 do 20.000 kn (stvarno ne znam koliko je to sad u eurima). Kao fizička osoba uvijek se možete žaliti na kaznu i navodno smanje uvijek ako se žalite tako da ako vam dođe šta slučajno, nemate ništa za izgubit ako se žalite po tom rješenju. Sad vam je najbolje otići u poreznu, izvaditi potvrdu o stanju duga i vidjeti jesu li firmu kažnjavali u tom periodu. O tome vam ovisi kako ćete dalje postupati s firmom. drot13 i frenki zg 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Patry odgovoreno: 7. svibanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 7. svibanj 2023. prije 1 sat, Miran89 je napisao: Koliko je meni poznato, nema vremenskog ograničenja za likvidaciju. Ona traje dok se ne unovči sva imovina i dok se ne isplate svi vjerovnici + vlasnici. Kazna za nepredavanje GFI-jeva je za firmu od 10.000 do 100.000 kn po godini, a za odgovornu osobu od 5.000 do 20.000 kn (stvarno ne znam koliko je to sad u eurima). Kao fizička osoba uvijek se možete žaliti na kaznu i navodno smanje uvijek ako se žalite tako da ako vam dođe šta slučajno, nemate ništa za izgubit ako se žalite po tom rješenju. Sad vam je najbolje otići u poreznu, izvaditi potvrdu o stanju duga i vidjeti jesu li firmu kažnjavali u tom periodu. O tome vam ovisi kako ćete dalje postupati s firmom. Ok, hvala Vam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.