Jump to content

Jusuf110186

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. To je sve [očito]zastarelo,jer da nije već odavno bi išao sudski postupak.Ako se javite ili stupite u kontakt sa tom firmom koja vas zove i uplatite im bar 1euro ,bilo ko iz familije ,to ubaci dobrovoljno ste priznali dug.Upravo takve slučajeve znam,to su divlje firme koje otkupe neku firmu ta male pare i upornim propadanje, doziranje,psihičkim terorom pokušaju naterati da neko drugi preuzme dug.Znaci,ignorisati i promeniti tel .
  2. Nisam advokat ali evo da pokušam pomoći.Unajmis privatnog detektiva (par dana,to uopšte nije skupo) da bi znao da li te stvarno neko prati.Necu da objašnjavam dalje da se ne bi našao uvrijedzen,ali ponekad neke stvari nisu baš onakve kakve se nama čine.
  3. Sad tek ne razumijem ,sta znaci to sad u praksi direkt u mom slučaju.
  4. Hvala al jos nesto ,,kuća ima 4 sprata ,,3 nova i četvrti nerenoviran,znaci neuseljiv.Ako sud želi pošteno da dijeli svakom po 2 sprata neće biti pravedno jer je razlika u novcu ogromna a ni jedna strana neće pristati da uzme jedan stan a drugi da ulaže i renovira.Tako da mislim da će to biti razlog da sud zaključi da je djelidba nemoguća i da će se kuća prodavati ili drazbom ili dogovorom i podijeliti novac.Sta vi kažete.
  5. Hvala ponovo od sveg srca al ču ponoviti pošto sam laik ,,,znači i ako je sestra u posjeduje kuće, tu živi a ja u inostranstvu i ako glase papiri 1/2 ,znaci razvrgnuce kuće na moj zahtjev,tužbu, neće se imovina pokušati dijeliti na spratove već direktno prodavati drazbom.Maninje bitno da ne može sprijeciti prodaju i da navede sud da dijeli recimo da svak dobije po 2 sprata jer je ogroman problem prodati pola kuće.Hvala unaprijed.
  6. Hvala na odgovoru ali,, koji je najlakši i najbrži i najizvodljiviji način da to završim jer sestra neće nikakav dogovor jer ide logikom ,,, da sam ja u inostranstvu i da se neću vraćati tako da ona koristi sve.Nadalje nažalost više nemamo nikakvog kontakta.
  7. Da dodam ,kuća ima 4 sprata useljiva ,sestra koristi jedan sprat a ja zivim u inostranstvu.Kucu ne zeli da prodaje a ja želim da prodamo i podijelimo na pola.
  8. Postovani nasledila sam kuću 1/2 sa svojom sestrom ,sve uknjiženo i zavedeni a ja želim da prodam svoj dio a sestra ne.Kako da prodam svoju polovinu koja glasi 1/2.Kuca ima 4 stana useljiva ,baštu, garažu.Ne pristaje na prodaju cijele kuće i podelu novca a ja se ne zelim vraćati iz inostranstva zato želim da prodamo i podijeliti novac.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija