Jump to content

Kresoc1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Kresoc1 je reagirao na Bonaparte u Naknada odvjetniku   
    Tako je, ne postoji limit, može biti 30 rasprava i Vi onda platite svih 30 pristupa na raspravu svom odvjetniku, a kad dobijete presudu u svoju korist isti Vam budu nadoknađeni (ako ih Sud prizna i ako Vam je odvjetnik sve zaračunao sukladno Tarifi). Realno, sukladno načelu ekonomičnosti, Sudovi bi to sve trebali odraditi na pripremnom ročištu, odmah ga zaključiti i provesti glavnu raspravu, ali to nikad, baš nikad nije tako, ali ne brinite, ne održi se ni 30 ročišta, uglavnom je oko 3 -4 ročišta. 
    Tarifa ovisi o vrijednosti spora, odnosno kako ste VI napisali ovisi o iznosu oko kojeg se vodi spor.  
    Oprostite, možda mi i mozak malo ne radi nakon cijelog dana, ali ne shvaćam pitanje. 
    Dakle, radnje Vašeg odvjetnika košta jednako koliko i radnje njegovog odvjetnika jer je VPS isti (kao što je gore negdje u komentarima objašnjeno).
    VPS isto pogledajte u tarifi, znači koliko plaća i u kojem iznosu Vam nije isplatio poslodavac? To pomnožite i pogledajte tablicu u točki 7.1., pisat će Vam broj bodova. 
    https://www.hok-cba.hr/tarifa/
    Broj bodova pomnožite s 15,00 kn i toliko košta svaka radnja. 
    Sad računajte pripremno ročište, 2-3 ročišta gdje se saslušavaju svjedoci i stranke, ročište nakon financijskog vještačenja (ne znam što Vam sve poslodavac osporava) - cca 5x200 eura(Vps od 10.000,00 kn do 100.000,00 kn) + sastav odgovora na tužbu i barem podneska na nalaz i mišljenje fin.vještaka = zasad je to cca 1400 eura. Plus PDV. 
     
    Iako, ako to traje već par godina, ako sad odustanete svakako ćete snositi troškove njegovog odvjetnika, a imate šanse dobiti i da Vam vrati i sve troškove koje ste Vi platili. 
  2. Hvala
    Kresoc1 je reagirao na Borbena7 u Naknada odvjetniku   
    Ako u cijelosti uspijete u sporu, onda Vam je tuženik, odnosno poslodavac dužan naknaditi sve troškove, pa tako i troškove odvjetnika.
    Odvjetniku pripada jednokratna nagrada za svaki prvostupanjski postupak bez obzira na broj radnji koje je poduzeo i to u visini od 200 bodova ( 3.000,00 kn/ 398,20 EUR, odnosno 3.750,00 kn sa PDV-om) sukladno Tbr. 7/2 Tarife.
    Da, sve ste dužni nadoknaditi.
  3. Hvala
    Kresoc1 je reagirao na DrAnte u Naknada odvjetniku   
    Ako si u pravu i ako dobijes spor onda ce tvoj gazda morati platiti te zaostale place skupa sa zateznim kamatama i morat ce ti nadoknaditi pare koje si platio odvjetniku. Ako izgubis onda ti moras svom gazdi nadoknaditi troskove njegovog odvjetnika. 
    Ako sud odredi da ti pripada primjerice pola para od onoga sto trazis onda trosak postupka pada pola na tebe pola na tvog gazdu. Ako si uspio dobiti 80% tuzenog iznosa onda znaci da si imao 20% neuspjeha. Tada ti placas 20% svih troskova postupka, a gazda placa 80%.
    Znaci poanta je da prije pokretanja tuzbe dobro procijenis kolike su ti sanse.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija