Jump to content

una123456

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pardon krivo sam se izrazila, dakle pod pokretninom je upisano 1/3 vlasništvo za račun pokojne mame, no za njezin tekući racun pa sam u banci prilozila to riješenje od javnog bilježnika te su mi rekli da postoji još jedan racun no da je to sve sto mi smiju reci te da se obratim spomenutoj biljeznici da se odrzi i ostavinska za taj dio drugog racuna
  2. Pozz ljudi, situacija je sljedeća; Moja mama je u prodala jedan stan za svog života ( bila je u braku s tatom kad su joj roditelji umrili, a čiji je spomenuti stan prodan) i nakon nekoliko godina je teško oboljela i ostala je nepokretna, stoga smo tata, sestra i ja dobili punomoć nad njezinim računom. Nedugo nakon je umrla, te se održala ostavinska rasprava ( bez oporuke) gdje je sve podijeljno na nas troje na 3 jednaka dijela te ostatalo je dogovoreno kod javnog bilj. vezano za pokretnine. Sad na ostavinskoj nije ništa rećeno bilo o njezinim bankovnim računima. Tata mi je tu i tamo spomenuo da sestra i ja imamo 1/3 novaca od prodaje stana, ali nije mi jasno kako kada ništa vezano za taj novac nije spomenuto na ostavini, također ukoliko je u trenu kad je ona naslijedila stan, bila u braku s tatom, nije li onda da samo on dobiva novac nakon prodaje stana pa smrti (bračna stečevina) , tj. moguće je da je on potpisao da je stan samo nezin (što mi nije poznato) te ukoliko je, kakva je situacija onda tj. što je onda s novcem? Pitanje postavljam jer želim kupiti rabljeni auto pa mi je sinuo taj novac na pamet, a moj tata je malo teške naravi pa mi je lakše ovdje pitati, nego dobivati demagogije, zahvaljujem na odgovorima.
  3. pozdrav, imam pitanje vezano za rekonstrukciju parkirnog mjesta (slika u prilogu) u garažu. Željela bih sama uz pomoć par prijatelja, parkirno mjesto omeđiti zidovima do visine metalne kontrukcije krova, staviti krov i vrata, pa me koja je točno procedura,, što je potrebno od papirologije ( procitala sam zakon o gradnji i pravilnik jednostavnih gradevina radi saznanja jel mi treba gradevinska dozvola iili ne te i dalje nisam shvatila). ako bi itko bio ljubazan i uputio me u proceduru, objasniti mi sto mi treba od papirologije, kako da se domognem papirologije, uglavnom cijeli postupak, i po mogućnosti okvirnu cijenu papirologije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija