Jump to content

Nasljeđivanje novaca s računa/štednje nakon smrti pokojnika


una123456

Preporučene objave

Pozz ljudi, situacija je sljedeća; Moja mama je u prodala jedan stan za svog života ( bila je u braku s tatom kad su joj roditelji umrili, a čiji je spomenuti stan  prodan) i nakon nekoliko godina je teško oboljela i ostala je nepokretna, stoga smo tata,  sestra i ja dobili punomoć nad njezinim računom. Nedugo nakon je umrla, te se održala ostavinska rasprava ( bez oporuke) gdje je sve podijeljno na nas troje na 3 jednaka dijela te ostatalo je dogovoreno kod javnog bilj. vezano za pokretnine. Sad na ostavinskoj nije ništa rećeno bilo o njezinim bankovnim računima. Tata mi je tu i tamo spomenuo da sestra i ja imamo 1/3 novaca od prodaje stana, ali nije mi jasno kako kada ništa vezano za taj novac nije spomenuto na ostavini, također ukoliko je u trenu kad je ona naslijedila stan, bila u braku s tatom, nije li onda da samo on dobiva novac nakon  prodaje stana pa smrti (bračna stečevina) , tj. moguće je da je on potpisao da je stan samo nezin (što mi nije poznato) te ukoliko je, kakva je  situacija onda tj. što je onda s novcem? Pitanje postavljam jer želim kupiti rabljeni auto pa mi je sinuo taj novac na pamet, a moj tata je malo teške naravi pa mi je lakše ovdje pitati, nego dobivati demagogije, zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pardon krivo sam se izrazila, dakle pod pokretninom je upisano 1/3 vlasništvo za račun pokojne mame, no za njezin tekući racun pa sam u banci prilozila to riješenje od javnog bilježnika te su mi rekli da postoji još jedan racun no da je to sve sto mi smiju reci te da se obratim spomenutoj biljeznici da se odrzi i ostavinska za taj dio drugog racuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija