Jump to content

mama24

Korisnik
  • Broj objava

    63
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mama24 objavio

  1. pozdrav! nedoumica..bivši suprug i ja smo rastavljeni..raspitao se on i predao poreznu prijavu. na pola pola.da dijelimo porez? svaki odgovor dobrodošao
  2. hvala.. znači u tu njihovu bračnu stečevinu se ne može ubacit nikakva baka,stric, ujak i slična rodbina?jer se svi papiri vode na njega koji i otplačuje kredit.znači vraćanje joj ne bi uopće pomoglo..samo dodatni stres za dijete..
  3. pozdrav!!evo u vezi naše teme sve ok,dogovor je ključ.. imam pitanje .. mama djevojčice 9 godina napustila zajedničku kuću prije 3 mjeseca( napravljenu u braku koja glasi na muža) te sa djetetom otišla na stan.želi podnijeti tužbu za razvod braka,te joj odvjetnica savjetuje da se vrati u zajedničku kuću jer može ostati bez svoga dijela????te da ima neki zakonski rok u kojem može potraživati svoj dio..te da sud za podjelu imovine traje najmanje 5 godina..dijete ima redovan kontakt s ocem(koji inicira majka) a otac pokušava svesti na minimum jer je prezauzet drugom ženom koja je i razlog razlaza.otac ne sudjeluje u uzdržavanju dijeteta. zaista truba,nemam pojma o imovini..pomagajte..
  4. znači nema ništa što bi mogla napraviti? nisam baš upoznata sa slučajem ali znam da su djeca jako vezane uz mamu i ne mogu se pomiriti sa presudom.. ni djeca a ni mama. s tim da dotični ima rodbinske veze na czss koji nisu htjeli zamjeniti.
  5. situacija: djecu dodjelili ocu (12 i 7 god). žalba uložena i odbijena. majci određena alimentacija.mlađe dijete odbija ići ocu i protivi se tomu,(izjavilo na czss). otac ( voli čašicu, ima veze gdje treba, situiran).kiks je bio u tome što je majka tražila mlađe dijete a ne obadvoje jer je kao bio takav dogovor. eh da.. tražili i drugi czss ali ništa. ima li kakav način da se presuda pobije ili bar kakva rupica za pokušaj??
  6. neke stvari od navedenih uopće ne drže vodu u stvarnosti te su samo zaista predrasude. ima zaista mnogo očeva koji su dobili sud bez toga da je mami virila igla iz ruke. nisu ni sve situacije iste..i ja sam se zaista namučila i na sudu i na czss-u s tim da se puno stvari uzima u obzir i da sam se osjećala kao pod povećalom. znači nije pravilo da majke dobivaju djecu samo morate uzeti u obzir što dijete želi ako je već u godinama da može odlučivati te što je za dijete najbolje..i tek onda mjenjati nevaljale stvari.a za svaki pokušaj pakosti i vraćanja nekih dugova ispašta samo dijete da bi se vi možda osjećali bolje..jer dobiti sud nije pobjeda..izgradite svoj odnos s dijetetom te znajte da će jednom i ono odrasti te će samo prosuđivati...
  7. od svih mogućih pitanja, dogovora, problema najteže je sad zaključiti koji su blagdani...znate ono, svaki drugi blagdan...he he
  8. Eto dragi moji Forumaši.. danas mi je poštar donio naljepši poklon za rođendan.. Žalba druge strane se odbija te presuda postaje pravomoćna. dijete će živjeti samnom te održavati susrete i viđanja s tatom svaki drugi vikend, svaku srijedu od 5 do 8 , svaki drugi blagdan te 15 dana praznika. te plaća troškove parnice.. te sam svejedno dala do znanja da dijete može ići kod njega i mimo slova na papiru, naravno uz dogovor i u granicama normale.ipak je mali tako sretniji i znam da ne može i ne smije birati između mame i tate..hvala svima na podršci i savjetima i želim Vam svima od srca da riješite svoje probleme te da budete najbolji roditelji svojoj djeci.. ( moram iskoristit sve sretne smajliće.. hi hi)
  9. hvala Vam svima na bodrenju i lijepim riječima.. znam da ima puno roditelja sa još većim problemima te ih svi rješavamo u hodu, sa strpljenjem, puno živaca i dobre volje..ne mogu reći da sam svetica , i sama sam znala zapaprit suprotnoj strani ali me svejedno poslije peče savjest. ispravno ili ne? nadam se da će sve proći ok i da ću se za par godina naći u situaciji da se bar nasmijem na sve ovo..s tim da moje dijete ne osjeti gorčinu koju sada osjećam... idemo mame i tate!!!
  10. otišla na czss kako sam i pozvana.dali mi da pročitam 2 stranice laži koje nemaju veze s mozgom. glavna tema je bila što nisam odvela dijete doktoru? bio je bolestan i imali smo čitavo čudo uputnica . ok kaže teta idite skupa na kontrolu.koja je po mom trebala biti sutra.( jer je svaki drugi dan sam išao kod doktorice provjeravat situaciju). ok. naravno da se nije pojavio. da naznačim da kad smo nasamo čisto daje do znanja da sve radi iz inata te da na sudu ima neke nove materijale da se poništi presuda koja još ni nije pravomoćna.( žalio se)..
  11. bivši se žalio što je bilo i očekivano. sada na županijski sud itd... ali... dobila sam poziv od czss zbog prigovora oca na skrb o djetetu.. šta to znači?
  12. nije se još žalio ali vjerujem da hoće.. stanje pripravnosti! držim vam fige 4..
  13. inače sam suzdržana i ne pišem puno ali mi je ovo zaista zapelo za oko.. samo mogu reći da izgleda imate drugi razlog za razvod koji umatate u problem pušenja te želite pred svijetom okriviti drugu stranu umjesto da pomognete te djetetu pružite život uz oba roditelja. to definitivno nije razlog za razvod braka. ne želim pametovati ali mislim da pošto ste problem izložili na forumu morate biti spremni na svačija mišljenja te se nećete složiti sa svakim. vjerojatno ste očekivali potporu ali mislim da će u ovom slučaju izostati(bar od mene).. osvrnite se malo pa vidite što su pravi problemi..
  14. eto dragi moji sutkinja danas donijela odluku.. sud povjerava dijete majci na čuvanje i odgoj te obvezuje oca na plaćanje alimentacije u iznosu.... te određuje viđanja sa ocem svaki drugi vikend te svaku srijedu od 5 do 8. te polovicu zimskih i ljetnih praznika..s tim da dolazi po njega i vraća ga.(po preporuci czss-a) s tim da ima pravo na žalbu u roku od 15 dana. ne osjećam nikakvu pobjedu ali mi je laknulo nakon godinu dana muke.. čak sam htjela biti humana i ne biti aždaja te sam ponudila da mali može ići kod taje kad zaželi ali sam naišla na zid ljutnje i bijesa zbog izgubljene parnice.. možda kada se strasti smire..ipak je dijete najbitnije.. zar ne? hvala svima na pomoći i na iscrpnim odgovorima za vrijeme krize.. pusa od zaista sretne mame! (jedva sam dočekala da mogu koristit ove sretne smajliće!)
  15. eto došao i taj dan.. prošle provjere czss-a, raspravice ove i one te smo danas imali glavnu raspravu.. czss dostavio mišljenje da je bolje da dijete živi s majkom te s ocem održava susrete i viđanja jer su utvrdili da otac djetetom manipulira, te mu nimalo nije išlo u prilog što je dijete zadržao za sebe 43 dana.. (sjećate se?).. naslušala se hrpu laži ali ajde neka.. 29. trebaju donijet odluku tako da još samo malo.. svi važni papiri predani, sve važne stvari rečene..čekamo 29 pa ćemo vidjeti što dalje..
  16. eto zaposlila sam se na stalno.. bar neka to malo pomogne.. dobili smo poziv da dođemo na czss te su tamo procijenjivali kod kojeg roditelja treba mali živjeti. rekli su da će ovaj tjedan izaći na teren da vide uvjete stanovanja.. ne mogu se dočekati. te da ćemo napravit neki test i da će pričati s djetetom. ne znam nikoga da je to prošao pa ne znam o čemu se točno radi? i vjerojatno onda to šalju na sud..ili?
  17. Eto već je 9 mjesec.. ništa se posebno nije desilo.. dobili smo rješenje da se susreti održavaju kako je navedeno. preko tjedna samnom a za vikend s tajom. i ok.. klapa već dosta dugo bez zakašnjenja ni minute. naravno kad se ima papir i pravna osnova. naravno posvadimo se s vremena na vrijeme kao npr. gdje će slavit rođendan i sl.mali dobro prihvaća situaciju i odlazi sa smješkom te se tako i vraća. u biti to je i cilj. sada bi trebali dobiti poziv i za to slavno zadnje ročište. ne znam što da očekujem tamo ... samo znam da jedva čekam da se završi.mislim da mu ide u prilog što je zaposlen a ja radim kod kuće. (ugradnja noktiju). sama odlučujem kada radim pa tako imam više vremena za malog. i kad se zbroji imam veću plaću nego on. i to na sudu znaju. samo se nadam da mi neće uzeti za zlo i poslati me u zatvor??!!!
  18. pozdrav.oko nove godine desila se tučnjava u kojoj je sudjelovao moj kolega. u samoobrani je udario dečka te mu nanio teške tjelesne ozljede. (udarac šakom u predjelu oka). u policijskom zapisniku nije se navelo da je to bila samoobrana te je na sudu dobio 2 godine uvjetno te proglašen krivim. prije nekoliko dana dobio je privatnu tužbu od tipa koji traži oko 30.000 kn za pretrpljene boli te strah.. itd.kakav ishod bi mogao biti? naravno uz odvjetnika.. molim savjet!
  19. 7.7. smo bili pozvani na sud povodom mog zahtjeva za povjeru.ništa posebno se nije desilo samo smo dobili napismeno kada je dijete kod mene a kada kod njega.s tim da je bio samnom na moru 2 tjedna.dobili smo sa czss-a samo mišljenje u kojem piše naša socijalna amneza ili nešto tako.i sada čekam da dobijem poziv za tu završnu raspravu? nitko iz czss-a nije bio da vide uvjete gdje dijete živi ni ništa.
  20. zaista se nadam da će pravda naći svoj put do mene te da neće predugo trajati..znam da me puno toga čeka te se nadam da će svaki detalj izaći na vidjelo što se do sada događalo i na koji način. samo neka se zna istina..
  21. eto czss se baš nije pretrgao od pomoći te sam morala sama doći do ovog večeras.. nipošto ne želim biti ista , čak ni slična kao njegov otac te mu nemam namjeru zabraniti viđanja ni susrete. ipak je najbitnije što mali osjeća i ćim čujem riječi da hoće tati, neka ide.. nipošo ne želim biti kamen spoticanja te nemam nikakvu želju za osvetom ili nečim sličnim ako za to žrtvujem stabilnost i sreću svog djeteta..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija